Новини про фільм (2016)

8 січня 2019,  20:08 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Луї Гаррель опиняється в любовному трикутнику з Летицією Кастою та Лілі-Роуз Депп в трейлері французької мелодрами «Чесна людина».

Картина «Чесна людина», друга повнометражна режисерська робота Гарреля після фільму «Друзі», є дивною, але романтичною історією, яка слідує за любовними пригодами нерішучого тридцятирічного Абеля (Гаррель). Він зустрічається з маніпулятивною вдовою Маріанною (Каста), як раптом в його життя повертається вперта молода дівчина Ів (Депп).

Кілька років тому Гаррель і Депп знялися разом у фентезійній драмі «Планетаріум».

У кінці року на екрани вийде нова адаптація роману Луїзи Мей Олкотт «Маленькі жінки», де Гаррель зіграє разом з Меріл Стріп, Еммою Вотсон і Сіршею Ронан.

3 грудня 2016,  01:25 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У двох молодих сестер, у яких немає ні будинку, ні грошей, ні зв'язків, не так вже й багато варіантів, як влаштувати своє життя, але тут їм допомагає акторський талант і вміння влаштовувати незабутні спіритичні сеанси. І під час одного з них вони знайомляться з людиною, яка вирішує зняти про них кіно, щоб стати першим у світі, хто зафіксував на камеру справжніх привидів...

У своїй третій режисерській роботі француженка Ребекка Злотовськи, яка отримала за мелодраму «Гранд Централ. Любов на атоми» один з призів Каннського кінофестивалю, вирішила розповісти історію двох сестер, які займаються спіритизмом і намагаються знайти своє місце у великому світі на початку минулого століття.

Багато хто прибувають до Парижа з мрією, і сестри Лора і Кейт Барлоу опиняються в числі таких мрійників, які подорожують по країнах в надії знайти свій новий дім. І тут вони зустрічають ексцентричного продюсера Андре Корбена, який хоче зробити революцію у французькому кіно. Дар дівчат спілкуватися з духами зачіпає його за живе, і ось він уже збирає команду і починає зйомки фільму зі старшою сестрою в головній ролі. Лора, зачарована чарівним світом кіно, закохується в щедрого покровителя, але поступово починає розуміти, що його більше цікавить її молодша сестра Кейт, яка нібито дійсно володіє даром викликати з того світу привидів.

Останні кілька років Наталі Портман активно розширює свої кінематографічні горизонти. Нещодавно вона встигла дебютувати у кіно в якості режисера, і ця її роль в «Планетаріумі» є досить симпатичною, а вона сама – головна причина його подивитися, але сумбурне оповідання робить її Лору досить однобічною героїнею, чий розвиток відбувається в основному в контексті її відносин з Андре, і лише іноді – в ключі відносин з сестрою Кейт. Зате для юної Лілі-Роуз Депп, яка є дочкою Джонні Деппа і Ванесси Параді і яка успадкувала від батьків найкрасивіші риси їхніх облич, цей рік став справжнім проривом у світ незалежного кіно. Вона знялася в «Йоганутих», «Танцівниці» і «Планетаріумі», і в останньому фільмі з цього списку вона магнетична, притягаючи всю увагу то своєю стриманістю, то безпосередністю, як у сцені зі снігом на вечірці. Її героїня ніби живе у своєму власному світі, і вона дійсно вірить, що спілкується з привидами, і змусить повірити навіть найзапекліших скептиків. І до самого кінця фільму її Кейт залишається загадкою, що лише прикрашає її героїню.

Продюсер у втіленні Еммануеля Салінжера виявляється вельми неординарним персонажем, з першої зустрічі з яким намагаєшся вгадати його справжні мотиви співпрацювати і жити з сестрами Барлоу. У фільмі раз за разом проскакують яскраві натяки на його педофілічні нахили щодо молодшої сестри, але режисер або не захотіла, або побоялася повністю розвинути цю сюжетну лінію, вирішивши виставити цього персонажа все-таки гонимим за його віру в потойбічне мучеником, ніж монстром, скористався беззахисною і наївною дівчиною. Хоча його нездорову одержимістю Кейт і ідеєю спілкування з примарами зі свого минулого через неї не можна залишити непоміченою.

Актора, з яким Лорі доводиться грати закохану пару в кіно, втілює тут Луї Гаррель, але, незважаючи на дружній настрій його персонажа по відношенню до героїні Портман, їх відносини не отримують ніякого розвитку, а потім вона просто спить з першим ліпшим іншим актором (або членом знімальної групи) під час робочого вік-енду на березі моря. Гаррель і Портман чудово виглядають разом на екрані, тому навіть якось шкода, що їх персонажі залишилися холодними один до одного, вірніше, виникає відчуття, ніби про їхні стосунки і зовсім не подумали сценаристи. Тоді навіщо було брати на цю роль Гарреля з його харизмою? Хороше питання.

Сам фільм всередині фільму виглядає досить інтригуючим, і коли його не завершують у зв'язку з гоніннями продюсера, то у фіналі відчувається порожнеча. Нас так довго до цього вели, і в результаті навіть не показали хоча б ще одну невеличку сценку з Портман в тому чорно-білому кіно, де вона виглядала так органічно. Після перегляду залишаєшся в легкому здивуванні, про що ж все-таки був цей фільм, і що прагнула показати тут режисер. Для легкої і ненав'язливої напівфантастичної історії тут присутній дуже виразний дух смерті, що витає над тим, що відбувається на екрані з першого сеансу сестер з продюсером. А для справжньої історії про привидів... привидів як таких тут немає. Зате мелодрами і ревнощів предостатньо.

Сестри Барлоу покажуть вам своє спіритичне шоу, а вірити в нього і привидів чи ні, це вже ваша справа.

10 листопада 2016,  15:32 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо український трейлер фентезійної мелодрами «Планетаріум», яка розповість про двох сестер у втіленні Наталі Портман і Лілі-Роуз Депп, які вирушили підкорювати Париж. Ходять чутки, що вони вміють спілкуватися з духами, чим і стають цікавими для місцевого продюсера, й він вирішує зняти про них фільм. Але все ускладнюється, коли продюсер починає відчувати пристрасть до обох дівчат.

Побачити кінокартину в українських кінотеатрах буде можливо з 1 грудня.

26 серпня 2016,  13:45 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Вийшов перший трейлер драматичної фантастики «Планетарій», де Наталі Портман і Лілі-Роуз Мелоді Депп грають подорожуючих сестер, які нібито можуть спілкуватися з духами. Вони відправляються в Париж, де про них починають знімати кіно.

24 січня 2016,  14:07 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

В интервью для журнала Love начинающая актриса Лили-Роуз Депп, дочь Ванессы Паради и Джонни Деппа, призналась, что очень хотела бы сняться у Квентина Тарантино.

Читати далі...
22 січня 2016,  12:56 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Появился первый кадр с Натали Портман и Лили-Роуз Мелоди Депп во французской фэнтези-драме «Планетарий».

Читати далі...