Новини про фільм (2013)

Рецензія на фільм «Ілюзія обману»
Чем дальше, тем страньше
30 серпня 2013,  18:51 | Рецензії | Автор: redder

В два присеста наконец-то удалось закончить просмотр фильма “Иллюзия обмана”. При понимании названия сразу возникли сложности - что же собственно говоря означает словосочетание “Иллюзия обмана”. Может быть, то что никакого обмана на самом деле не было, а была только его иллюзия? А может быть то, что изначальная иллюзия - это все обман, никакой иллюзии на самом деле нет.

Конечно, в оригинале ни о какой иллюзии речи нет. На самом деле название фильма - это часть традиционный фразы фокусника Now you see me - now you don’t. Что означает “Теперь меня видно”, подразумевая, что через минуту фокусник снова исчезнет. Понятное дело, столь сложное лингвокультурологическое решение нашем прокатчикам недоступно.

Прояснив вопрос с названием, приступил к просмотру собственно фильма. Сюжет таков: в Америке живут и трудятся множество фокусников, иллюзионистов и гипнотизеров. Неизвестный супермозг искусно собирает четверых наиболее толковых в одну команду и поручает им непростое задание. Суть задания становится ясной только ближе концу фильма, а весь фильм идет демонстрация того, что они умеют. А умеют они немало.

Дерзкие выходки шайки фокусников не оставляет без внимания американская полиция. А чуть позже подключается даже Интерпол - вот быпонять, зачем. Но талантливых самородков поймать не получается никак. Это даже при том, что за каждым их шагом пристально наблюдает за одной стороны Майкл Кейн (известный и жадный банкир), а с другой - Морган Фримен (иронический разоблачитель фокусов).

В конце, понятно, все в фильме ставится с ног на голову, и виновными оказываются совершенно не те, на кого показывали пальцем в начале. Но выглядит свежо и в чем-то даже забавно.

Теперь собственно о том впечатлении, которое произвел на меня фильм “Иллюзия обмана”. Оно, как водится, двоякое. С одной стороны, актеры очень понравились - Джесси Айзенберг и Вуди Харрельсон приехали на съемочную площадку, судя по всему, прямо из “Зомбилэнда”. Выглядят прекрасно, звучат не хуже, острят напропалую, в общем, понравились. Рыжая девушка Айла Фишер и коротко стриженый Дэйв Франко впечатлили значительно меньше. Морган Фримен и Майкл Кейн, равно как и детектив полиции, которого играет Марк Руффало - ну как-то так серединка на половинку.

С фокусами, иллюзиями, а также гипнозом тоже не все ясно. На мой взгляд, создатели фильма так и не смогли определиться, что они снимают - реалистический детективный триллер или мистическое фентези про древних волшебников. То есть, с одной стороны, объяснение большинства фокусов присутствует, а с другой в фильм зачем-то напихано заунывных пророчеств про древний магический орден. Фильму это серьезно вредит.

Проведу небольшую параллель. Подавляющее большинство рассказов о Шерлоке Холмсе за авторством Артура Конан Дойла написано на очень высоком уровне. И никакой мистики/фантастики в них не присутствует. Но есть у него и рассказ, где мастер оступается. Называется он “Вампир в Сассексе”, где некий пожилой профессор вводит себе в мозг кровь обезьяны, и начинает прыгать и скакать по веткам что твой Тарзан и ездить по стенам Дракула-стайл. Выглядит откровенно глупо.

Похожая ситуация наблюдается фильме. Там, где все фокусы и трюки объясняется исключительно реалистическими причинами, все идет неплохо. Как только начинается таинственная телепортация - все, туши свет.

Еще один существенный минус - это незаконченность фильма. В частности, финальное представление главных героев, которое должно было стать апофеозом их магического мастерства, оканчивается пшиком. Герои выходят на сцену, говорят: “Дорогие друзья, мы считаем, что магия должна быть экологически дружелюбной и социально ответственной. Всего хорошего!”. Конец. Такие обманутые ожидания где-то даже разочаровывают.

