Новини про фільм (2014)

28 жовтня 2022,  09:57 | Новини фільмів

Дружба еволюціонувала. Творець франшиз «Закляття» та «Анабель» Джеймс Ван представляє нову моторошну історію про страшну ляльку під назвою «М3ГАН».

Читати далі...
1 квітня 2019,  15:52 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірки серіалу «Моторошні пригоди Сабріни» Кірнан Шипка та Міранда Отто возз'єднуються в офіційному трейлері фільму жахів «Мовчання», чий сюжет частково нагадує минулорічний хіт «Тихе місце».

Коли на наш світ нападають жахливі істоти, які полюють на людей за звуком, 16-річна Еллі Ендрюс (Кірнан Шипка), яка втратила слух у 13 років, та її родина (Міранда Отто, Стенлі Туччі) хочуть дістатися до безпечного притулку. Але там вони стикаються з моторошним культом, який бажає експлуатувати загострені відчуття Еллі.

На стримінговому сервісі Netflix прем'єра фільму від режисера горора «Анабель» Джона Р. Леонетті відбудеться 10 квітня.

14 серпня 2018,  21:19 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Завжди боялися бути похованим/похованою заживо, як в однойменному фільмі з Райаном Рейнольдсом? Якщо ні, то дебютний ТБ-ролик горора Коріна Гарді «Монахиня» це виправить.

До «Закляття» і «Аннабель» світ тероризувала одержима демоном Черниця. Відео показує, як отця Берка (Деміан Бішір) у відкриту труну затягує і закриває там потойбічна сила. Він щосили кличе на допомогу і навіть знаходить дзвінок, який дзвонить зверху на надгробку з його ім'я, але на цвинтарі не видно нікого, хто б міг йому допомогти. І тут у труні з'являється та сама Черниця (Бонні Ааронс)...

Дивіться також український тизер-трейлер фільму «Монахиня». У кіно з 6 вересня.

Рецензія на фільм «Анабель»
Не найкращий подарунок дитині…
8 серпня 2017,  23:25 | Рецензії | Автор: Олег Ковальський

«Анабель» – це американський фільм жахів 2014-го року режисера Джона  Р. Леонетті, продюсера Джеймса Вана. Стрічка розповідає про ляльку, одержиму демоном, яка потрапила до звичайної американської сім’ї. Історія, знайома як любителям жанру (Анабель згадувалася в стрічці «Закляття»), так і людям, які цікавляться надприродним (така лялька дійсно існує і знаходиться в скляній клітці, у домі Еда та Лорейн Уорен, відомих мисливців на нечисть). Я багато схвального чув про дану картину, але перегляд почав з досить скептичним настроєм. Переважна більшість сучасних фільмів жахів – це одноразові страшилки, а не історії, які дійсно лякають. Ще рідше зустрічаються картини цього жанру, які є якісними як кіно (мається на увазі якість режисури, музики, акторської гри і т.д.). Проте, перші ж хвилини фільму змінили мою думку.

Почну з мінуса, єдиного, чим грішить «Анабель», - простота сюжету. Та пов’язане це лише з тим, що нечисть у кіно майже завжди прямолінійна. У даній стрічці демон має певну мету і йде до неї. Фактично, це мінус усіх фільмів жахів. Проте, у даному випадку не потрібно простоту сюжету сприймати як його передбачуваність. Картина не належить до сміття жанру, де кожен крок головних героїв глядач знає наперед. Навпаки – вона постійно дивує.

Тепер про те, чим фільм може похвалитися.

Візуальна частина – неперевершена! Без перебільшень. Джеймс Ван, батько таких культових хоррор-франшиз, як «Пила», «Астрал» та «Закляття», і тут виклався на всі 100%. «Анабель» - це справді якісне кіно, яке хочеться переглядати знову і знову. Причини цьому дві. По-перше, фільм дійсно лякає, пробирає холодом до самих кісток, а напруження тримає буквально від перших кадрів до закінчення титрів. По-друге, режисер не вперше знімає кіно і використав при створенні картини кілька оригінальних (навіть психологічних) прийомів, за якими дуже цікаво спостерігати. Усе це органічно доповнюють чудово підібрані декорації та костюми, робота гримерів та акторів. Тобто, стрічка сильна як в плані атмосфери, так і з технічної точки зору.

Перше, що привертає увагу при перегляді – це віртуозне використання ракурсів. Робота оператора варта похвали. Ракурси виглядають дуже цікаво. Вони з одного боку акцентують увагу на якихось деталях картини, символах чи на чомусь, що має статися, а з іншого – розсіюють увагу глядача, адже далеко не завжди те «щось» відбувається. Коли в кадрі показана широка панорама кімнати, а головний герой знаходиться на її краю, ти дивишся на решту показаного простору й не знаєш, чого чекати. Ця невідомість неабияк нагнітає атмосферу.

Дуже цікава гра освітлення у фільмі. Передній план, на якому ми бачимо героїв стрічки, майже завжди світлий, а от фон – постійно перебуває у напівтемряві. Це змушує підсвідомо чекати чогось поганого. Таке освітлення використовується впродовж усієї картини і глядач більш ніж півтори години проводить у напруженому очікуванні.

Не менш важливим прийомом режисера є дотримання пауз. Тобто у фільмі спеціально затягуються деякі сцени. Вся суть даного прийому полягає у тому, що лякаючі сцени розтягуються на кілька секунд, щоб напруження та переляк перетворилися у справжній страх. І це чудово діє. Такі паузи не дуже часто побачиш у фільмах жахів (частіше бачимо звичні тремтіння камери чи скрімери, тобто раптові появи монстра), а дана картина наповнена ними по самі вінця та просто чудово реалізовані.

Незвичні ракурси, гра освітлення, затягування моментів – усе це далеко не нові для кіно прийоми. Але у фільмі «Анабель» вони створили чудову, похмуру атмосферу та сильний психологічний тиск на глядача. Стрічка не лише лякає, але й тримає у напруженні на підсвідомому рівні, за що й полюбилася любителям жанру.

Варто присвятити кілька слів музичному супроводу. Він у фільмі підібраний просто чудово. Можливо, не найоригінальніший звуковий ряд для фільму жахів (скребіння, рев, скрипка), але ідеально підходить під показані моменти. Разом з усім, переліченим вище, підсилює гнітючу атмосферу та напруження. По суті, без музики вплив на глядача був би далеко не таким сильним.

Насамкінець хотів би звернути увагу на те, що особливо сподобалося у стрічці «Анабель». Фільми жахів запам’ятовуються глядачеві далеко не за монстрів чи скрімери (виняток – шикарний момент із «Закляття 2», де той же Джеймс Ван примудрився налякати звичайним хлопанням долонь). Та й глибоким сюжетом такі картини не часто можуть похвалитися. От за що хоррори дійсно впадають у душу любителям полоскотати собі нерви – то це за оригінальність ідей. Коли під час перегляду певної сцени фільму кров холоне у жилах, а страх перемішується із захопленням показаним, стрічка дійсно запам’ятовується надовго. Адже кожен із нас, почувши знайому назву, в пам’яті відтворює одразу саме ці моменти. Стрічка «Анабель» насичена подібним. Чого варта сцена в ліфті, або фрагмент, показаний на зображенні! І таких цікавих моментів у фільмі багато.

Як підсумок, хочу зазначити, що «Анабель» - один з найкращих фільмів жахів, які я бачив. Стрічка дійсно лякає і тримає у напруженні до самих титрів. Крім цього, картина може похвалитися чудовою режисурою, операторською роботою, гримом, декораціями, музикою тощо.
Я чудово розумію, що фільми жахів до вподоби далеко не усім, та кіно справді варте уваги. Любителям жанру ж фільм «Анабель» обов’язковий до перегляду!

18 вересня 2014,  20:35 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Джон Форм знайшов чудовий подарунок для своєї вагітної дружини Міа - прекрасну, дуже рідкісну вінтажну ляльку в білій шлюбній сукні. Але радість Мії від подарунка була недовгою. Однієї моторошної ночі їх будинок піддається нападу членів сатанинського культу, які намагаються жорстоко розправитися з сім'єю Формів. Але кровопролиттям і шоком все не обмежується. Сатаністи викликають до життя сутність настільки злобну, що ніщо з сотвореного ними раніше не здатне навіть зрівнятися з несучим погибель провідником у світ проклятих, яким стає... Аннабель.

В кінотеатрах України і Росії з 9 жовтня.