Новини про міні-серіал (2014)

24 вересня 2015,  20:38 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Вступні заставки деяких серіалів настільки гарні, що, здавається, заслуговують окремої нагороди. І така існує. Представляємо вашій увазі підбірку серіальних титрів минулого сезону, які удостоїлися номінації, а одні з них – навіть перемоги, на премію «Еммі» у категорії Кращий дизайн титрів.

«Американська історія жахів: Шоу виродків»

$(function(){ jwplayer("vplayer1").setup({ width:"100%", aspectratio:"1920:1080", primary: 'flash', ga: { idstring: "video_opening_14496" }, playlist: [{ image: "/images/videos/main/14496.jpg", sources: [{file: "/images/videos/video/29213.mp4",label: "854x480"},{file: "/images/videos/video/29209.mp4",label: "1280x720"},{file: "/images/videos/video/29208.mp4",label: "1920x1080"}] }], related: { file: "/videos_last.xml?video_id=14496", heading : "Новые трейлеры", dimensions: "200x90" } }); });

«Американська історія жахів» не раз була номінована на «Еммі» у різних категоріях і вигравала в деяких з них. Як і один з її творців Райан Мерфі. Що стосується атмосферних заставок даної антології, які змінюються кожен сезон разом з сюжетом і героями, то це вже третя номінація для них.

Читати далі...
21 вересня 2015,  12:31 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера вечером стали известны победители 67-й церемонии награждения премии «Эмми», отметившей лучшие сериалы прошлого сезона. Основными лауреатами в этот раз стали «Игра престолов», «Вице-президент» и мини-сериал «Что знает Оливия?».

Читати далі...
2 червня 2015,  12:41 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

В воскресенье, 31 мая, состоялась 5-я ежегодная церемония награждения Critics’ Choice Television Awards, где Ассоциация американских телекритиков назвала лучшие комедийные, драматические сериалы, мини-сериалы и телефильмы, а также лучших актеров телевидения разных жанров этого года.

Лидерами среди номинаций были сериалы «Правосудие» и «Что знает Оливия?», по 5 у каждого. Среди телеканалов лидировал HBO, чьи сериалы получили в общем 27 номинаций, на втором месте оказался FX с 16 номинациями. А среди актеров удалось быть дважды номинированным Уолтону Гоггинсу за его роли в «Правосудии» и «Сынах анархии».

Теперь давайте разберемся с победителями. 2 награды взял ситком о золотой лихорадке эры высоких технологий «Кремниевая долина». Он стал Лучшим комедийным сериалом и принес победу актеру ТиДжею Миллеру.

Лучшим драматическим сериалом признали «Американцев», рассказывающих историю двух советских шпионов, которые выдают себя за супружескую пару и шпионят за американским правительством. В категориях Лучший актер и актриса драматического сериала победили Боб Оденкерк за криминальную драму «Лучше звоните Солу», которая является спин-оффом «Во все тяжкие», и Тараджи П. Хенсон за «Империю», где она сыграла жену успешного владельца музыкального бизнеса, который после получения известий о фатальном диагнозе должен решить, кому из сыновей передать свой бизнес.

Читати далі...
15 лютого 2015,  15:20 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора, 14 лютого, в Лос-Анджелесі пройшла церемонія нагородження премії Гільдії сценаристів Америки Writers Guild of America), яка відзначила кращі роботи сценаристів кіно і телебачення за минулий рік. Ведучою церемонії була актриса Ліза Кудроу.

У категорії великого кіно тут можна порадіти за Уеса Андерсона, який хоча і не зміг на минулих вихідних особисто прийняти нагороду «BAFTA» за Кращий оригінальний сценарій, був присутній на церемонії премії Гільдії сценаристів і отримав статуетку за свій «Готель «Гранд Будапешт». Кращим адаптованим сценарієм визнали «Гру в імітацію», написану Гремом Муром на основі книги Ендрю Ходжеса. Обидва сценариста, Андерсон і Мур, номіновані в цьому році на «Оскар», чи отримають вони і золоту статуетку, дізнаємося вже 22 лютого.