В силу этого, фильму я ставлю твердую троечку с плюсом. Плюс за Вуди Харрельсона, все же он был очень классный.

9 червня 2013,  00:16 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Вже наступного тижня (12 червня) в прокат виходить пригодницький екшн «Ілюзія обману» з воістину зоряним акторським складом.

Чотири талановитих ілюзіоніста зачаровують глядачів серією зухвалих і оригінальних пограбувань, слідуючи невідомому таємного плану, а «Інтерпол» і ФБР намагаються передбачити їх наступний крок. Все це - у фільмі «Ілюзія обману», суміші дивовижних ілюзій і запаморочливих трюків і погонь від режисера Луї ЛетерьєБитва титанів» / Clash of the Titans).

Перед переглядом фільму рекомендуємо прочитати цікаву статтю про те, як створювався фільм, про героїв, акторів і про всілякі закулісні цікавості.

Читати статтю.

3 червня 2013,  16:50 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Пограбуванням є дія з присвоєння собі чужої власності.

Здавалося б, що може бути цікавого в такому звичайному злочині? Однак деякі грабежі виявляються настільки дивовижними, яскравими і незвичайними, що про них пишуть у всіх ЗМІ. Та й в сюжет кінофільмів такі історії непогано лягають, згадати хоча б Бонні і Клайда, Одинадцять (дванадцять, тринадцять) друзів Оушена, Пограбування на Бейкер-Стріт, Ведмежатник і багато інших.

12 червня кінотеатрах України в прокат виходить «Ілюзія Обману»

Це новий фільм про команду кращих ілюзіоністів світу, які провертають зухвалі пограбування прямо під час своїх шоу, граючи в кішки-мишки з агентами ФБР. Така собі синергія друзів Оушена і фільмів Ілюзіоніст, Престиж.

У зв'язку із близькою прем'єрою «Ілюзії обману» пропонуємо згадати самі незвичайні пограбування.

1. Пограбування банку, не виходячи з квартири. 1994 рік

Банально, але все ж...

Мікробіолог Володимир Левін, хакер-самоучка, з 30 червня по 3 жовтня 1994 року зумів викрасти з рахунків Сітібанку 12 000 000 доларів сидячи у себе вдома. Цей злочин скоєно в далекому 1994 році, коли про Інтернет в СНД мало хто чув. Хоча, звичайно, найчастіше грабіжники воліють «працювати» по-старому: фізичний грабіж або крадіжка обіцяють отримати куш набагато простіше, ніж нові технології. Вирок у Нью-Йорку засудив Левіна на 36 років замість 60, що загрожували йому. Навесні 1998 року він зник з в'язниці, а потім заарештований в Санкт-Петербурзі в 2000 році з черговими спільниками.

2. Banco Andalucia, Іспанія, 1982 рік

Це пограбування сталося напередодні Різдва, 24 грудня, в невеликому курортному містечку Марбелла. Троє молодих італійських туристів, два хлопці і дівчина, орендували кімнату в готелі, яка однією стіною прилягала до будівлі Banco Andalucia.

Що зробили молоді люди? Правильно, розібрали стіну готелю та депозитарію банку, і винесли більше 15 мільйонів доларів.

3. Рейхсбанк, 1945 рік

Ходить багато чуток про німецьке золото (так само, як і про золотий запас СРСР), і все ж факт залишається фактом - якраз золота і не виявилося в Рейхсбанку після поразки Німеччини у Великій Вітчизняній Війні.

У цьому банку перебувала велика частина скарбів Німеччини, у тому числі і майже весь золотий запас цієї країни. Експерти стверджують, що там же знаходилися найбільші цінності, привезені фашистами з інших країн.

Так от, після офіційного обстеження банку там нічого не виявилося. Вірніше, виявилося, але це була вже дрібниця порівняно з тим, що зберігалося спочатку. Загальна сума викрадених скарбів складала близько 3,34 мільярдів доларів. Швидше за все, це було кілька пограбувань, скоєних різними людьми в різний час - але факт залишається фактом: майже 3,5 мільярдів доларів не дорахувалися.

