Дев’ята симфонія (2018)Beethoven 9th Symphony

Дев’ята симфонія

Робота Бетговена над «Дев’ятою симфонією» тривала два роки, хоча сам задум оселився в уяві композитора ще у ранні роки його творчості. Ще до переїзду у Відень він мріяв написати музику до всієї «Оди до Радості» Шиллера. І так, починаючи з «Взаємної любові», крок за кроком народжувалася ця проста й велична мелодія, якій судилося стати вінцем творчості Бетговена. Святкуючи 250-річницю з дня народження великого композитора, ми покажемо запис «Дев’ятої симфонії» на сцені Віденської філармонії на великому екрані.

«Ода до радості» Бетговена, виконана під керівництвом Крістіана Тілеманна, стала чимось на кшталт головної візитівки Віденського філармонічного оркестру за участі головних зірок філармонії, серед яких Аннетт Даш, Міоко Фуджімура, Петр Бечала та Георга Цаппенфельд.

У світі важко знайти ансамбль, який був би так само тісно пов’язаний з історією та традиціями європейської класичної музики, як от Віденська філармонія. Вже багато років музикантів саме цього оркестру справедливо називають живою частиною музичної епохи, відзначаючи їхню унікальну композиторську обдарованість.

Тісний зв’язок із багаторічною музичною історією якнайкраще віддзеркалений у висловлюваннях найвидатніших музикантів минулого: так Ріхард Вагнер називав його найвидатнішим оркестром світу, а Ґустав Малер охрестив «людьми, що навіки зв’язані між собою музикою».

50%
0
50%
0

Жанри: концерт, музика
Вікові обмеження: в Україні 12+
Тривалість: 1 г. 20 хв.
Країна: Австрія

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «Дев’ята симфонія». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фільм «Дев’ята симфонія»

Написати коментар...
Написати коментар...

Дев’ята симфонія, фільм 2018
Жанри: концерт, музика
Австрія