Українське кіно на 56-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах

5 липня 2022,  17:37 | Статті

До програми 56-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, що триває у Чехії, увійшло чотири стрічки українських режисерів та документальний фільм про війну режисера Мантаса Кведаравічюса, який загинув у Маріуполі.

Українська делегація кінематографістів, яка вирушила на кінофестиваль у Карлові Вари, в рамках позаконкурсної програми «Горизонти», що за визначенням фестивалю є добіркою найвидатніших фільмів сучасності, представила наступні стрічки:

Також в рамках програми «Горизонти» було показано документальний фільм «Маріуполіс 2», який знімав в Маріуполі під час повномасштабного вторгнення литовський режисер Мантас Кведаравічюс. Його було вбито російськими військами навесні 2022 року, але відзняті ним матеріали вдалося врятувати.

Держкіно повідомляє, що 4 липня в рамках кінофестивалю відбулася панельна дискусія «Вплив війни в Україні на міжнародну кіноіндустрію», в якій взяли участь Симона Бауман (German Films), Улдіс Чекуліс (VFS Films), Павліна Зіпкова (Czech Film Commission), Дагмар Седлачкова (Masterfilm), Ігор Савиченко (Directory Films) і Дар'я Бассель (Moonman, Docudays UA).

Учасники дискусії говорили про те, як війна, яку росія розв'язала проти України, впливає на всю міжнародну кіноіндустрію, та вкотре звернули увагу світової кіноспільноти на «необхідність припинення співпраці з кіноінституціями рф і важливість виключення нині російського кінематографа зі світового культурного поля».

Світова прем'єра кінострічок «Бачення метелика» та «Памфір» відбулася у травні цього року в рамках 75-го Каннського кінофестивалю.

56-й Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах стартував 1 липня і завершиться 9 липня.

1042 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: