Новини про фільм (2017)

19 грудня 2020,  17:45 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Детективна стрічка «Смерть на Нілі» від режисера Кеннета Брани повинна була вийти на великі екрани 17 грудня, але в зв'язку з тим, що кінотеатри працюють зараз лише на 50%, а в деяких країнах вони і зовсім закриті через локдаун, її вирішили знову перенести на цей раз на 2021 рік.

Читати далі...
8 вересня 2020,  23:55 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Крім зіркового акторського складу, в детективній стрічці Кеннета Брани «Смерть на Нілі» з'явиться ще одна зірка легендарний жовтий діамант, який прикрасить шию героїні Галь Гадот.

Читати далі...
20 серпня 2020,  21:10 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Галь Гадот, Армі Гаммер і Емма МакКей опиняються в смертельному любовному трикутнику в першому трейлері детективної стрічки «Смерть на Нілі», яка є сиквелом «Вбивства у Східному експресі».

Читати далі...
19 серпня 2020,  17:30 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Легендарний детектив Еркюль Пуаро у втіленні Кеннета Брани готовий розслідувати наступний заплутаний злочин в трейлері кінострічки «Смерть на Нілі», яким щойно поділилася компанія 20th Century Studios.

Читати далі...
15 червня 2020,  16:50 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Незабаром після прем'єри очікуваного фентезі «Артеміс Фаул», яке є екранізацією романів-бестселерів Йона Колфера, на сайті Rotten Tomatoes був оприлюднений його рейтинг від кінокритиків, який склав всього 10%.

Читати далі...
6 червня 2020,  22:25 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Наступного тижня, 12 червня, на стримінговій платформі Disney+ відбудеться прем'єра довгоочікуваної екранізації фентезі-романів Йона Колфера «Артеміс Фаул», на честь чого ми підготували про цей фільм дюжину цікавих фактів.

Читати далі...
26 травня 2020,  14:15 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Кінокомпанія Disney вирішила підігріти наш інтерес до прем'єри своєї екранізації романів-бестселерів письменника Йона Колфера «Артеміс Фаул» за допомогою нового трейлера, який дозволяє познайомитися ближче з його головним героєм 12-річним кримінальним генієм.

Читати далі...
28 квітня 2020,  19:10 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Актриса Дейзі Рідлі пригледіла собі першу роль після закінчення «Зоряних воєн». Вона втілить головну героїню в майбутній адаптації роману «На льоду», автором якого є шведська письменниця Камілла Гребе.

Читати далі...
31 березня 2018,  20:38 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Джуди Денч воссоединится с Джошем Гадом в экранизации первой части популярной фэнтезийной серии романов «Артемис Фаул».

Читати далі...
6 січня 2018,  18:17 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Студія: 20th Century Fox поділилася кліпом на пісню «Never Forget», яку Мішель Пфайффер виконала для фільму «Вбивство у „Східному експресі“».

Читати далі...
9 листопада 2017,  22:19 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Третій фрагмент детективної картини «Вбивство у „Східному експресі“» показує знайомство героїв Дейзі Рідлі та Кеннета Брани.

Брана, який також є режисером фільму, втілює тут легендарного детектива Еркюля Пуаро («не Геркулеса, а Еркюля»), і гувернантка Мері Дебенхем, яку грає зірка «Зоряних воєн», тут же впізнає його по його шикарних вусах. Після обміну люб'язностями Пуаро демонструє Мері свій талант помічати дрібниці, назвавши її рід діяльності й підмітивши те, що вона була в Багдаді.

Читаємо нашу рецензію на «Вбивство у „Східному експресі“». Ви можете подивитися фільм Брани в українських кінотеатрах з сьогоднішнього дня.

