В український прокат вийшло оскароносне «Місячне сяйво»

14 квітня 2017,  15:46 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Українські глядачі нарешті зможуть подивитися драму «Місячне сяйво», яка отримала цього року головний «Оскар».

Найбільшим сюрпризом 89-ї церемонії нагородження «Оскар» стало оголошення володаря нагороди за Кращий фільм, яким спершу назвали «Ла-Ла Ленд», а потім виявилося, що статуетку все-таки отримує не настільки пропіарена інді-драма «Місячне сяйво», знята режисером Баррі Дженкінсом.

Кінострічка показує непросту історію дорослішання афроамериканського хлопчаки Хірона. Спершу нам показують його дитиною, що живе разом з матір'ю-наркоманкою, потім замкнутим підлітком, у якого серйозні конфлікти з однолітками, і, нарешті, молодим чоловіком нетрадиційної орієнтації, який перебуває в болісному пошуку і прийняття самого себе.

Режисер про головне послання свого фільму:

Думаю, дуже важливо, щоб люди побачили в цьому фільмі себе, але ще більш важливо, щоб вони побачили тут тих людей, яких вони не знають так добре, як самих себе.

Головного героя «Місячного сяйва» втілили актори Алекс Р. Хібберт, Ештон Сандерс і Треванте Родес.

Наркоторговця Хуана, який навчив Хірона плавати і дав йому пораду знайти свій шлях у житті, зіграв Махершала Алі, що отримав за цю роль безліч нагород, включаючи «Оскар». Роль залежної матері Хірона виконала Наомі Харріс, а дівчину Хуана Терези – Жанель Моне.

Чим кінокартина вразила членів Американської кіноакадемії? Володарку «Оскара» Хелен Міррен вона вразила своїм розумінням і людяністю:

[Фільм] був знятий з таким неймовірним розумінням. Він такий людяний. І моя дівчинка Наомі була в ньому прекрасною.

Побачити «Місячне сяйво» в українських кінотеатрах можливо з 13 квітня. Зручні для себе сеанси ви знайдете в нашій афіші.

1107 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: