Рецензії на (2017)

Рецензія на фільм «Розваги дорослих дівчат»
П'ять подруг і один мертвий стриптизер
25 червня 2017,  02:29 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ось вже 8 років американським режисерам комедійного жанру не дають спокою лаври «Похмілля у Вегасі», і особливо завзято повторити його успіх намагаються з жіночим кастом. Черговою такою спробою виявилися «Розваги дорослих дівчат».

Режисер успішного сучасного ситкому «Брод Сіті» Люсія Аньєлло вирішила спробувати свої сили у повнометражному кіно і зібрала для цього вражаючий акторський склад, куди увійшли Скарлетт ЙоханссонКейт МаккіннонЗої КравіцДжилліан Белл і Ілана Глейзер. Декого з них ви добре знаєте, про інших можливо чули, а третіх вперше побачите в цьому фільмі, але з них вийшов потужний жіночий каст, здатний, здавалося б, гори звернути, але гір їм у «Розвагах дорослих дівчат» так і не попалося.

« – Мені не можна в тюрму. Адже я не подужала першу серію «Помаранчевий – хіт сезону».»

Головна героїня у втіленні Йоханссон збирається виходити заміж і балотується в сенатори, з головою поринувши в роботу, яка все одно не клеїться. Вона виглядає чисто ангелом на тлі інших дівчат, тому її політичні амбіції здаються безглуздими, адже її там з'їдять через півгодини. Ось і під час свого дівочого вік-енду в Майамі, який для неї влаштувала найкраща подружка з часів коледжу (Белл), вона пускається у всі тяжкі вже після кількох чарок, не думаючи про наслідки. Потім слідує кокаїн, ще випивка, ще кокаїн, і ви можете уявити, в якому божевільному стані героїні виявляються, коли повертаються в будиночок на березі і в двері дзвонить стриптизер... Відбувається неминучий для жанру фільмів про дівич-вечор/парубочі вечірки «нещасний випадок», і п'ятірка, різко протверезівши, вже стоїть над трупом хлопця. Що їм тепер робити? Нікому не хочеться в тюрму, тому вони вирішують позбутися від нього. Далі йде низка безглуздих спроб це зробити, але труп весь час (о диво), повертається до них, і низка голосінь про те, що їхні життя закінчені.

Якби фільм знімали не в Голлівуді, де без хепі-енду просто жити не можуть, з цієї історії з мертвим стриптизером могло б вийти щось цікаве, але чим довше тривають «Розваги дорослих дівчат» тим менш розваженою себе відчуваєш. Інші героїні теж не чіпляють. Маккіннон зіграла тут невдалу і расистську пародію на австралійців, хоча сама родом не з Австралії, і її «австралійський акцент» вже встигли вилаяти глядачі, які дивилися фільм в оригіналі. Кравіц виглядає шикарно в образі багатої жительки Манхеттена, але її героїня існує у взаємній залежності від героїні Глейзер, її колишньої дівчини, з якою постійно лається. Встигнути представити за півтори години відразу п'ятьох героїнь – дуже складно, але інші фільми з цим справляються, так що це цілком можливо. Або тоді потрібно було відправляти у цей вік-енд трьох, а не п'ятьох дівчат. Щоб потім хоч одна з них виявилася дійсно яскравою героїнею.

« – Твій дядько сказав, що не буде діла, якщо не буде тіла...»

Мертвого стриптизера втілює тут (справжній) австралієць Райан Купер, і поки це його найвідоміша роль. Багато про нього не скажеш, але він досить правдоподібно прикидався мертвим весь час, що б дівчата з ним не витворяли.

Також в «Розвагах дорослих дівчат» з'являється Демі Мур в образі сусідки, яка зі своїм чоловіком Таєм Буреллом практикує вільну любов і разом з нею намагається затягнути в їх сімейне ліжко героїню Кравіц. Роль так собі, але Мур виглядає в свої 54 роки просто приголомшливо.

Комедія від Аньєлло є абсолютно не смішною і дуже нудною. Гірше за істерики дівчат в даному фільмі – тільки істерики нареченого головної героїні і його друзів, які зібралися на нудний парубочий. Наречений просто впадає в дику паніку після нервового дзвінка своєї коханої і вирішує поїхати до неї. Закинувшись перед цим простроченими таблетками і переодягнувшись в памперси (щоб не зупинятися, коли захочеться в туалет). Так хлопець і ходить в памперсах перед патрульними, а потім вирішує помити машини на автозаправці, щоб на бензин вистачило. І кому тільки це здалося смішним?

А якщо ви сподіваєтеся, що в «Розвагах дорослих дівчат» вам покажуть класний стриптиз, то теж мимо, ніякого «Супер Майка» тут не буде. Краще сходіть з подругами на щось інше.

На «Дівич-вечір в Майамі» цей фільм ніяк не тягне. І не особливо намагається.