Новини кастінгу (2014)

1 грудня 2014,  14:42 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Невдоволення великою кількістю білих акторів на головних ролях нового біблійского екшену «Вихід: Боги та Царі» з'явилося ще в момент оголошення його основного касту. Тепер на захист фільму вирішив встати австралійський медіамагнат Руперт Мердок, висловившись з цього приводу в Твіттері.

Власник «News Corp.» і «21st Century Fox», Руперт Мердок, викликав хвилю обурення такою заявою:

Фільм про Мойсея піддається атаці у Твіттері через свій білий каст. А з яких це пір єгиптяни не білі? Всі [єгиптяни], кого я знаю, білі.

Медіамагнат навіть не очікував, до чого це призведе, але в наступних повідомленнях постарався дати пояснення:

Всі атакують останній твіт. Звичайно, єгиптяни з Середнього Сходу, але вони точно не чорні. Вони поводилися з чорними, як з рабами.

Гаразд, існує багато відтінків шкіри. У цьому немає нічого расистського. Заспокойтеся!

Ось тільки Мердок не врахував, що расизм тут - не обговорення кольорів шкіри, а те, що творці фільму віддали перевагу правдоподібності гучні імена, які напевно принесуть прибуток. Ось так простий розрахунок набуває нотки расизму.

Головні ролі в кінокартині виконують Крістіан Бейл, що з'являється там в образі Мойсея, і австралієць Джоел Едгертон, якого зате цілком вдало загримували під єгипетського фараона Рамзеса. Також там з'являються Сігурні Уівер, Джон Туртурро і Аарон Пол. І якщо всі єгиптяни білі, як заявляє Мердок, то навіщо тоді акторам стільки «сильно засмаглого» гриму? Серед них найменш єгипетського макіяжу знадобилося схоже тільки Бену Кінгслі.

У той час, як у другорядних ролях в «Виході: Боги і Царі» можна буде побачити, наприклад, іранську актрису Голшіфте Фарахані і англійку з індійськими та італійськими коренями Індіру Варму.

Раніше режисер Рідлі Скотт невдало спробував виправдати білий каст свого біблійного екшену, сказавши, що не отримав би фінансування проекту, якби головну роль у ньому зіграв «Мухаммед Так-і-так з Звідти-і-звідти».

А як ви ставитеся до такого неегіпетскому касту фільму про Єгипет? Чи вплине цей факт на те, чи будете ви його дивитися?

В український прокат «Вихід: Боги і Царі» вийде 1 січня 2015.