Читати далі...
8 лютого 2015,  16:42 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У суботу, 7 лютого, відбулася 67-а церемонія нагородження Гільдії режисерів Америки (Directors Guild of America), де були відзначені кращі досягнення минулого року режисерів кіно і телебачення різних жанрів. 

Головна нагорода за Найкраще досягнення серед режисерів кіно пішла до Алехандро Гонсалеса Іньярріту за «Бердмэна». Тут він обійшов Уеса АндерсонаКлінта ІствудаРічарда Лінклейтера і Мортена Тільдума. Іньярріту також номінований на премію BAFTA-2015, переможці якої стануть відомі сьогодні ввечері, і на «Оскар». 

Вручав цю нагороду Альфонсо Куарон, який отримав її в минулому році за свою «Гравітацію»,  яку згодом виграв і «Оскар». Так що шанси Іньярріту стати переможцем 22 лютого значно зросли.

Скромна промова Алехандро Гонсалеса Іньярріту минулого вечора:

Думаю, ніхто з нас, перебуваючи на знімальному майданчику, розробляючи сценарій або просто намагаючись зробити фільм, не каже: «Гаразд, давайте зробимо погане кіно.» Можливо зараз зробити фільм не так складно, як було раніше, для цього є стільки інструментів. Але щоб зробити хороший фільм – треба пройти війну, і ми всі звикли переживати це. Створення прекрасного фільму, якщо ви таким вважаєте [«Бердмэна»], це не моя заслуга. Це диво. Хороший фільм – це щось за межею того, що ти можеш зробити. І причина того, що я кажу це так смиренно, в тому, що я ніколи не очікував стояти тут перед вами сьогодні. Ніколи у своєму житті.

Серед переможців інших основних категорій в цьому році виявилося чотири жінки. У категорії Найкраще досягнення серед режисерів драматичних серіалів нагороду взяла Леслі Лінка Глаттер за серіал «Батьківщина», у категорії Найкраще досягнення серед режисерів комедійних серіалів – Джилл Солоуей за «Очевидне». Ліза Холоденко отримала нагороду за роботу над міні-серіалом «Що знає Олівія?». А Лора Пойтрас перемогла завдяки своїй документальній кінокартині «Громадянин чотири».

Нагороди за внесок у телебачення в цьому році отримали режисери Джеймс Берроуз, тричі лауреат премії DGA за роботу над комедійними серіалами «Чірс», «Фрейзер» і «Уїлл і Грейс», і Роберт Батлер, двічі лауреат премії DGA за роботу над драматичними серіалами «Уолтон» і «Блюз Хілл-стріт».

Нагорода імені Френка Капрі дісталася Філіпу Голдфарбу, а Нагорода імені Франкліна Дж. Шаффнера, яка присуджується за досягнення в галузі режисури театру, – Джулі Гельфанд.

Ведучою церемонії була актриса Джейн Лінч.

26 січня 2015,  15:37 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

У Лос-Анджелесі триває нагородний сезон. Цього разу в неділю, 25 січня, відбулася 21-а щорічна церемонія нагородження премії Гільдії кіноакторів (SAG), яка відзначила кращих акторів і найкращі акторські склади великого і маленького екранів минулого року.

Номінанти на премію від кінематографа практично один в один повторювали номінантів на «Золотий глобус-2015», переможці теж не виявилися сюрпризом, хоча цього разу Едді Редмейн обійшов Майкла Кітона.

У неділю Кітон розділив перемогу з акторським складом «Бёрдмена» і, зігравши у фільмі головну роль, сказав перше слово у вдячній промові (його вперед чемно пропустив Едвард Нортон, пожартувавши, що «краса повинна поступатися віку»):

Дякую! Це дуже хвилююче. Це ж найсправжнісінький командний спорт, те, чим ми заробляємо на життя. Ці хлопці неймовірні. Кожен раз, коли я обертаюся, я потрапляю на дивовижного актора.

Читати далі...