Новини про фільм (2015)

Рецензія на фільм «Віктор Франкенштейн»
История гениального безумца
18 грудня 2015,  19:44 | Рецензії | Автор: SergioBond

Несмотря на полное отсутствие выходных и сильную усталость, третьего дня посетил кинотеатр с целью посмотреть что-нибудь занимательное и хоть немного разгрузить мозг. Особых предпочтений не было, а потому сразу начал озираться в поисках постеров. Взгляд остановился на самой эпичной афише возле кассы, где красовались лица Данилы Рэдклиффа и Джеймса МакЭвоя, а подпись гласила «Виктор Франкенштейн». Собственно, билет именно на этот фильм я и купил. Хотелось мне узнать что-нибудь новое в этой старой истории. Ну а кроме всего прочего выяснить – останется ли за Данилой клеймо "вечного Поттера" или же он потихоньку начинает вырастать из этой роли.

Отмечу сразу, что концепция фильма – вести повествование от лица Игоря (Данила Рэдклифф), который был помощником известного доктора (Джеймс МакЭвой) – мне понравилась. Это на самом деле свежий взгляд на давнюю историю, ведь об Игоре вообще мало кто знал и слышал. А тут зрителю рассказывают и показывают всякое. Опять же, творческий дуэт Рэдклифф-МакЭвой смотрится очень гармонично. Да и в свои роли парни вжились неплохо, в их дружбу начинаешь верить с самой первой встречи. Дружбу, которая в итоге расставит все точки над i. А это дорогого стоит для фильмов подобного жанра.

Кстати, о птичках. Надо сказать, что трейлер данной картины я видел и раньше. Одним глазом, правда. Там непонятное показывали. А потому сразу же возникла мысль в кои-то веки представить себя рядовым зрителем (который обычно не читает книги) и сравнить впечатление от уже просмотренного фильма и своих собственных ожиданий перед ним. Не скажу, что был в полной мере удовлетворён. И дело тут даже не в самой кинокартине. Увесистого леща надо дать промоутерам. Почему так вышло и почему я акцентирую на этом внимание? Да потому что фильм вышел не таким, каким его видит зритель в рекламном тизере – это более глубокая, философская и драматичная картина, нежели очередной интеллектуальный экшн. И в этом состоит главная, на мой взгляд, проблема – обманутые ожидания. А быть обманутым неприятно. Идёшь вроде бы на очередную "жвачку для масс" типа «Трансформеров», а тебя режиссёр ненавязчиво заставляет переживать за героев. Это, конечно, совсем не плохо, когда есть пища для ума. Но… обманутые ожидания. Именно поэтому со всех сторон слышен ропот, мол "фильм плохой". Нет, фильм совсем не плох. Особенно для тех, кто читал произведение Мэри Шелли. Вот только об этом изначально забыли сказать зрителю. Или не захотели. А это уже, как говорят в Одессе, две большие разницы.

Впрочем, я обратно вернусь к повествованию. Кроме главного мужского дуэта кинокартины стоит отметить игру Эндрю Скотта (инспектор Тёрпин) и Джессики Браун-Финдли (гимнастка Лорелея). Камрад Скотт, на мой взгляд, сыграл инспектора Скотланд-Ярда убедительно. Конечно, его персонаж получился несколько противоречивым, но я ему поверил. Что же касается участия Джессики, тут не всё так гладко. Первая часть фильма напоминает историю любви Эсмеральды и горбуна Квазимодо, а вот дальше… Дальше я не увидел ровным счётом ничего, что заставило бы меня поверить в искренность отношений между Игорем и Лорелеей. И это печально.

Если отвлечься и внимательнее присмотреться к технической части, то и здесь имеются определённые огрехи. Во-первых, режиссёр Пол МакГиган нагло слямзил идею сэра Ричи. Да-да, я сейчас о «Шерлоке Холмсе» говорю с Робертом Дауни мл. в главной роли. Местами спецэффекты и манера съёмки настолько схожи с указанной картиной, что диву даёшься. Во-вторых, эффектов как таковых на весь хронометраж было недостаточно. Не думал, что когда-либо скажу подобную фразу, но… Фильму реально не хватает зрелищности для современного и порядком избалованного зрителя. Совсем чуть-чуть, но не хватает. Правда, нашлись в съёмочной группе и те, которые заслуживают похвалы. Это Крэйг Армстронг (композитор), а также художники по костюмам. Все они отработали на твёрдую пятёрку, за что я им искренне благодарен. Атмосфера наше всё.

