Новини, в яких згадується Лассе Халльстрем

12 червня 2019,  16:42 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2017 році багатьох глядачів змусив плакати драматичний фільм «Життя і мета собаки», який повідав про пригоди доброго пса Бейлі, що володіє здатністю перероджуватися і прагне возз'єднатися зі своїм першим господарем Ітаном. Незважаючи на низькі оцінки кінокритиків і скандал щодо того, що під час зйомок ледве не втопили одну з собак, який потім виявився сфабрикованим, глядачі не звернули уваги на провокації і принесли драмі Лассе Галльстрема хорошу касу, і через два роки Голлівуд вирішив повторно заробити на життях і смертях пса Бейлі.

Читати далі...
5 грудня 2018,  03:05 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Нова адаптація відомої казки Е.Т.А. Гофмана «Лускунчик і чотири королівства» обіцяла стати одним з головних фільмів грудня, який можна подивитися всією сім'єю перед Новим роком, щоб зарядитися святковою атмосферою, але, на жаль, у ній не виявилося ні грама чарівництва. Що ж пішло не так в прагненні студії Disney створити нову класику для майбутніх поколінь?

Читати далі...
4 грудня 2018,  02:03 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Вирушаємо у подорож яскравими чарівними королівствами у свіжому українському ТБ-ролику диснеївської казки «Лускунчик і чотири королівства».

Читати далі...
31 жовтня 2018,  18:28 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Студія Disney обіцяє порадувати глядачів шикарними нарядами у своїй фентезійній казці «Лускунчик і чотири королівства», як показує нова фічуретка.

Читати далі...
28 вересня 2018,  16:02 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Хоробра дівчинка Клара відправляється в чарівну подорож по різних світах у дебютному ТБ-ролику діснеївського фентезі «Лускунчик і чотири королівства».

Найбільше Клара (Маккензі Фой) хоче знайти ключ, який відкриває шкатулку, що їй подарувала покійна мати. Опинившись на щорічній різдвяній вечірці хрещеного батька Дроссельмейєра (Морган Фріман), Клара слідує за золотою ниткою, яка приводить її до заповітного ключа, але щоб його добути, дівчинці доводиться відправитися в паралельний світ, де є три чудові королівства: Країна снігів, Країна квітів і Країна солодощів. А після їй належить побувати в четвертому королівстві, що є домом тирана матусі Жигонь (Хелен Міррен), щоб перемогти зло та відновити баланс у всіх світах.

На початку вересня були представлені фінальний трейлер і нові кадри «Лускунчик і чотири королівства». Українська прем'єра фільму Лассе Галльстрема переїхала на місяць вперед і тепер відбудеться 6 грудня.

5 вересня 2018,  00:29 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

За два місяці до прем'єри нового сімейного фентезі «Лускунчик і чотири королівства» студія Disney поділилася його фінальним трейлером, який по духу нагадує «Алісу в Країні чудес».

Читати далі...
14 серпня 2018,  19:53 | Оновлення

Представляємо другий український трейлер пригодницького фільму «Лускунчик і чотири королівства» від режисера Лассе Халльстрема.

Головна героїня фільму – юна Клара (МакКензі Фой), яка отримує в подарунок від своїх батьків дерев'яну ляльку Лускунчика. Вночі, коли весь будинок засинає, Клара вирішує пограти з новою іграшкою. Але, як тільки годинники пробивають опівночі, дівчина дивним чином опиняється у фантастичному світі, де їй належить битися з пряниковими солдатами та армією мишей.

Українська прем'єра фільму «Лускунчик і чотири королівства» відбудеться 1 листопада.

8 серпня 2018,  14:01 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Студія Disney кілька годин тому представила новий чарівний трейлер свого наступного сімейного фентезі «Лускунчик і чотири королівства», що вийде на екрани восени.

Читати далі...
28 липня 2018,  01:39 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Нова діснеївська героїня позує на тлі чарівного замку на офіційному українському постері сімейного фентезі «Лускунчик і чотири королівства».

Читати далі...
Рецензія на фільм «Життя і мета собаки»
Життя та смерті пса на ім'я Бейлі
24 лютого 2017,  16:30 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Пес Бейлі з'явився на світ радісним маленьким цуценям, і коли потрапив в руки до хлопця Ітана, то став з ним не розлий вода. Вони днями ганяли разом за м'ячем, здійснювали витівки і разом ставали старше. Але потім Бейлі постарів, помер і переродився в тілі іншої собаки, пам'ятаючи і сумуючи за своїм Ітаном, і продовжуючи шукати сенс свого існування...

Неодноразовий оскарівський номінант Лассе Халльстрем зняв у минулому кілька відмінних фільмів, як «Що гризе Гілберта Грейпа?» і «Шоколад»; у нього добре вийшов навіть рімейк японської драми «Хатіко: найвірніший друг». Але після він поринув з головою в світ мелодрами, і його спроба повернутися до теми дружби людини і собаки, якою стала драма «Життя і мета собаки», провалилася з величезним тріском. Чому? На те є кілька причин.

Спочатку історія про те, як один милий пес протягом декількох життів і відносин з різними господарями намагається дізнатися про сенс свого життя, звучить досить непогано і у стилі сімейних фільмів, але після перегляду «Життя і мети собаки» категорично не хочеться радити цей фільм до перегляду дітям. І емоційним людям. Та й просто людям, які люблять собак. З тієї простої причини, що вам доведеться цілих три рази побачити, як гине чудова собака, яка віддала себе своїй людині. А це дуже непросто, і часом навіть схоже на моральні тортури. Ну хто добровільно захоче таке дивитися? Може, ті, кому було мало «Хатіко».

