Переможці Премії Європейської кіноакадемії 2016

13 січня 2017,  16:28 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Абсолютним тріумфатором 29-ї церемонії нагородження Премії Європейської кіноакадемії в кінці минулого року стала драматична комедія «Тоні Tрдманн».

Історія про те, як дивакуватий батько намагається налагодити стосунки зі своєю дочкою-трудоголіком, що віддалилася, знята режисером Марен Аде, підкорила серця членів Європейської кіноакадемії.

«Тоні Ердманну» вдалося перемогти в 5 головних номінаціях, включаючи Кращий європейський фільм, Кращий європейський режисер, Кращі європейські актор і актриса, якими стали виконавці головних ролей Петер Симонішек і Сандра Хюллер, і Кращий сценарій, автором якого є Аде.

Драматичній комедії вдалося обійти серйозних конкурентів в особі французького драматичного трилера «Вона» Пола Верховена, британсько-французької соціальної драми «Я, Деніел Блейк», за яку режисер Кен Лоуч отримав у Каннах три призи, включаючи «Золоту пальмову гілку», іспанську мелодраму «Джульєтта», зняту володарем «Оскара» Педро Альмодоваром, та ірландську драму «Кімната», за гру в якій Брі Ларсон отримала «Оскар».

Почесну нагороду за внесок у світовий кінематограф Європейська кіноакадемія присудила Пірсу Броснану.

Українська прем'єра «Тоні Ердманна» відбулася в жовтні минулого року в рамках кінофестивалю «Нове німецьке кіно». У широкий український прокат фільм вийде 2 березня.

Переможці Премії Європейської кіноакадемії 2016:

Кращий європейський фільм:

Кращий європейський режисер:

Краща європейська актриса:

Кращий європейський актор:

Кращий європейський сценарист:

Краща європейська комедія:

1117 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: