Рецензія на фільм «Новорічний корпоратив»
Офісна вакханалія

29 грудня 2016,  21:15 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Коли люди працюють в офісі пліч-о-пліч вже багато часу, їм просто необхідно відпочити і випустити пар. І кращого приводу для цього, ніж новорічний корпоратив, не придумаєш. Тільки якщо за його організацію береться наївний і відчайдушний брат суворої начальниці, офіс таку вечірку може не пережити...

Святкову комедію в кінці цього року вирішив піднести нам режисерський дует Джош Гордон і Уілл Спек. Колись за свою дебютну комедійну короткометражку вони навіть були номіновані на «Оскар», а після ця парочка вирушила у світ великого кіно, знявши прохідні комедії «Леза слави: Звездуни на льоду» і «Більше, ніж друг». Яким же виявився «Новорічний корпоратив»?

Цей фільм розповідає про брата і сестру, які після смерті батька беруть у свої руки кермо правління його філією корпорації Zenotech (до речі, це реальна високотехнологічна фірма, розташована в Брістолі, чиї засновники і співробітники були здивовані дізнатися, що їх місце роботи потрапило в голлівудський фільм, але з радістю сприйняли такий піар). Молодший Клей є добродушним, наївним і надзвичайно щедрим хлопцем, готовим на святкові премії для своїх підлеглих віддати останні заощадження, а ось його старша сестра Керол – справжня стерва, налаштована звільнити перед святами купу людей і нагадує головного героя роману Чарльза Діккенса «Різдвяна пісня в прозі», скупердяя Ебенезера Скруджа. Стосунки у Клея і Керол не склалися з самого дитинства, адже їх батько всю свою увагу присвячував виключно синові, і коли брат вирішує всупереч забороні сестри, яка виконує зараз обов'язки гендиректора, влаштувати в офісі грандіозну вечірку, він ризикує стати банкрутом. Але у нього разом з колегами є план по залученню великого клієнта, тому Клей твердо впевнений, що їх тусовка дозволить зберегти робочі місця. Якщо, звичайно ж, співробітники доживуть до наступного ранку.

Перш маловідомий актор ТиДжей Міллер почав цей рік в якості кращого друга Дэдпула, а завершив на чолі самої дикої вечірки, після якої в кращому разі доведеться робити в офісі капітальний ремонт. Непогано, правда? Його сестру втілила Дженніфер Еністон, у якій є кілька крутих моментів, заради яких цей фільм варто подивитися кожному її залицяльника. Не кожен день можна побачити, як вона припікає зад російської мафії. Але дуже шкода, що її героїня показана такою холодною і злий, ніби успішний і відповідальна людина обов'язково повинен бути сволотою. О часи, о звичаї.

«– І пам'ятайте! Наслідки ваших вчинків, зроблених цієї ночі, будуть переслідувати вас до самої пенсії.»

Співробітників Zenotech і їх званих і незваних гостей втілила ціла кавалькада зірок різної величини і жанрів, переважно комедійних, серед яких виявилися Джейсон Бейтман Олівія Манн Кейт Маккіннон Еббі Лі Джилліан Белл Роб Кордри Ванесса Байєр і Кортні Б. Венс. Що тільки не витворяють їх герої, частина з яких все ще сподівається зберегти компанію, а частина просто веселиться, як в останній раз.

Якщо ви очікуєте від цього кінокартини типової американської комедії з матами, пердением, непристойними жартами і безладним сексом між п'яними колегами... то отримаєте таку комедію з усім перерахованим вище. «Новорічний корпоратив» намагається з усіх сил показати запальну вечірку для дорослих, де рікою ллється алкоголь і вихором в повітрі літають наркотики, але знову і знову використовує вже давно обридлі стереотипи і не обходиться без парочки моментів, що викликають огиду.

Фінал комедії в даному випадку без хепі-енду обійтися не міг, адже на носі свята, і ідея героїні Манн про створення відкритого доступу в Інтернет через будь-джерело електрики звучить революційно, ось тільки запуск їх Anywair виглядає самим нереалістичним з усього, що тільки було показано в цьому фільмі. А тут співробітники влаштовували поєдинок сяючими ялинками, робили копію свого пеніса на 3D-принтері і викидали з офісних вікон, що знаходяться на пристойній висоті, торгові автомати.

Святкової класикою «Новорічного корпоративу» точно не стати, але якщо все-таки вирішите його подивитися, то не чекайте від нього нового «Похмілля у Вегасі» чи «Поганого Санту». І не повторюйте потім побачене тут в реальному житті. А то ваш професійний рік хепі-ендом точно не закінчиться.

Раз в рік і офісні працівники йдуть у відрив, і тоді їх поверх здригається від святкового божевілля.

2035 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: