Новини про фільм (2016)

19 червня 2020,  19:19 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

В своєму останньому в цьому сезоні випуску телеведучий Джиммі Кіммел вирішив порадувати глядачів новим епізодом телеепопеї під назвою «Моя давня ворожнеча з Меттом Деймоном». Скетч вийшов з рейтингом 18+.

Читати далі...
25 травня 2020,  20:20 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Наприкінці цього року режисер Пол Грінграсс збирається випустити на великі екрани свій драматичний вестерн «Новини світу», головну роль в якому виконає лауреат премії «Оскар» Том Генкс.

Читати далі...
1 травня 2020,  20:32 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Нова фічуретка про створення гостросюжетного екшену Сема Гаргрейва «Евакуація» показує, як його зірка Кріс Гемсворт репетирував та знімався в найбільш напружених сценах бійок і погонь в своїй кар'єрі.

Читати далі...
4 березня 2020,  18:36 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірки оскароносної стрічки «Розумник Вілл Гантінг»​ Бен Аффлек і Метт Деймон возз'єднаються на великому екрані в новому історичному фільмі Рідлі Скотта «Остання дуель», і у нас вже є перший погляд на героя Аффлека.

Читати далі...
9 серпня 2019,  23:27 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Готові повернутися в небезпечний світ Джейсона Борна? Тоді сміливо дивіться тизер-трейлер нового багатосерійного екшен-трилера «Тредстоун».

Ґрунтуючись на книгах письменника Роберта Ладлема, «Тредстоун» слідує за трьома сплячими агентами таємної урядової програми, яка перетворила їх на ідеальну зброю. Ролі цих агентів, чиє життя перевертається в мить ока, виконують Джеремі Ірвін, Браян Дж. Сміт та Хан Хе-джу.

Прем'єра серіалу «Тредстоун» відбудеться у жовтні.

24 березня 2019,  20:39 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Нова драматична картина «Hustlers» з Дженніфер Лопез у головній ролі зібрала зірковий жіночий склад, куди увійшли актриси Джулія Стайлз, Констанс Ву та Лілі Рейнхарт, а також популярна співачка Карді Бі.

Читати далі...
27 травня 2018,  15:32 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В фантастичному екшені для дорослих «Дедпул 2» в несподіваних камео з'явилися голлівудські зірки першої величини Бред Пітт і Метт Деймон.

Читати далі...
4 серпня 2016,  20:45 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка «Джейсона Борна» Метт Деймон запросив ведучого «Дуже пізнього шоу» Джеймса Кордена взяти участь в зйомках свого шпигунського екшену, забувши попередити, що Кордену доведеться виконувати замість нього усі трюки...

Рецензія на фільм «Джейсон Борн»
Несправний спецагент повертається
2 серпня 2016,  19:12 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Минуло 9 років з тих пір, як суперагент Джейсон Борн дізнався про себе правду і уплив в закат в блискучому завершенні трилогії «Ультиматум Борна». Він пішов у тінь, зійшовши з радарів ЦРУ, та чи знайшов він душевний спокій, який шукав з таким завзяттям? Він пам'ятає, як сам став учасником злощасного проекту «Тредстоун», але чи знає він всю правду? Що то був за момент, коли Девід Вебб перестав існувати і народився Джейсон Борн? Щоб дізнатися таємниці свого минулого, йому доведеться перестати ховатися і знову зійтися в протистоянні з ЦРУ, хоче він того чи ні.

Після настільки чудової шпигунської трилогії, знятої про Борна, повертати цього героя на великий екран було досить ризиковано, адже головне питання полягало в тому, чи залишилося у кінематографістів, що додати до його історії? Але за продовження взялася стара команда в особі режисера Пола Грінграсса, що зняв другий і третій фільми франшизи, і самого Борна Метта Деймона, які були готові знову викластися на повну, досліджуючи проблеми сучасного політичного світу крізь призму дій несправного спецагента, породженого ЦРУ.

За останні 9 років світ значно змінився, уряди тепер стурбовані контролем інтернету і стеженням за кожним його користувачем у прагненні випереджати терористичні загрози, які множаться, незважаючи на їх старанні зусилля їх запобігати. І ось черговий злом секретних файлів ЦРУ починає фатальний ланцюжок подій, що безпосередньо стосуються Борна і його минулого, а також великого нинішнього проекту, оприлюднення підґрунтя якого поставить під сумнів зацікавленість американського уряду в захисті приватного життя громадян.

В новий шалений вир з бійок, перестрілок і погонь Борна втягує його давня подруга Ніккі Парсонс. Їй також довелося піти в тінь після подій «Ультиматуму», стати справжнім ізгоєм, але вона все ще продовжує боротися за те, у що вірить. Інформація, роздобута нею, не залишає Борна байдужим, адже в його минулому, як і раніше, залишилося багато прогалин, які необхідно заповнити, щоб остаточно зрозуміти, хто він. ЦРУ знову малює на його спині величезну мішень, але якщо за ці роки їх агенти трохи розслабилися, не ганяючись за Борном, то він у кращій формі, ніж коли-небудь, і готовий йти крізь вогонь, щоб зупинити чергову урядову підставу і вижити.

Деймон в образі Борна тут ідеальний, починаючи від того самого відправлення в нокаут супротивника на початку фільму до фінальної зустрічі в парку, демонструє, що за ці роки він не втратив ні грама своєї спостережливості та кмітливості. Він не просто бере нас з собою в чергову пригоду, де головним призом для всіх є він сам, а й викриває спрагу ЦРУ та інших подібних організацій контролювати неконтрольоване, яка затуманила розум тих, хто повинен захищати громадян своєї країни, а не прибирати їх в ту ж секунду, коли ті перестають бути потрібними їм або висловлюють незгоду з їх позицією.

Повернення Джулії Стайлз особисто я чекала з величезним передсмаком, оскільки її Ніккі завжди була не так проста, як здається на перший погляд, і вона тут знову молодець, особливо коли бере в руки сокиру і відбивається нею від переслідувавших її агентів.

Нову героїню, яка працює в аналітичному відділі інформаційної безпеки ЦРУ, на ім'я Хізер, довірили зіграти Алісії Вікандер, і сценаристи і сама актриса настільки добре над нею попрацювали, що ніколи не знаєш, що у неї в насправді на думці, і до чого вона прагне у всій цій шаленій гонитві за Борном. Вона щоразу вправно розігрує потрібну їй картку, залишаючи гадати, друг вона для Борна, або ж ворог. Ту же її розмову з начальством у фіналі можна трактувати по-різному: або вона сказала ті слова, оскільки від неї їх і чекали почути, чи вона дійсно готова піти на це. Хто знає... В будь-якому випадку, якщо буде п'ятий фільм, її повернення у ньому обов'язково.

У цієї франшизи вже є пристойний список чудово зіграних керівників ЦРУ, що полюють на Борна, і Роберт Дьюї в такому владному і беззаперечному втіленні Томмі Лі Джонса відмінно вписався в їх ряди. Здається, навіть в попередніх фільмах ЦРУ не керували ще такі консерватори, як Дьюї, але через це їх динаміка з молодою і амбітною Хізер лише виграє. Хоча недолугість цього керівника часом вражає, підкреслюючи, наскільки він на своєму посту ЦРУ далекий від реальності. Це ж в якому світі Борн би погодився з ним працювати після всього, що зробив йому Дьюї і його попередники?! В принципі, це і відрізняє головного героя від його колишніх колег – людяність і вміння цінувати життя.

Що ж стосується чергового найманця у втіленні Венсана Касселя, то я ще ніколи з таким передсмаком не очікувала, як Борн надере комусь зад, морду і все інше. Може цей персонаж і є більш спритним, ніж його колеги, що виходять з гри через пару хвилин, як загони «Альфа» і «Бета» (бідолахи, у них проти Борна не було ні єдиного шансу), але коли Борн його наздоганяє, тому залишається лише молитися, що невразливий суперагент вб'є його швидко.

Борн завжди любив подорожувати, і четвертий фільм не став винятком. Ми знаходимо його в Греції, «колисці демократії», де відбуваються масові зіткнення протестуючих з поліцією, що підкреслюють, наскільки світ Борна близький до нашого світу. Потім у нас Берлін і Лондон, і хоча тут вже відбувалися події інших фільмів франшизи, кінематографістам вдалося відшукати ті місця, які ще не надокучили на екрані. І в кожному новому місті обов'язково відбувається яскравий екшен епізод, шокуючий тим, на що здатний Борн, адже йому не потрібні ніякі девайси і пістолети – він сам і є смертельна зброя, яка не виходить з ладу навіть впавши з висоти п'яти поверхів обличчям на асфальт. А у фіналі, чиї події відбуваються в Лас Вегасі, вас чекає одна з найяскравіших автомобільних погонь за участю головного героя, знята в кращих традиціях франшизи.

Джейсон Борн повернувся. І ЦРУ варто поквапитися замести сліди своєї чергової авантюрної операції, що прагне урізати права і свободи громадян, адже він не спустить їм це з рук.

26 липня 2016,  15:11 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

У новому промо «Джейсона Борна» зірка франшизи Метт Деймон згадує всю історію свого суперагента за 90 секунд.

В українські кінотеатри він повернеться 28 липня.

15 липня 2016,  13:20 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

У Метта Деймона запитали, який шпигун йому імпонує більше — Джеймс Бонд або Джейсон Борн — і його відповідь не стала сюрпризом.

Читати далі...
13 липня 2016,  15:40 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

На честь виходу «Джейсона Борна» Бен Аффлек вирішив підколоти свого хорошого друга Метта Деймона, згадавши його менш круті юні роки.

Читати далі...
12 липня 2016,  16:12 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора, 11 липня, в Лондоні пройшла прем'єра довгоочікуваного шпигунського екшену «Джейсон Борн», який там представили Метт Деймон з дружиною Лучаною Барросо і актрисами Алісією Вікандер і Джулією Стайлз.

В кінці останнього фільму він втікає на захід, що було гарною кінцівкою, тому ми вирішили, що раз вже воскрешати цю історію, то вам доведеться повірити, що 5 хвилин потому опісля того моменту, коли він думає, що звільнився від цієї особистості, все знову стає погано, його переслідує минуле, що він не знайшов заспокоєння і живе на межі, що його це поглине.

Деймон про повернення Борна на великий екран

В українських кінотеатрах фільм стартує з 28 липня.