Новини фільмів про (2013)

9 червня 2013,  00:16 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Вже наступного тижня (12 червня) в прокат виходить пригодницький екшн «Ілюзія обману» з воістину зоряним акторським складом.

Чотири талановитих ілюзіоніста зачаровують глядачів серією зухвалих і оригінальних пограбувань, слідуючи невідомому таємного плану, а «Інтерпол» і ФБР намагаються передбачити їх наступний крок. Все це - у фільмі «Ілюзія обману», суміші дивовижних ілюзій і запаморочливих трюків і погонь від режисера Луї ЛетерьєБитва титанів» / Clash of the Titans).

Перед переглядом фільму рекомендуємо прочитати цікаву статтю про те, як створювався фільм, про героїв, акторів і про всілякі закулісні цікавості.

Читати статтю.

3 червня 2013,  16:50 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Пограбуванням є дія з присвоєння собі чужої власності.

Здавалося б, що може бути цікавого в такому звичайному злочині? Однак деякі грабежі виявляються настільки дивовижними, яскравими і незвичайними, що про них пишуть у всіх ЗМІ. Та й в сюжет кінофільмів такі історії непогано лягають, згадати хоча б Бонні і Клайда, Одинадцять (дванадцять, тринадцять) друзів Оушена, Пограбування на Бейкер-Стріт, Ведмежатник і багато інших.

12 червня кінотеатрах України в прокат виходить «Ілюзія Обману»

Це новий фільм про команду кращих ілюзіоністів світу, які провертають зухвалі пограбування прямо під час своїх шоу, граючи в кішки-мишки з агентами ФБР. Така собі синергія друзів Оушена і фільмів Ілюзіоніст, Престиж.

У зв'язку із близькою прем'єрою «Ілюзії обману» пропонуємо згадати самі незвичайні пограбування.

1. Пограбування банку, не виходячи з квартири. 1994 рік

Банально, але все ж...

Мікробіолог Володимир Левін, хакер-самоучка, з 30 червня по 3 жовтня 1994 року зумів викрасти з рахунків Сітібанку 12 000 000 доларів сидячи у себе вдома. Цей злочин скоєно в далекому 1994 році, коли про Інтернет в СНД мало хто чув. Хоча, звичайно, найчастіше грабіжники воліють «працювати» по-старому: фізичний грабіж або крадіжка обіцяють отримати куш набагато простіше, ніж нові технології. Вирок у Нью-Йорку засудив Левіна на 36 років замість 60, що загрожували йому. Навесні 1998 року він зник з в'язниці, а потім заарештований в Санкт-Петербурзі в 2000 році з черговими спільниками.

2. Banco Andalucia, Іспанія, 1982 рік

Це пограбування сталося напередодні Різдва, 24 грудня, в невеликому курортному містечку Марбелла. Троє молодих італійських туристів, два хлопці і дівчина, орендували кімнату в готелі, яка однією стіною прилягала до будівлі Banco Andalucia.

Що зробили молоді люди? Правильно, розібрали стіну готелю та депозитарію банку, і винесли більше 15 мільйонів доларів.

3. Рейхсбанк, 1945 рік

Ходить багато чуток про німецьке золото (так само, як і про золотий запас СРСР), і все ж факт залишається фактом - якраз золота і не виявилося в Рейхсбанку після поразки Німеччини у Великій Вітчизняній Війні.

У цьому банку перебувала велика частина скарбів Німеччини, у тому числі і майже весь золотий запас цієї країни. Експерти стверджують, що там же знаходилися найбільші цінності, привезені фашистами з інших країн.

Так от, після офіційного обстеження банку там нічого не виявилося. Вірніше, виявилося, але це була вже дрібниця порівняно з тим, що зберігалося спочатку. Загальна сума викрадених скарбів складала близько 3,34 мільярдів доларів. Швидше за все, це було кілька пограбувань, скоєних різними людьми в різний час - але факт залишається фактом: майже 3,5 мільярдів доларів не дорахувалися.

4. Крадіжка пінгвіна Дірка. 2012 рік

Угарні вечірки в компанії молодих і веселих чоловіків можуть призводити до непередбачуваних наслідків. Нехай це пограбування гучним і не стало, але в число незвичайних воно вже точно входить. Три молодих хлопця у 2012 році відпочивали на Золотому узбережжі в Австралії.

Коли вони досить багато випили, їх, само собою, потягнуло на подвиги. В якості місця демонстрації своїх умінь був обраний парк SeaWorld. Чоловіки перелізли через високий паркан, а потім поплавали в акваріумі з дельфінами. Добре ще, що у водоймі не виявилося акул, а то історія могла б прийняти драматичний відтінок. Потім випиваки навіщось взяли з собою в номер одного з птахів.

Коли вони прокинулися вранці, то про минулу ніч вже мало пам'ятали. А ось пінгвін у номері красномовно свідчив про нічні походеньки. Природно, чоловіки не захотіли возитися з вкраденим птахом. Повертати його вони вирішили непотрібним, кинули в номері і просто втекли з готелю. Скоро обслуга виявила в номері непроханого пернатого постояльця.

Пінгвіна благополучно повернули в SeaWorld. Тільки от під час крадіжки птицю покалічили, і вона потребувала лікуванні. Злочинців швидко знайшли. Їх покарали великим штрафом і змусили принести парку публічні вибачення.

5. Ден Купер і викрадення літака. 1971 рік

Це історія трапилася 24 листопада 1971 року, коли непримітний робочий Ден Купер сів на борт лайнера "Боїнг-727", що прямував в Сіетл. Незабаром після зльоту пасажир заявив, що у нього є бомба. Злочинець не мав наміру нікого вбивати, він просто зажадав собі 4 парашута і 200 тисяч доларів. Після отримання необхідного Купер змусив літак піднятися у повітря і незабаром покинув його за допомогою парашута. Більше Дена Купера ніхто не бачив. Був лише лист в "Лос-Анджелес Таймс", в якому Купер стверджував, що йому залишилося жити 14 місяців, а гроші потрібні йому, щоб безбідно проіснувати цей час. Через 9 років співробітники ФБР знайшли 9 тисяч доларів біля річки Колумбія, відразу ж виникли питання: "А чи вижив взагалі Купер після свого стрибка?". Адже номери на купюрах збіглися з тими, що були надані злочинцю. Через 4 місяці потому Річард Маккой здійснив аналогічну спробу захоплення, стверджуючи, що він і є той самий Купер. Проте поліція з'ясувала, що в той день, 24 листопада МакКой доведено перебував в іншому місці. Сьогодні в справі немає жодних зачіпок, все, що має ФБР - це відбитки пальців злочинця і мальований портрет Купера. Сьогодні літаки "Боїнг-727" оснащені спеціальною конструкцією, яка перешкоджає відкриттю в польоті заднього трапа. Пристрій одержав назву "лопатки Купера".

«Ілюзія обману» - легка й дотепна авантюрна комедія про незвичайні пограбування (фокуси або магія), що привертає увагу насамперед відмінно підібраним акторським складом - у сумі три премії «Оскар» і більше десятка номінацій.

Вашій увазі надається другий дубльований трейлер.