8 листопада 2017,  20:00 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Роман Агати Крісті «Вбивство у „Східному експресі“» надто хороший і популярний, щоб у кінематографістів пропав інтерес його перезнімати. І ось за нього вирішив взятися один з кращих британських режисерів і за сумісництвом акторів (або навпаки) сучасності Кеннет Брана, на чиєму рахунку є 5 скромних номінацій на «Оскар». Що ж у нього вийшло зробити з класикою детективного жанру?

Перше, що кидається в очі у фільмі «Вбивство у „Східному експресі“», це його іменитий каст. Цього року позмагатися за кількістю зірок у творінні Брани можуть лише кілька фільмів, як «Дюнкерк» і «Красуня і чудовисько». Але це зіграло для адаптації злий жарт, оскільки прочитавши всі ці імена, очікування глядачів відразу піднялися до небес, а картина не змогла їм відповідати.

Досить кинути один погляд на постер, як відразу стає ясно, що промо-кампанія робила акцент саме на Джонні Деппа, адже там він зображений на передньому плані, навіть перед режисером і виконавцем головної ролі Браною. Але його шанувальників «Вбивство у „Східному експресі“» дуже швидко розчарує. Тільки входиш у смак, познайомившись з його персонажем, як через 20 хвилин фільму його вбивають. Можете вважати це спойлером, хоча я розповідаю лише про зав'язку історії, але можливо цей «спойлер» вбереже вас від завищених очікувань дивитися на нього на екрані дві години. Та й скільки б шрамів не малювали його Ретчетту, все одно те жахіття, на яке здатний хіба що Волдеморт, не в'яжеться з Деппом. І не тому що він погано зіграв, просто він дуже відомий, і коли бачиш його обличчя, то бачиш Деппа, який любить перевдягатися в капітана Джека Спарроу і розважати дітей в лікарнях, а не дітовбивцю (і слава богу!). Тому при перегляді так і хотілося крикнути знамениту фразу Станіславського «Не вірю».

Гаразд, переходимо до головного героя, великого і мудрого Еркюля Пуаро, якого зіграв Брана. У нього вийшов абсолютно новий і абсолютно не схожий на Пуаро у втіленні Девіда Суше детектив. Чого тільки варті його вуса – на них можна дивитися і дивитися (ви обов'язково будете дивитися саме на них, що б там не відбувалося в кадрі, оскільки вони гіпнотизують). Вдосталь помандрувавши світом і розкривши купу заплутаних справ, бельгієць вирушає у Велику Британію, щоб, до свого жалю, зайнятися ще якимось злочином, хоча він вже давно збирався відпочити. Так тут ще і в поїзді, де, здавалося б, можна було три дні пожити в своє задоволення, розмовляючи з іншими мандрівниками, читаючи Діккенса та смакуючи вишукані десерти, трапляється вбивство. Але оскільки потяг зійшов з рейок після сніжної бурі, і Пуаро застряг разом з дюжиною підозрюваних в горах, то робити нічого, і він береться за справу.

Хто ж ці підозрювані? У кожного з них є своя історія, і далеко не кожен є тим, ким здається на перший погляд, так що разом з Пуаро підозрюєш всіх. Мені подобається Дейзі Рідлі в «Зоряних війнах», але у «Вбивстві у „Східному експресі“» вона переграє, і її героїня вийшла занадто сіпаною. Мішель Пфайффер нещодавно нагадала про себе в психологічному трилері Даррена Аронофські «Мати!», і тут вона також блищить – з її вдови місіс Хаббард не хочеться відводити очей, як з вусів Пуаро (виходить, що Хаббард і вуса – найбільш цікаві персонажі фільму).

Заінтригувала побожна героїня Пенелопи Крус, у якій збиті кісточки пальців, ніби вона брала участь в боях без правил, але їй так і не дали повністю розкритися. А у її ролі був величезний потенціал – за втілення цієї героїні в однойменному фільмі 1974 року Інгрід Бергман була удостоєна «Оскара». Джош Гад у «Вбивстві у „Східному експресі“» показав свій драматичний бік, Джуді Денч знову зіграла знатну особу, а Віллем Дефо постав перед нами в образі страшного расиста, нациста і взагалі дуже нетерпимої людини. Більш того, його расистські ремарки написані в такій формі, що глядачі в залі починають сміятися, коли він заслуговує не більше, ніж просто отримати в око від того ж темношкірого лікаря, якого грає Леслі Одом мол.

