Новини про фільм (2016)

25 березня 2017,  17:00 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Коли запрошуєш на головні ролі таких гумористів, як Кріс Претт і Дженніфер Лоуренс, варто очікувати, що вони не зможуть втриматися і зіпсують не один дубль, проте зроблять це так, щоб всі навколо сміялися. Що і підтверджує відео з невдалими дублями їх наукової фантастики «Пробудження» («Пасажири»), де Претт навіть примудрився зімітувати Брюса Вілліса.

Нашу рецензію на цю кінокартину, що отримала 2 номінації на «Оскар», читайте тут.

14 січня 2017,  15:41 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка науково-фантастичної мелодрами «Пробудження» Кріс Претт поділився цікавим відео, яке за одну хвилину показує, як команда гримерів перетворювала його на такого собі космічного Робінзона Крузо.

Нашу рецензію на фільм, де Претт зіграв разом з Дженніфер Лоуренс, читайте тут.

30 грудня 2016,  11:53 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Міжзоряна подорож тривалістю у 120 років, під час якої ви перебуваєте в стані гіперсну, а після прокидаєтеся на абсолютно новій планеті, яка лише почала розвиватись, звучить досить захоплююче. Але що ви будете робити, якщо ваша капсула вийде з ладу, ви прокинетеся на 90 років раніше і виявите, що всі інші все ще сплять солодким сном?

Один з найбільш багатообіцяючих голлівудських сценаристів останніх років Джон Спейтс, що працював над «Прометеєм» і «Доктором Стренджем», написав історію про двох закоханих, які опинилися єдиними, хто прокинувся на ціле життя раніше їх прибуття космічного корабля «Авалон» на іншу планету. І відправити глядача подорожувати разом з ними на цьому несправному зорельоті по просторах всесвіту вирішив режисер Мортен Тільдум, номінований на «Оскар» за «Гру в імітацію».

«Пробудження», вірніше «Пасажири», але в українському прокаті їм вирішили дати назву з часткою екшену, починається як неспішна космічна подорож на кораблі, де все начебто продумано до дрібниць. Захищений силовим полем «Авалон» борознить силами свого ядерного реактора зоряні простори, але, як відомо, на кожну силу завжди знайдеться інша сила. Або метеоритний дощ, про функції обльоту якого десятою дорогою чомусь творці «Авалона» не спромоглися подумати. На кораблі трапляється купа помилок, і ось раніше запланованого часу прокидається інженер Джим, який тут же приходить в жах. Він не може знову увійти в стан гіперсну, як не може дожити до приземлення корабля, приречений блукати по всім його чудесним, начиненим останніми технологіями і розвагами відсікам в компанії самого себе. Джим місяцями сходить з розуму від самотності, як раптом до нього передбачуваним сюжетним ходом приєднується письменниця Аврора, в яку він закохується.

Звичайно, пробудження йде в розріз з планами, вони не побачать ту нову планету, що розвивається, але, як каже тут андроїд Артур, не факт, що вони були б щасливі, якби були там, де хотіли. Та й сам план Аврори полетіти на іншу планету, пожити там рік і повернутися назад, знову провівши 120 років в гіперсні, здається мало здійсненним. Адже за всі ці 240 років може статися що завгодно, а ти можеш навіть не прокинутися, коли щось піде не так. А, знаючи нашу історію, щось напевно піде не так.

Кінокартина з усіх сил тримається на плаву завдяки спецефектам і акторам, оскільки сама історія схожа на «Титанік» і не в кращому сенсі. Був би це не Кріс Претт з його чарівністю, то його Джима можна було б прийняти за маніяка, вже дуже він виглядає здичавілим за рік самотності. І в його очах раз у раз миготить щось нездорове. Він інженер, що подорожує з Землі на іншу планету, невже у нього немає жодної ідеї, над якою він зміг би працювати на борту «Авалона»? Дженніфер Лоуренс же дуже переконлива в образі панікуючої Аврори, яка практично постійно знаходиться на взводі, незважаючи на залицяння Джима. І у її героїні у цьому закритому просторі посеред відкритого космосу теж проявляються симптоми психічного розладу. Наприклад, коли вона дізнається, що зробив Джим, то зовсім злітає з котушок, після чого кілька сцен з нею нагадують справжній трилер. Якби ця історія була написана в цьому жанрі, не прикидаючись посередньою мелодрамою, то дивитися «Пробудження» було б набагато цікавіше.

Порадувала поява на екрані Лоуренса Фішберна в образі капітана корабля, але його герой отримав несправедливо мало часу. Зате Майкл Шин тут зіграв одного з найчарівніших андроїдів в історії кіно. Джим постійно скаржиться йому на своє самотнє життя, хоча перед ним прекрасний співрозмовник, в чий бар хотілося б повернутися.

Дивуючись при перегляді всім чудесам шикарного високотехнологічного корабля «Авалон», так і хочеться потрапити туди, і ціле життя на його борту зовсім не здається таким вже жахливим вироком, як довгий час вважають Джим з Авророю. На «Авалоні», здається, є все для захоплюючою і довгого життя, включаючи скафандри для прогулянки у відкритому космосі. Ви тільки уявіть, що ви летите вперед до зірок, а за вікном постійно змінюються космічні пейзажі, від яких захоплює дух. Та більшість людей, живучи на планеті, не побачать і не переживуть і сотої частки того, що відкриває перед людиною «Авалон». Чого ж не вистачає цим Джиму і Аврорі? Все просто. Вони придумали собі, що повинні опинитися на іншій планеті, і що б прекрасне з ними не відбувалося тут і зараз, вони просто цього не бажають помічати.

