Новини нагород та премій, в яких згадується Роберт Дауні мол.

12 березня 2024,  13:02 | Нагороди та премії

Драматична стрічка режисера Крістофера Нолана «Оппенгеймер», що розповіла історію винайдення атомної бомби вченим Робертом Оппенгеймером, стала головним призером 96-ї церемонії кінопремії «Оскар».

Читати далі...
8 січня 2024,  22:52 | Нагороди та премії

У Беверлі-Гіллз відбулася 81-а церемонія нагородження премії «Золотий глобус», що відмітила найкращі фільми, серіали та акторів 2023 року, і цьогорічним лідером став байопік «Оппенгеймер», що отримав аж 5 нагород.

Читати далі...
13 грудня 2023,  19:35 | Нагороди та премії

Другим за кількістю номінацій на премію «Золотий глобус» у цьому сезоні став епічний байопік Крістофера Нолана «Оппенгеймер», де зірка серіалу «Гострі картузи» Кілліан Мерфі зіграв «батька атомної бомби».

Читати далі...
13 квітня 2015,  15:15 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Пока мы праздновали Пасху, вчера в Лос-Анджелесе на церемонии MTV Movie Awards 2015 раздавали статуэтки с позолоченным попкорном тем, кого зрители выбрали своим онлайн голосованием. 

Фильмом года стала драма «Виноваты звезды», а больше всего наград на этой церемонии получила ее звезда Шейлин Вудли, став Лучшей актрисой, Первопроходцем MTV и разделив награду за Лучший поцелуй с коллегой Энселом Элгортом.

Поскольку голосовать за своих любимчиков на MTV Movie Awards можно неограниченное количество раз, об объективности результатов говорить не стоит. В последние годы премия превратилась в сплошную битву фэндомов.

Среди номинантов на MTV Movie Awards 2015 попадались также те, кто номинировался на в этом году «Оскар». Например, Брэдли Куперу тут удалось получить награду за свою роль в «Американском снайпере», а Мэрил Стрип стала Лучшей злодейкой за свою игру в сказочном мюзикле «В темном-темном лесу».

Читати далі...
9 лютого 2015,  12:40 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Учора ввечері, 8 лютого, в Лондонській Королівській опері відбулася церемонія нагородження кінопремії Британської академії кіно і телевізійних мистецтв BAFTA). Найбільшу кількість нагород забрав «Готель «Гранд Будапешт», вигравши у 5 категоріях, а «Стівен Хокінг. Теорія всього» і «Юність» отримали по 3 статуетки.

Церемонію відкрила своїм виступом група Kasabian, під музику якої було програно відео з уривками з кращих фільмів 2014 року.

Її ведучим знову був Стівен Фрай, добродушно який вітав всіх:

Ласкаво просимо на найчудовішу подію британського кінематографу з тих пір як... Корочше, з минулого року.

У своєму вступному монолозі Фрай назвав одного з номінантів професором Редмейном (через його ролі в «Стівен Хокінг. Теорія всього»). Нагадав усім, що в «Грі в імітацію» зіграла Кіра Найтлі від якої перехоплює подих, і Бенедикт Камбербетч, від вимови чийого імені теж захоплює дихання. Не обійшлося і без чорного гумору на сучасну політичну ситуацію, коли Фрай назвав Зубрівку, місто, де відбуваються події «Готелю «Гранд Будапешт», настільки реалістичним місцем, що Володимир Путін відправив туди вигадану армію, а потім також вигадано заперечував подібні дії. А в якості приквела до «Юності», яку знімали 12 років, Стівен Фрай запропонував «Зачаття», яке б зайняло всього 5 секунд. І в кінці своєї промови Фрай просто спустився в зал, де його поцілували зірки «Бердмэна» Майкл Кітон і Едвард Нортон.

Читати далі...
8 січня 2015,  16:48 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора, 7 січня, пройшла церемонія нагородження People's Choice Awards 2015, де були оголошені фільми, актори, телесеріали (а також музиканти), які найбільше полюбилися глядачам в 2014 році.

Улюбленою кінокартиною, згідно з результатами голосування глядачів з усього світу, яке, тим не менш, не варто вважати занадто об'єктивним, стала диснеївська казка з Анджеліною Джолі в головній ролі «Чаклунка», вона обійшла «Мачо і ботан 2», «Першого месника: Інша війна», «Вартових Галактики» і «Людей Ікс: Дні минулого майбутнього». Зате фільм «Мачо і ботан 2» став Улюбленою комедією року.

Улюбленим актором був двічі названий Роберт Дауні мол. (у тому числі він переміг і в категорії Улюблений драматичний актор за свою роль у фільмі «Суддя»). Улюбленою актрисою, теж двічі (у тому числі і Улюбленою екшен актрисою за втілення в минулому році Містик і Кітнісс), стала Дженніфер Лоуренс. Дивно, але Улюбленим комедійним актором визнали Адама Сендлера, у якого вже давно не виходило гарного фільму. От після такого об'єктивність глядачів, які голосують за People's Choice Awards, і зовсім залишає бажати кращого.

Серед телевізійних переможців лідерами виявилися серіали «Анатомія пристрасті», «Теорія великого вибуху» і «Касл», перший серіал отримав чотири нагороди, а два інших - по три кожен.

Читати далі...