Новини про мультфільм (2014)

3 лютого 2015,  11:46 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Відбулася 42-я церемонія нагородження Annie Awards, що відзначає досягнення анімаційного кінематографа і телебачення в минулому році. Найбільшу кількість нагород під час неї отримав мультфільм «Як приручити дракона 2».

Творці «Як приручити дракона 2» забрали цілих 6 статуеток «Енні». Серед телевізійних мультфільмів переможцем виявився «Міккі Маус» з перемогами у 5 категоріях, вивівши таким чином в лідери студії DreamWorks Animation і Disney Television Animation.

Перемога на Annie Awards показує, що у мультфільму є хороший шанс завоювати також «Оскар», наприклад, в минулому році так сталося з «Крижаним серцем». Але кілька років тому «Як приручити дракона», отримавши нагороду «Енні», не удостоївся «Оскара». Так що складно сказати, яка доля чекає його другу частину.

Читати далі...
15 січня 2015,  19:41 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сегодня в прямом эфире Американская академия кинематографических искусств и наук объявила долгожданных номинантов на премию «Оскар». Кто же из них спустя месяц станет обладателем золотой статуэтки?

На Лучший фильм претендуют сразу 8 кинокартин. Сюрпризов среди номинантов оказалось немного, например, Брэдли Купер, номинирующийся в категории Лучший актер за «Снайпера», хотя его обошли другие награды. Композитор Александр Депла умудрился быть номинированным дважды в этом году: за свою музыку к фильмам «Отель «Гранд Будапешт» и «Игра в имитацию». «Стрингер» же получил всего одну номинацию за Лучший оригинальный сценарий.

По 9 номинаций получили «Бёрдмэн» и «Отель «Гранд Будапешт», включая за Лучший фильм, Лучшего режиссера и Лучший оригинальный сценарий. Им в спину дышит «Игра в имитацию», упомянутая в 8 категориях и обеспечившая Бенедикту Камбербэтчу его первую номинацию. Неожиданно по 6 номинаций получили «Отрочество», которое недавно получило «Золотой глобус» и является одним из лидеров этого наградного сезона, и «Снайпер», который до этого момента редко упоминался и номинировался в столь многих категориях.

Фильмы «Одержимость», «Вселенная Стивена Хокинга», «Охотник на лис» и «Интерстеллар» получили по 5 номинаций.

Ведущим церемонии в этом году будет Нил Патрик Харрис.

Читати далі...
12 січня 2015,  17:30 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Учора ввечері, 11 січня, пройшла 72-а церемонія нагородження премії «Золотий глобус-2015», де вручили нагороди кращим представникам кіно і телебачення минулого року. Ведучими шоу знову були Тіна Фей і Емі Полер. Тепер залишилося тільки дочекатися «Оскара», щоб звірити результати.

Цілих 3 нагороди вчора отримала «Юність», ставши Кращим драматичним фільмом, і зробивши Річарда Лінклейтера Кращим режисером, а Патріцію Аркетт Кращою актрисою другого плану.

Спочатку лідером за кількістю номінацій був «Бёрдмен», але переміг він тільки в двох категоріях: Кращий актор в комедії або мюзиклі - Майкл Кітон, і Кращий сценарій - Алехандро Гонсалес Іньярріту, Ніколас Джіакобоне, Олександр Дінеларіс і Армандо Бо.

Кращими актрисою і актором драматичного фільму стали Джуліанна Мур і Едді Редмейн. Кращою актрисою в комедії або мюзиклі визнали Емі Адамс за її зображення художниці Маргарет Кін у фільмі «Великі очі». А Кращим актором другого плану назвали Дж.К. Сіммонса.

Серіали «Коханці» і «Фарго» отримали по 2 нагороди, «Справжній детектив» з 4 номінацій не виграв жодної.

Читати далі...
24 лютого 2014,  22:17 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Історія ще не придумана до кінця, але одне відомо напевно - мова знову піде про вікінгів і драконів. Куди занесе доля наших героїв, чи зіткнуться вони з іншими крилатими чудовиськами, які пригоди їх чекають - про це поки скромно промовчимо...

У кінотеатрах України і Росії з 12 червня.

7 грудня 2013,  17:05 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

З моменту примирення вікінгів і драконів минуло п'ять років. Поки Астрід, Сморкала і інші хлопці проводять час змагаючись один з одним у популярних на острові драконівських гонках, Іккінг і Беззубик подорожують по небу, складаючи карту невідомих місць. Коли одне з їхніх пригод призводить до відкриття таємниці крижаної печери, яка є домом для сотень раніше небачених диких драконів і таємничого драконячого вершника, два друга опиняються в центрі битви за захист миру.

У кінотеатрах України і Росії з 12 червня 2014 року.

28 липня 2013,  05:47 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

З моменту примирення вікінгів і драконів минуло п'ять років. Поки Астрід, Сморкала і інші хлопці проводять час змагаючись один з одним у популярних на острові драконівських гонках, Іккінг і Беззубик подорожують по небу, складаючи карту невідомих місць. Коли одне з їхніх пригод призводить до відкриття таємницею крижаної печери, яка є домом для сотень раніше небачених диких драконів і таємничого драконячого вершника, два друга опиняються в центрі битви за захист миру.

У кінотеатрах України і Росії з 12 червня 2014 року.