Номінанти на «Оскар-2017»

24 січня 2017,  18:24 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Кілька годин тому були оголошені номінації на премію «Оскар», яка відмічає кращі фільми 2016-го року, і лідером серед них виявився мюзикл «Ла-Ла Ленд».

Музична мелодрама «Ла-Ла Ленд» встановила на початку січня рекорд на «Золотому глобусі», отримавши там 7 статуеток, була удостоєна 14-ти номінацій на «Оскар», включаючи номінацію Найкращий фільм. Вона принесла другу і третю оскарівські номінації режисерові Демьену Шазеллу і другі номінації на дану премію виконавцям головних ролей Райану Гослінгу і Еммі Стоун.

По 8 номінацій отримали драма «Місячне світло» і наукова фантастика «Прибуття», далі йдуть «Лев» і «Манчестер біля моря» зі своїми 6-ма номінаціями, а замикає коло фільм «Будь-якою ціною», зазначений 4-ма номінаціями, але від нього лише на один крок відстають «Огорожі» і «Приховані фігури».

В акторських категоріях, як і в категорії Найкращий фільм, не сталося ніяких сюрпризів. Тут присутні Кейсі Аффлек, Ізабель Юппер і Віола Девіс, які отримали кілька тижнів тому по «Золотого глобусу», от тільки за свою другорядну роль в «Під покровом ночі» номінацію отримав не володар «Золотого глобуса» Аарон Тейлор-Джонсон, а Майкл Шеннон.

Цього разу Американська кіноакадемія порадувала різноманітністю, оскільки 6 з 20 акторських номінацій отримали афроамериканці, а також лідером перегонів є афроамериканська драма «Місячне світло», чий режисер і сценарист Баррі Дженкінс став четвертим в історії премії афроамериканським кінематографістом, номінованим на звання Кращий режисер, і п'ятим, номінованим за Кращий адаптований сценарій.

Посмертно на «Оскар» був номінований і афроамериканський сценарист Огаст Вілсон за екранізацію його п'єси «Огорожі».

Що ж стосується «Мовчання» Мартіна Скорсезе, яке вийшло в український прокат минулого тижня, то, як ми і припускали, номінацію цей фільм отримав тільки за шикарну роботу оператора Родріго Прієто.

89-а церемонія нагородження «Оскар» відбудеться 26 лютого. Ведучим церемонії буде Джиммі Кіммел.

Номінанти на «Оскар-2017»:
Кращий фільм:

Кращий режисер:

Кращий актор:

Краща актриса:

Кращий актор другого плану:

Краща актриса другого плану:

Кращий оригінальний сценарій:

Кращий адаптований сценарій:

Кращий композитор:

Кращий оператор:

Кращий анімаційний фільм:

Кращий фільм іноземною мовою:

Кращий документальний фільм:

Кращі візуальні ефекти:

Кращі костюми:

Кращий грим і зачіски:

Кращий художник-постановник:

Кращий монтаж:

Кращий монтаж звуку:

Краще зведення звуку:

Кращий короткометражний ігровий фільм:

Кращий короткометражний анімаційний фільм:

Кращий короткометражний документальний фільм:

Краща пісня:

3020 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: