Новини про фільм (2015)

25 червня 2015,  12:23 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Життя на величезній фермі може здатися чимось ідеальним, умиротвореним, коли за роботою від світанку до заходу немає часу на інші тривоги. Тільки навіть у такому спокійному на перший погляд місці може вибухнути справжня буря людських почуттів, які сколихнуть всю округу.

Попередню кінокартину данського режисера Томаса Вінтерберга «Полювання» можна назвати однією з кращих драм десятиліття, і після неї було дуже важливо не вдарити в бруд обличчям, а зняти нехай і не щось настільки ж чудове, але хоча б на достатньо високому рівні. Для цього режисер обрав класичний роман Томаса Харді «Подалі від шаленої юрми», який вже не раз переносили на екран. Але версія Вінтерберга без зайвої скромності претендує стати кращою серед інших екранізацій. Сюжет відносить глядача в кінець 19 століття в англійську провінцію, де люди на життя заробляють фермерською працею. Новою господинею величезного маєтку стає феміністка Версалия Евердін, вона незалежна і не хоче ні за кого виходити заміж. Тільки в оточуючих її чоловіків щодо цього зовсім інші плани...

Розумниця, красуня, ще й з характером, пані Евердін може зачарувати кого завгодно, але робить вигляд, що це їй абсолютно нецікаво. Тільки повністю убезпечити себе від любові і її неприємних наслідків ще не вдавалося майже нікому, що вже говорити про молоду жінку, якій хочеться бути бажаною. Любов навіть самих тверезомислячих перетворює в дурнів, і тут Версалія незабаром розуміє, що обітниця безшлюбності була поспішною. Але кого їй вибрати, слухати серце, вигоду або піддатися спалюючій пристрасті?

Нехай вона не раз робить помилки, йдучи на поводу у пристрасті або розрахунку, Версалія також не боїться слідувати своїм сердечним поривам і домагатися того, чого хоче. Навіть у наш час існує небагато жінок, здатних безстрашно йти за тими, хто їм небайдужий, замість того, щоб сидіти в спальні і плакати в подушку. Що вже говорити про 19 століття. Якщо ви любите Кері Малліган, то її Версалія навряд чи вас розчарує. Актриса прекрасна в будь-якій епосі, і в цих нарядах, що підкреслюють її маленьку постать, вона постає ще більш тендітною і нестримною.

Три різних чоловіки. Три різні почуття. Заможний і завидний холостяк, солдат, від чиєї пристрасті захоплює дух, але з самого початку ясно, що Версалія повинна бути з працьовитим і небагатослівним Гебріелем. Тільки доля (і, звичайно, вони самі) постійно відтягує момент їх возз'єднання, змушуючи і зовсім сумніватися в тому, що вони створені один для одного. На ці ролі творці фільму дуже вдало підібрали акторів. Майкл Шин і Том Стеррідж переконливо перевтілилися у своїх персонажів, викликаючи суперечливі почуття. Але найбільше вразив Маттіас Шонартс. Цей тихий бельгієць останнім часом все активніше підкорює світовий кінематограф. Є в ньому і внутрішня харизматичність, і зовнішня привабливість, а як же гарно вони виглядають в кадрі разом з Малліган!

Цікаво, що сама назва кінокартини хоча і натякає на усамітнення, на якесь місце, де нібито можна жити тихо і спокійно, але насправді вона є досить іронічною. Навіть живучи на фермі, подалі від міської суєти, головна героїня все одно зустрічає на своєму шляху безумців, які стали такими в основному від любові. Замкнуті в своєму тісному світі, ці люди та їхні почуття загострюються, і втекти від них вже нікуди.

При перегляді «Подалі від шаленої юрми» відпочиваєш очима і душею. Ці спокійні і прекрасні пейзажі Дорсета так і ваблять до себе. Доповнює атмосферу любовної історії музика Крейга Армстронга, найбільш відомого за співпрацю з Базом Лурманом. І спостерігаючи з боку за хвилюваннями Версалії і її залицяльників, просто насолоджуєшся небагатослівною любовною драмою, де, здається, немає нічого зайвого. Екранізація Вінтерберга вийшла досить чуттєвою і змушує переживати за головну героїню: то лаяти її за неправильний вибір, то з нетерпінням чекати, як вирішиться цей божевільний любовний чотирикутник.

Статус, пристрасть чи кохання – кожен має право вибирати те, що він найбільше хоче отримати від відносин. І щоб зрозуміти, який вибір є найбільш правильним, пані Евердін доведеться випробувати на собі всі варіанти.

P. S. Безцінним моментом після закінчення фільму в кіно став вигук юного глядача: «Найкраще, що тут було – це [пес] Джордж.»

1 травня 2015,  09:56 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

З'явився другий російський трейлер до драми «Подалі від шаленої юрми» Томаса Вінтерберга.

Що може об'єднувати сільського фермера, привабливого, безтурботного сержанта і багатого холостяка? Преклоніння перед красивою, незалежною і свавільною Батшебой Евердін, якій належить зробити нелегкий вибір. Ведена пристрастю і розумом, осягаючи нюанси взаємин і каверзи любові, вона, як справжня жінка, гнучка і наполеглива, долає всі труднощі і приходить до єдино правильного рішення. В основі фільму – однойменний роман класика англійської літератури Томаса Харді.

В кінотеатрах України і Росії з 2 липня.

28 квітня 2015,  03:34 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

В українських і російських кінотеатрах фільм «Подалі від шаленої юрми» вийде тільки 2 липня, а в США вже відбулася прем'єра фільму, фотографії з якої з'явилися на нашому сайті:

20 березня 2015,  01:31 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Екранізація роману Томаса Гарді. Молода, красива і незалежна жінка підтримує стосунки з трьома абсолютно різними чоловіками, кожен з яких мріє заволодіти її сердцем.

У кінотеатрах України з 14 травня.