Рецензії на (2005)

30 березня 2006,  08:00 | Рецензії | Автор: Redder

Подивився цілих два фільми - один відносно старий, «Містер і міссіс Сміт», із Бредом Піттом і Анжелікой Джолі, а інший - сильно новий, ще навіть у російський прокат не вийшов, називається «Ультрафіолет», з Мілой Йовович і цілою купою дрібної шушвалі. Докладніше про ультрафіолетову Мілу - у наступній рецензії, а поки про сімейство Смітів.

Познайомилися якось білий хлопець Джон і біла статевозріла телиця Джейн. Прізвище телиці історія не зберегла, а от хлопця кликали просто й без особливої вишуканості - Сміт. Вони одружилися й стали жити довго й щасливо. І жили вони так не то п'ять, не то шість років, поки не настав час відкрити один одному страшну-престрашну таємницю....

Не будемо кривлятися - виявилося, що обоє вони є звірячими спецагентами із правом на вбивство. І от їм, цим правом, вони регулярно користуються. А потім - шмяк, у небі птах пролітав, замкнуло контур, згоріла мережа, глюкнув комп'ютер - і обом нашим молодятам сувора але справедлива американська державна машина видали те саме завдання. Так вони й зрозуміли - хто є ху, і навпаки.

Взагалі-то, Ху - це китайський генеральний секретар, але справа навіть не в цьому. Зрозуміла справа, що Джона Сміта грає товариш Пітт, а його жіночку Джейн - громадянка Джолі. Гарна, до речі, дружина вийшла, я б від такої теж не відмовився. Але спочатку про Піта. Згаданий товариш добре грає в більшості фільмів, які мені вдалося подивитися, а вдалося таки чимало. Ну, це хіба що у фільмі «Мексиканець» вийшло трохи гірше, чим звичайно, але навіть і там було більш ніж гідно. І це незважаючи на те, що в молодості Бред заробляв на життя тим, що перед рестораном «Макдональдс» відігравав роль людини-курчати у відповідному костюмі. Наполегливо подумую самому завербуватися на вакансію людини-гамбургера - напевно теж багато чого доможуся.

У загальному-то мова йшла зовсім не про це. Мова про те, що й у цьому фільмі Бред на прізвище Пітт і оперативним псевдонімом «Сміт» (агент Сміт - прикольно) відіграв дуже добре - бадьоро й з почуттям гумору. Я думаю - з Анжелою Джолі разом зніматися - це не кожному повезе, отут можна гарне таке щиросердечне піднесення відчути. Ну й вистачить про Пітта.

Дженю Сміт грає, природно, дівчина з пухкими губами й такими ж грудьми - уже за ці видатні якості їй можна простити багато чого, навіть кепський характер. Я не знаю, який характер в Анжели, але фактично - простити можна все. Неважливо, що у фільмі «Погнати за 60 секунд» роль у неї вийшла дурна. Неважливо, що обидві «Лари Крофт» не вийшли зовсім. Неважливо, що єдиний пристойний фільм у неї - це фільм «Хакери», та й то тільки тому, що вона там зовсім на себе не схожа. Міссіс Сміт, у дівоцтві Рабинович, вийшла в неї непогано, не так добре, як Джонні Сміт у Бреда Пітта, але нормально.

Ну а фільм, сам по собі, якщо хто раптом не зрозумів - він не бойовик зовсім. Він - комедія. Це зрозуміло - коли чоловік і дружина виявляють, що вони насправді секретні агенти, це й справді смішно. Виходить весело, виходить добре, не розчарували. Це незважаючи на те, що й чисті екшен-сцени теж виконані на дуже високому рівні, мені практично всі сподобалися.

Разом - п'ятірка. Красиво вийшло.