Кратко подбивая итог, можно уверенно сказать – фильм вышел неоднозначный и понравится он далеко не всем. А потому вердикт следующий: в кино следует идти поклонникам МакЭвоя и Рэдклиффа, книги за авторством Мэри Шелли, а также любителям викторианской эдвардианской эпохи. Не разочаруетесь. Тем же, кто надеется увидеть бодрый экшн, строго рекомендую сидеть дома. Кино не про эффекты и всякое рубилово, вас промоутеры ввели в заблуждение.

P.S. Лично мне картина понравилась.

25 листопада 2015,  23:09 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ви не раз почуєте, що це всім відома історія про те, як учений, що кинув виклик законам природи, створив одну з найбільших монстрів. Тому його помічник бажає більше розповісти про творця, ніж про знамените творіння. Та чи виявиться передісторія його створення чимось справді захоплюючим? Настільки захоплюючим, щоб затьмарити або хоча б стати в ряд з безпосереднім життям цього монстра?

Своє бачення класичного твору Мері Шеллі про вченого і ожилого завдяки йому монстра вирішив представити нам Пол Макгіган режисер «Щасливого числа Слевіна» і декількох серій популярного британського серіалу «Шерлок». Тільки його фільм всю увагу з монстра повністю переносить саме на злощасного вченого і його вірного асистента Ігоря, чиїми очима ми дивимося на події...

Втікши з цирку, де всі вважали його виродком, ставши на ноги і отримавши шанс займатися улюбленою справою, якою є анатомія, Ігор не міг би бути більш вдячним єдиній людині, яка не просто була до нього доброю, але і дала йому це нове життя. Звали того незнайомця Віктор Франкенштейн, і володів він геніальним розумом. Одинак, повністю занурений у свої дослідження, прагнучий здійснити справжній прорив і плює на всі умовності і недалекість мислення оточуючих, він навіть чимось спершу нагадує Шерлока Холмса (того, якого грав Роберт Дауні мол.), якщо б той сильно зійшов з розуму. А потім ця інтригуюча людина з живою іскрою в очах стрімко стає кимось на кшталт мученика, причому ще до того, як виконає найжахливіше. Віктор ніби разом з глядачем вже на половині фільму втрачає інтерес до того, що відбувається, але йде далі, оскільки мусить. Ігор же вийшов набагато більш цільним персонажем, в якому є щось не від світу цього.

Деніел Редкліфф і Джеймс Макевой старанно намагаються витягнути цей фільм на своїх плечах, але стати «Ватсоном і Холмсом» світу моторошних наукових експериментів у їх Ігоря і Віктора не вийшло. Хоча потенціал був. Принаймні, їх дружба – це єдине, чому віриш серед усього цього хаосу.

Розриватися між наукою та покликом серця Ігоря змушує Лорелея у виконанні Джессіки Браун-Фіндлі. Ця актриса мені сподобалася в «Абатстві Даунтон», та й Редкліффа люблю давно, але разом на екрані вони ну зовсім не пасують. Коли Ігор ще є цирковим горбуном, то у його нерозділеного кохання до прекрасної акробатці є якийсь шарм, але варто їм зустрітися після його перевтілення, і ці відносини здаються притягнутими за вуха.

На роль інспектора, в якому поєднуються дві з трудом поєднувані якості, такі як гострий і меткий розум і надзвичайна набожність, режисер запросив самого Моріарті, Ендрю Скотта. Очевидно, по старому знайомству. Нещодавно вже був шанс подивитися на нього поза образу культового серіального лиходія, коли на екрани вийшов «007: Спектр», так що він актор далеко не однієї ролі. Ось тільки його суперечливий персонаж прописаний досить непереконливо. Деколи в ньому проскакують цікаві нотки параної, але, це все. До речі, якщо ви є шанувальником серіалу «Шерлок», то тут в камео з'являються ще двоє його акторів – Лу Голілі і Марк Гейтісс. Спробуйте відшукати, щоб було чим себе зайняти під час перегляду.