4. Крадіжка пінгвіна Дірка. 2012 рік

Угарні вечірки в компанії молодих і веселих чоловіків можуть призводити до непередбачуваних наслідків. Нехай це пограбування гучним і не стало, але в число незвичайних воно вже точно входить. Три молодих хлопця у 2012 році відпочивали на Золотому узбережжі в Австралії.

Коли вони досить багато випили, їх, само собою, потягнуло на подвиги. В якості місця демонстрації своїх умінь був обраний парк SeaWorld. Чоловіки перелізли через високий паркан, а потім поплавали в акваріумі з дельфінами. Добре ще, що у водоймі не виявилося акул, а то історія могла б прийняти драматичний відтінок. Потім випиваки навіщось взяли з собою в номер одного з птахів.

Коли вони прокинулися вранці, то про минулу ніч вже мало пам'ятали. А ось пінгвін у номері красномовно свідчив про нічні походеньки. Природно, чоловіки не захотіли возитися з вкраденим птахом. Повертати його вони вирішили непотрібним, кинули в номері і просто втекли з готелю. Скоро обслуга виявила в номері непроханого пернатого постояльця.

Пінгвіна благополучно повернули в SeaWorld. Тільки от під час крадіжки птицю покалічили, і вона потребувала лікуванні. Злочинців швидко знайшли. Їх покарали великим штрафом і змусили принести парку публічні вибачення.

5. Ден Купер і викрадення літака. 1971 рік

Це історія трапилася 24 листопада 1971 року, коли непримітний робочий Ден Купер сів на борт лайнера "Боїнг-727", що прямував в Сіетл. Незабаром після зльоту пасажир заявив, що у нього є бомба. Злочинець не мав наміру нікого вбивати, він просто зажадав собі 4 парашута і 200 тисяч доларів. Після отримання необхідного Купер змусив літак піднятися у повітря і незабаром покинув його за допомогою парашута. Більше Дена Купера ніхто не бачив. Був лише лист в "Лос-Анджелес Таймс", в якому Купер стверджував, що йому залишилося жити 14 місяців, а гроші потрібні йому, щоб безбідно проіснувати цей час. Через 9 років співробітники ФБР знайшли 9 тисяч доларів біля річки Колумбія, відразу ж виникли питання: "А чи вижив взагалі Купер після свого стрибка?". Адже номери на купюрах збіглися з тими, що були надані злочинцю. Через 4 місяці потому Річард Маккой здійснив аналогічну спробу захоплення, стверджуючи, що він і є той самий Купер. Проте поліція з'ясувала, що в той день, 24 листопада МакКой доведено перебував в іншому місці. Сьогодні в справі немає жодних зачіпок, все, що має ФБР - це відбитки пальців злочинця і мальований портрет Купера. Сьогодні літаки "Боїнг-727" оснащені спеціальною конструкцією, яка перешкоджає відкриттю в польоті заднього трапа. Пристрій одержав назву "лопатки Купера".

«Ілюзія обману» - легка й дотепна авантюрна комедія про незвичайні пограбування (фокуси або магія), що привертає увагу насамперед відмінно підібраним акторським складом - у сумі три премії «Оскар» і більше десятка номінацій.

Вашій увазі надається другий дубльований трейлер.

22 березня 2013,  16:06 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

6 червня на українські та російські широкі екрани виходить фільм Луї Летерьє (Битва Титанів, Неймовірний Халк, Перевізник) «Ілюзія обману».

Фільм розповість про банду всесвітньо відомих фокусників, які під час своїх виступів виконують зухвалі грабежі. Підключається ФБР, після чого починається гра в кішки-мишки.

У ролях: Джессі Айзенберг, Марк Руффало, Вуді Харрельсон, Мелані Лоран, Айла Фішер, Дейв Франко, Майкл Кейн, Морган Фріман, Майкл Келлі, Еліас Котеас.

Крім трейлера додалися так само свіжі кадри та фото зі зйомок.