Серед підозрюваних дуже сподобався запальний граф Андреній у втіленні всесвітньо відомого артиста балету Сергія Полуніна (він родом з Херсона, то ж українським глядачам є, ким пишатися при перегляді). У нього всього кілька сцен, але Полунін не втрачає час дарма. За ним спостерігати навіть цікавіше, ніж за деякими більш знаменитими акторами, і в його незвичайній зовнішності є щось, що не дозволяє відвести від нього очей (його графа теж можна записати у найбільш цікаві персонажі цієї історії разом з Хаббард і вусами Пуаро). З нетерпінням чекаю, коли наступного року він з'явиться у шпигунському трилері «Червоний горобець» Дженніфер Лоуренс.

З таким першоджерелом і таким кастом хотілося б сказати, що Брана зняв нову класику, але на жаль ні. Першу половину фільму якщо ще стежиш за розслідуванням, то потім воно стає таким надміру витіюватим, що періодично втрачається логічна нитка і здається, що Пуаро даремно відволікається на занадто численні докази, коли вирахувати вбивцю було достатньо, просто запитавши пасажирів про сім'ю Армстронгів (що детектив і зробив, і все одно зрозумів, хто вбив Ретчетта, лише через годину екранного часу, тобто мінімум день за сюжетом). Персонажі і сюжет самі видають вбивцю, причому набагато швидше, ніж хотілося б, оскільки решту часу починаєш нудьгувати і дивуватися, чому великий Пуаро все ще не розкрив справу. А от якщо б вони мовчали, то це було б ідеальним злочином.

Однією з основних проблем «Вбивства у „Східному експресі“» є те, що для сучасного глядача це дуже простенький детектив, який свою простоту щосили намагається компенсувати відомими іменами акторів, костюмами, декораціями і фальшивими пейзажами (схожа казкова графіка використовувалася в «Хоббіті», але то казка, а для детективного жанру такий антураж не особливо підходить). Роман Крісті вийшов у світ у тому ж 1934 році, коли відбуваються події фільму, але після «Шерлока», «Секретних матеріалів», «Доктора Хто» (там іноді піди зрозумій, чим все обернеться), «Справжнього детектива» і «Дівчини з татуюванням дракона» складне розслідування Пуаро виглядає загадкою для 10-річної дитини. Творіння Брани, на жаль, годиться лише для одноразового перегляду, а передивитися його не захочеться навіть заради когось із акторів.

Відклавши в сторону Діккенса, видатний детектив Еркюль Пуаро починає розслідування в поїзді, де будь-який пасажир може виявитися вбивцею. І ця справа змінить здавалося б непорушні життєві принципи бельгійського джентльмена.

8 листопада 2017,  10:40 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Студія Paramount Pictures представила перший трейлер мультфільму «Шерлок Гномс», який в оригіналі озвучують Емілі Блант, Джеймс МакЕвой і Джонні Депп.

Садові гноми Гномео (МакЕвой) і Джульєтта (Блант) думали, що завжди будут жити довго й щасливо в своєму прекрасному саду, як раптом їх світ опиняється в небезпеці — хтось викрадає майже всіх їх друзів. І щоб знайти їх, вони звертаються по допомогу до знаменитого детектива Шерлока Гномса (Депп). У світовий прокат мультфільм від режисера «Кунг-фу Панди» Джона Стівенсона вийде в січні 2018 року.

Наживо Деппа можна буде побачити в кінотеатрах в детективній картині «Вбивство у „Східному експресі“», який стартує з 9 листопада.