Новини фільмів про (2015)

14 липня 2015,  09:16 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Новий тиждень 6-го Одеського кінофестивалю почалася з показу конкурсної драми про перше кохання «Піснь пісень», відвертого «Щоденника дівчини-підлітка» і «Ангелів революції», яких представив один з членів журі Національного конкурсу, режисер Олексій Федорченко, заодно поділившись своїм ставленням до революцій в цілому.

З «Піснею піснею» до Одеси приїхала режисер Єва Нейман. Її нова кінокартина, тривалістю всього-на-всього 76 хвилин, показує історію кохання хлопчика Шимека і дівчинки, чиє ім'я буде скорочено Бузя, які живуть в невеликому містечку в Ізраїлі початку минулого століття. 

«Піснь пісень», як і «Captum», представлена в обох конкурсних програмах.

У своїх «Ангелів революції» режисер Олексій Федорченко відправляє глядача в 1930-і роки на північ СРСР, куди в гості до хантийців і ненців з метою донести і пропагувати нові ідеї прибуваючої радянської культурної група.

Читати далі...
19 червня 2015,  11:40 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На прес-конференції за участю організаторів 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю була оголошена офіційна програма цього року. Загалом туди увійшло 90 фільмів з 34 країн.

Президент кінофестивалю Вікторія Тігіпко зазначила, що його особливим акцентом в цьому році є жіночий тренд: 

Тема прав жінок звучала на багатьох кінофестивалях, там виступали такі яскраві і сильні жінки, що представляють кіно, як Сальма ХайєкЖюльєт БіношКейт Бланшетт, а також багато інші жінки, які й давали майстер-класи, і виступали в своїх блогах на сайтах, даючи теми для роздумів про те, як важлива підтримка дівчатам і жінкам, як важливо актрисам, режисерам, сценаристам, які перебувають на різних етапах своєї кар'єри, підтримувати один одного і піднімати дану тему в кіноіндустрії.

На ОМКФ-2015 відсоток фільмів, знятих жінками, становить 30%, що навіть перевищує кількість жіночих заявок на більш відомих кінофестивалях.

Читати далі...