Вдягнути класичний твір і класичних героїв в жанр сучасного екшену з розмашистими спецефектами – ідея не нова, і останнім часом користується активним попитом. Вступна частина «Віктора Франкенштейна» чимось навіть нагадує «Шерлока Холмса» Гая Річі своєю уповільненою зйомкою і одним з найкращих ударів у щелепу (Макевой постарався), які були показані в кіно в цьому році. Тільки у разі Річі це виявилося вдалим експериментом, а от «Віктор Франкенштейн» його з тріском провалив, оскільки чим далі від багатообіцяючого вступу, тим менше інтересу взагалі залишається до того, що відбувається.

Щодо монстра, то його у фільмі катастрофічно не вистачає. Його появи чекаєш, як явища Христа. В деякі моменти і зовсім здається, що нас позбавлять задоволення його споглядати. Але коли заповітний момент настає, розумієш, що краще б його зовсім не було. Це щось нагадує скоріше чергове творіння корпорації «Umbrella», ніж легендарного Монстра Франкенштейна.

В кінокартині начебто і є страждання, поступово розкриваються мотиви персонажів, але залізти їм під шкіру і вивернути їх навиворіт так і не вийшло. Темну, страшну, пробираючу до кісток історію перетворили на сумний екшен з безглуздими вибухами, який навряд чи у когось може викликати інтерес до оригінального твору Шеллі. В цілому, кінофільму не вистачає глибини, не вистачає зв'язку з глядачем, якого б затягнуло в світ жахливих відкриттів і винаходів Віктора Франкенштейна. Один з найбільш очікуваних фільмів осені і одне з основних розчарувань цього року.

Найвеличнішим творінням Віктора Франкенштейна був і буде його зібраний з частин і ожилий Монстр. Даний фільм також претендує на звання монстра, але не в найкращому його розумінні.

24 вересня 2015,  21:07 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Представляємо український трейлер до фільму «Віктор Франкенштейн», який вийде в кінотеатрах України і РФ з 3 грудня.

Джеймс МакЕвой у ролі Віктора Франкенштейна та Деніел Редкліфф у ролі Ігоря в унікальній небаченій екранізації класичного роману 19 століття Мері Шеллі. Очима Ігоря ми простежимо темну передісторію неврівноваженого юного асистента, його рятівну дружбу з молодим студентом-медиком Віктором Вон Франкенштейном і станемо свідками дивовижних подій, в результаті яких Франкенштейн став тією людиною – і тією легендою – яку ми знаємо сьогодні.

18 серпня 2015,  21:18 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Новий погляд на фантастичну історію Віктора Франкенштейна, на цей раз - з точки зору його помічника Ігоря.

У кінотеатрах України з 10 грудня (допрем'єрні покази з 3 грудня).

30 червня 2015,  12:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Друга половина українського кінороку ще більш багата на гучні прем'єри кінофільмів, багато з яких є довгоочікуваними продовженнями улюблених франшиз. Отже, перед вами друга частина цікавих прем'єр, які пройдуть в українських кінотеатрах з липня по грудень.

Увага, дати прем'єр можуть бути перенесені.

Липень

«Термінатор: Генезис», реж. Алан Тейлор

2 липня

Постарілий термінатор Т-800, якого знову зіграє Арнольд Шварценеггер, знову повинен рятувати Сару Коннор, об'єднавшись в цей раз Кайлом Різом, посланним з майбутнього її сином Джоном.

«Посіпаки», реж. Кайл Балда П'єр Соффін

9 липня

Одні з наймиліших істот, які тільки можуть служити лиходіям, нарешті, отримали свій сольний повнометражний фільм! Вони потрапляють на службу до найзлішої лиходійці свого часу Скарлетт Оверкілл і будуть то допомагати їй, то якось заважати у здійсненні її підступних планів.

Читати далі...