Сюжетна лінія, незважаючи на свою часткову оригінальність, яка полягає в тому, що тут неодноразово перероджується головний герой (прямо Доктор з «Доктора Хто»), страждає від великої кількості штампів, зібраних, здається, з купи різних підліткових і дорослих мелодрам. Якщо у маленького Ітана обидва батьки живі, то батько обов'язково повинен бути владним тираном, що перетворюється в алкоголіка. Якщо підліток Ітан відмінно вміє грати в американський футбол, зустрічається з гарною дівчиною Ханною і отримує спортивну стипендію, то обов'язково повинен зламати собі ногу. Якщо господиня однієї з інкарнацій Бейлі відмовляється йти на вечірку з хлопцем, який їй подобається, то собака обов'язково потім все виправить, у них з'явиться другий шанс, і потім всі будуть жити довго і щасливо. Крім Бейлі. Тому що він знову помре і знову народиться в новому тілі, зберігаючи пам'ять про всі попередні житті, при цьому бажаючи лише одного – знову побачити свого рідного Ітана.

З усіх акторів, що з'явилися в «Житті і меті собаки», найбільш сподобалися юні і життєрадісні Кей Джей Апа і Брітт Робертсон, які втілили Ітана і Ханну в старшій школі, а також мила Кірбі Хауелл-Баптісте, яка зіграла студентку Майю. Денніс Куейд тут теж хороший в образі 60-річного Ітана, але історія його самотності, на яку він сам себе прирік, розбиває серце, і хепі-енд через це зовсім не здається хепі-ендом.

Останньою і досить великою ложкою дьогтю, яка псує фільм «Життя і мета собаки», виявляється інцидент, що стався з німецькою вівчаркою під час зйомок її стрибка в потік вируючої води та спасіння нею звідти дівчинки. На екрані цей епізод виглядав вельми реалістично не випадково – замість того, щоб зняти плаваючу в спокійній воді собаку, а потім накласти на комп'ютері сильну течію, творці не придумали нічого кращого, як змусити перелякану собаку стрибнути в бурхливу стихію, організовану в басейні, де вона потім на кілька секунд пішла під воду. З вівчаркою зараз все добре, але таке недбале ставлення кінематографістів до тварині обурює. Як і те, що про це ніхто не знав: ні режисер, ні актори, ні продюсери, поки що не спливло таке відео. Як можна було не поцікавитися, яким чином буде втілюватися перед камерою такий складний і небезпечний для собаки епізод, знаючи, що він є в сценарії? Очевидно, що можна, а потім дружно висловлювати своє засудження по відношенню до тих, хто так повів себе з твариною.

У зв'язку з перерахованими вище причинами дуже складно назвати «Життя і мета собаки» фільмом про дружбу і кохання між людьми і собаками. Це просто прозвучить фальшиво. І навряд чи ця історія зможе навчити чогось хорошого, якщо сама, по суті, не вміє любити кращого друга людини.

Це у кішок може бути по дев'ять життів, а собакам давайте залишимо одне і будемо намагатися, щоб вони проживали його в любові і турботі.

17 лютого 2017,  14:10 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо український ТБ-ролик комедійної драми «Життя і мета собаки», що розповідає про пошуки собаки сенсу свого існування в різних життях і разом з різними господарями. Відео нагадує нам, що ті, кого ми рятуємо, рятують і нас.

Повноцінний український трейлер кінокартини, знятої режисером «Хатіко: Вірний друг» Лассе Халльстремом, дивіться тут.

23 вересня 2016,  18:58 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

В українському прокаті з'явився цікавий фільм – «Життя і мета собаки», який вийде в кінотеатрах з 2 лютого 2017 року.

Фільм знято за мотивами популярного роману-бестселера В. Брюса Камерона «Життя Собаки», режисер – Лассе ХалльстрьомПравила виноробів», «Любий Джон», «Прянощі та пристрасті»). Це – душевна та дивовижна історія про одного відданого собаку (озвучення – Джош Гад), що знаходить сенс власного існування через життя людей, яких він вчить сміятися й кохати. У цьому сімейному фільмі про життя очима собаки також знялися Денніс Куейд, Брітт Робертсон, К.Й. Апа, Джон Ортіс, Джульєт Райленс, Люк Кірбі, Пеггі Ліптон та Пуч Холл.

27 серпня 2016,  13:51 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Universal Pictures представили зворушливий і розчулюючий трейлер сімейної драматичної комедії «Життя і мета собаки», знятої 3-кратним номінантом на «Оскар» Лассе Халльстремом, де Джош Гад озвучує пса, який намагається знайти сенс свого існування, переживаючи кілька життів і господарів.

1 серпня 2016,  18:04 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Володар «Оскара» Морган Фрімен веде переговори з приводу ролі в диснеївській казці «Лускунчик і чотири королівства» з Маккензі Фой.

Читати далі...
26 квітня 2016,  16:27 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Кіностудія Disney офіційно підтвердила, що починається робота над сіквелом «Чаклунки» і «Книги джунглів», які будуть лише частиною дев'яти її нових проектів, що йдуть у виробництво.

Читати далі...