Рецензії, в яких згадується Бенедикт Камбербетч

10 червня 2022,  22:41 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Маг-супергерой Доктор Стрендж з коміксів Marvel, з яким ми познайомилися у кіно в 2016 році, з тих пір встиг пережити на великому екрані чимало захоплюючих пригод і поборотися з Дормамму та Таносом, одними з наймогутніших лиходіїв MCU, але його другий сольний фільм затримувався, оскільки було непросто придумати для цього сильного мага гідного противника. Цей противник повинен не просто володіти рівною нашому магу силою, а й перевершувати його своєю магією, адже тільки таке протистояння буде справжнім викликом для Стренджа і дозволить йому вийти на наступний рівень. І в книзі темряви «Даркхолді» є цілий розділ про таке створіння, Багряну відьму, яка своєю силою перевершує навіть Верховного мага...

Читати далі...
Рецензія на фільм «Людина-павук: Додому шляху нема»
Найкращий фільм про Людину-павука, який підірве ваш (мульти)всесвіт
17 грудня 2021,  04:15 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Минулого року у зв'язку з пандемією у кіновсесвіті Marvel було повне затишшя, зате в цьому Marvel Studios радували нас практично щомісяця – якщо не фільмом, то серіалом. І наприкінці року цей супергеройський марафон завершує кінокомікс «Людина-павук: Додому шляху нема», третя сольна пригода Пітера Паркера, наймолодшого учасника Месників та наступника Залізної людини. Ми не бачили його два роки з часів прем'єри фільму «Людина-павук: Далеко від дому», але він зовсім не змінився, оскільки його третій сольник починається якраз з того місця, де закінчився другий – зі сцени, де всьому світу стало відомо, що під маскою Людини-павука ховається... Пітер Паркер.

Читати далі...
14 листопада 2021,  01:34 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ми всі мало не з дитинства чули імена Леонардо Да Вінчі, Мікеланджело Буонарроті, Вінсента Ван Гога, Сальвадора Далі, Пабло Пікассо, Фріди Кало, але те саме навряд чи можна сказати про англійського художника Луїса Вейна, хоча головний предмет його картин набагато більш близький кожному з нас. Вейн малював чудові, яскраві, незвичайні, кумедні картини, головними героями яких виступали антропоморфні коти. На зламі 19 і 20 століть його чудові картинки дарували людям різного віку щиру радість, хоча життя самого Вейна складно назвати повним радістю чи щастям. І ось нарешті історія цього неординарного художника оживає перед широкою аудиторією в біографічній стрічці Вілла Шарпа «Котячі світи Луїса Вейна», де роль Вейна виконує напевно найталановитіший британський актор нашого часу, Бенедикт Камбербетч.

Читати далі...
Рецензія на фільм «1917»
Врятувати лейтенанта Блейка
1 лютого 2020,  04:00 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Рік за роком Голлівуд продовжує змагатися з самим собою в жанрі військовий епік, і новим творінням даного роду став фільм Сема Мендеса «1917», чиї події розвиваються в окопах Першої світової війни. Вони слідують за двома молодими солдатами Блейком і Шофілдом, яких викликають до генерала. Блейк думає, що їх відправлять за їжею або на інше легке завдання, а замість цього хлопці пускаються в крос на виживання по пересіченій місцевості, де зачаївся ворог, щоб врятувати батальйон старшого брата Блейка з пастки, яку готують німці.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Брекзит»
Випробування для сучасної демократії
1 вересня 2019,  00:32 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Ви що-небудь знаєте про Домініка Каммінгса? Ні? А про Брекзит? Найгучніша політична кампанія Європи останніх років змінила багато на політичній арені світу, представивши абсолютно новий вид таргетування виборців. І втілив її в життя саме Каммінгс зі своєю командою аналітиків і збирачів даних Інтернет-користувачів, яким присвячена нова розумна драма від HBO «Брекзит», де знаменитий британський актор Бенедикт Камбербетч зіграв одну з кращих своїх ролей.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Ван Гог. На порозі вічності»
Прогулянка прекрасними полями під ручку з одиноким генієм
21 грудня 2018,  03:13 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Коли дивишся на картини геніального нідерландського художника Вінсента ван Гога, який творив у 19 столітті, вони вражають своєю яскравістю фарб, за допомогою яких Вінсент міг змусити заграти найбуденніший пейзаж або предмет, як копиця сіна чи зношені черевики. Але його життя в бідності і в презирстві оточуючих було наповнене стражданнями, які передчасно перервалися від кулі в молодому віці – йому було всього 37 років. І тепер загадку його трагічного образу взявся розгадувати кінематографіст Джуліан Шнабель у своїй новій картині «Ван Гог. На порозі вічності».

Читати далі...
Рецензія на мультфільм «Ґрінч»
Зелений та злий ненависник Різдва
15 грудня 2018,  17:43 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Харизматичний зелений лиходій Ґрінч з казки Доктора Сюсса став невід'ємною частиною американської поп-культури у 1966 році, коли на екрани вийшов короткометражний мультфільм «Як Ґрінч вкрав Різдво!». Пам'ятайте, той, який так любить дивитися Кевін із «Сам удома»? На початку 2000-х цього лиходія втілив у художньому фільмі сам Джим Керрі, а тепер на історію про Ґрінча замахнулася студія Illumination Entertainment, яка зняла популярні анімації «Нікчемний я» і «Посіпаки». Чи вийшло у неї зробити нову класику для нинішнього покоління?

Читати далі...
2 травня 2018,  12:56 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

З моменту, коли Тоні Старк оголосив себе Залізною людиною, минуло вже цілих 10 років, і з тих пір Marvel Studios познайомила нас більш ніж з 20 супергероями з Землі і з космосу, які неодноразово билися з різноманітними суперлиходіями, але один з них давно чекав свого часу в тіні. Божевільний Титан Танос, який втратив свій рідний світ, задумав врятувати всесвіт за допомогою «справедливого геноциду», знищивши половину її населення, щоб друга половина ні в чому не потребувала і жила, процвітаючи. І для цього йому потрібно заволодіти шістьма Камінням Нескінченності – сингулярностями, що володіють неймовірною силою і дозволяють стерти половину живих істот лише за допомогою одного клацання пальців...

Читати далі...