Найбільшим проломом в сюжеті «Пробудження» є місце дії історії – сам корабель «Авалон». На перший погляд, він виглядає за останнім словом техніки, де все продумано до дрібниць... крім надзвичайних випадків. А на борту 5 тисяч пасажирів, плюс екіпаж, і всі вони до єдиного находяться в стані гіперсну. В барі працює робот, якого часом не відрізнити від людини, а про корабель дбає тільки головний комп'ютер і пару десятків роботів-пилососів. Навіть на «Прометеї» був Девід, який не тільки міг розливати напої. Не кажучи вже про відсутність хоч якоїсь «рятувальної шлюпки» і абсолютно нереалістичного ремонту корабля головними героями. І розв'язка тут затягнута, адже відразу зрозуміло, що вони обидва повинні бути разом і жити собі щасливо до кінця своїх днів на «Авалоні». О, і шкода, що вони не додумалися народити собі пару дітей. Коли діти підросли б, то вибрали б собі пару серед сплячих і повторили б історію своїх батьків. А потім їх онуки, нарешті, добралися б до тієї далекої планети, куди так прагнули потрапити їх дідусь з бабусею.

Це вам, звичайно, не «Гравітація» і не «Інтерстеллар», але якщо ви дуже любите космос, то все-таки затримайтеся в кінозалі, щоб подивитися титри, особливо в 3D. Сподобається вам історія Джима і Аврори, чи ні, то така справа, але ці шикарні космічні види варті вашого часу.

Вирушаючи в міжзоряну подорож довжиною в 120 років, придумайте на всяк випадок, що будете робити, якщо прокинетеся на ціле життя раніше.

27 грудня 2016,  19:54 | Бокс-офіс | Автор: Елена Стрельбицкая

Научно-фантастическая мелодрама «Пробуждение» и экранизация компьютерной игры «Кредо убийцы» не смогли подвинуть с первого места американского проката фильм «Изгой-один. Звездные войны: История».

Читати далі...
24 грудня 2016,  16:32 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Недавнее интервью звезд «Пробуждения» Криса Прэтта и Дженнифер Лоуренс стало весьма неловким, когда им задали очень интимный вопрос.

Читати далі...
18 грудня 2016,  21:18 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірки «Пробудження» («Пасажири») Кріс Претт і Дженніфер Лоуренс відповіли на 40 нагальних питань, які люди найчастіше запитують про них у Google.

Читати далі...
17 грудня 2016,  21:00 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук оголосила десять потенційних номінантів на «Оскар-2017» за Кращі спецефекти.

Читати далі...
17 грудня 2016,  14:09 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

У свіжій фічуретці наукової фантастики «Пробудження» («Пасажири»), яку ми представляємо з українськими субтитрами, виконавець однієї з головних ролей Кріс Претт розповідає про фотограметрію і показує, як для фільму за допомогою 93 камер, розташованих по колу, створювалося його 3D зображення.

Офіційний український трейлер кінокартини, де компанію Претту склала Дженніфер Лоуренс, дивіться тут.

15 грудня 2016,  15:53 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Ви теж з нетерпінням рахуєте дні до виходу в український прокат наукової фантастики «Пробудження» («Пасажири»), де Дженніфер Лоуренс та Кріс Претт втілюють прокинувшихся на 90 років раніше пасажирів космічного корабля, в чиїх системах стався збій? Тоді ось вам другий український ТБ-ролик, де також присутній робот у втіленні Майкла Шина.

Нещодавно Лоуренс відвідала шоу «Джиммі Кіммел в прямому ефірі», де помстилася Претту за те, що він обрізав її з фотографій, зроблених під час прес-туру «Пробудження».

14 грудня 2016,  00:55 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Користуючись відсутністю Дженніфер Лоуренс в соцмережах, її колега по «Пробудженню» Кріс Претт підколював акторку та шанувальників, обрізаючи її зі спільних фото. Лоуренс побачила це на шоу «Джиммі Кіммел в прямому ефірі», розлютилася й помстилася акторові за його підколи, розфарбувавши разом з Джиммі Кіммелом та його помічником Гільєрмо цілий автобус з банером «Пробудження». Звичайно, з боку Претта.

Закоханих Лоуренс і Претта можна побачити в українському ТБ-ролику фільму, який вийде в кіно через два тижні.

13 грудня 2016,  00:10 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо перший український ТБ-ролик наукової фантастики «Пробудження» («Пасажири»), що показує Дженніфер Лоуренс та Кріса Претта, які раптово вийшли з гіперсну у відкритому космосі. У пасажирів їх корабля «Авалон» була єдина мета: прокинутися через 120 років в новому столітті й на новій планеті. Але вони прийшли в себе не випадково задовго до запланованого прибуття.

Нещодавно в рамках промо-туру Претт відвідав Москву, де заскочив у гості на шоу «Вечірній Ургант».

12 грудня 2016,  14:59 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Відвідуючи Москву в рамках промо-туру наукової фантастики «Пробудження» («Пасажири»), Кріс Претт побував в гостях у Івана Урганта на його ток-шоу «Вечірній Ургант», де заговорив по-російськи, дізнався, що Іван озвучив його персонажа в екшені Тимура Бекмамбетова «Особливо небезпечний», і вирушив разом з ведучим підкорювати космічні простори.

В українських кінотеатрах побачити Претта разом з Дженніфер Лоуренс в «Пробудженні» можна буде перед Новим роком.

8 грудня 2016,  18:30 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Прес-тур «Пробудження» («Пасажири») триває, і разом з цим Кріс Претт продовжує підколювати своїх шанувальників і Дженніфер Лоуренс, викладаючи з нею зовсім не ті фотографії, які всі очікують побачити.

Читати далі...