Рецензії, в яких згадується Девід Фінчер

Рецензія на фільм «Аферистка»
Великий куш Розамунд Пайк
20 лютого 2021,  23:35 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2014 році Розамунд Пайк потрясла світ в екранізації роману Гілліан Флінн «Загублена», яку зняв Девід Фінчер, втіливши там головну психопатку великого екрану останнього десятиліття (пробач, Хоакін Фенікс). З тих пір вона знімалася в різних проектах, але ми всі з нетерпінням чекали, коли ж вона знову зіграє на екрані розважливу злодійку. Тому коли до Пайк в руки потрапив сценарій Дж. Блейксона «Аферистка», вона одразу ж зрозуміла, що повинна зіграти в цьому фільмі головну роль.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Манк»
Монохромний шедевр Джека і Девіда Фінчерів
12 лютого 2021,  03:15 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Кінофільм «Громадянин Кейн», визнаний шедевр всіх часів т народів, який вийшов на екрани в 1941 році, вписав ім'я його режисера, продюсера, сценариста та виконавця головної ролі Орсона Веллса в історію кінематографа і американської культури. Навіть якщо ви його і не дивилися, то напевно чули про цей фільм та про його творця, якому було всього 25 років, коли він знімав свій шедевр, але мало хто знає ім'я сценариста, який придумав цю геніальну історію, – Германа Я. Манкевича, відомого в колі друзів і колег як просто Манк. І в своєму новому фільмі режисер Девід Фінчер вирішує виправити цю несправедливість.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Шахрайки»
Поєдинок аферисток Енн Гетевей та Ребел Вілсон
11 травня 2019,  20:11 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Минулорічний фільм про хитрих злочинниць «Вісім подруг Оушена», де одну з героїнь зіграла Енн Гетевей, нехай і не став хітом, але окупив свій бюджет в 4 рази, так що Голлівуд вирішив продовжити тему жінок-аферисток на великому екрані. На цей раз Гетевей дісталася вже головна роль, але знову не в оригінальному фільмі, а в рімейку. Причому рімейку рімейка. Адже «Шахрайки» – це рімейк картини «Відчайдушні шахраї» зі Стівом Мартіном і Майклом Кейном, який в свою чергу є рімейком комедії «Казка на ніч» з Марлоном Брандо і Девідом Нівеном. Так що Голлівуд вже традиційно перезнімає цю аферу раз на 20-30 років, адаптуючи її під сучасного глядача. Яким же вийшов цей новий рімейк?

Читати далі...
Рецензія на фільм «Дівчина у павутинні»
Не та дівчина з тату дракона
8 листопада 2018,  04:23 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2011 році Девід Фінчер представив свою екранізацію шведського детективного роману-бестселера «Дівчина з тату дракона», головні ролі в якій виконали Руні Мара і Деніел Крейг, і вона миттєво стала культовим фільмом, справжньою класикою жанру детективний трилер і отримала 5 номінацій на «Оскар», в одній з яких навіть здобула перемогу. Стіг Ларссон написав ще дві книги про дівчину з тату дракона Лісбет Саландер, тому після успіху творіння Фінчера зйомки продовження її пригод були неминучими. І ось після 7 років переписування сценарію на екрани виходить «Дівчина у павутинні», заснована на романі вже іншого письменника, з іншими акторами і режисером, але все ще претендує на лаври тієї ж франшизи.

Читати далі...