«Доктор Стрендж 2»: хто такі Ілюмінати

3 травня 2022,  19:05 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Супергеройський фільм «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» представить у всесвіті MCU нову таємничу групу, що називається Ілюмінати. Саме час розібратися, причому тут Професор Ікс.

Ілюмінати дебютували в коміксах Marvel у випуску «New Avengers #7», що вийшов у липні 2005 року. Ініціатором цієї групи став Тоні Старк/Залізна людина, який після руйнівної війни іншопланетних рас кріі та скрулів, що відбувалася на Землі, запросив до Ваканди могутніх супергероїв з метою створити супергеройський урядовий орган.

В цю групу він покликав наймогутнішого мага на планеті Доктора Стренджа, короля Ваканди Чорну пантеру, короля Атлантиди та Семи морів Намора, лідера Фантастичної четвірки Ріда Річардса, короля Нелюдей Чорного грома та лідера мутантів Професора Ікс. Вони відмовилися створювати такий сумнівний орган, але все одно вирішили періодично зустрічатися та обмінюватися важливою інформацією.

У фільмі «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» Доктор Стрендж (Бенедикт Камбербетч) завдяки зусиллям Мордо (Чіветель Еджіофор), як розкривають нещодавні промо-ролики, постане перед судом Ілюмінатів і познайомиться там із Професором Ікс (Патрік Стюарт). За що його судитимуть? За його втручання у справи мультивсесвіту.

І на цьому суді він також зіткнеться з Капітаном Картер (Гейлі Етвелл), версією Пеггі Картер з іншого всесвіту, яка стала суперсолдатом замість Стіва Роджерса. Поки що залишається лише гадати, чи буде вона однією з Ілюмінатів, чи просто заскочить у гості до Професора Ікс.

Поява Ілюмінатів буде першою зустріччю супергероїв MCU з Людьми Ікс на великому екрані, на що шанувальники супергеройського кіно, заснованого на коміксах Marvel, чекають вже давно. Хто знає, може, Чарльз Ксав'єр буде не єдиним мутантом, який зустрінеться зі Стренджем в найближчому майбутньому. Після фільму «Людина-павук: Додому шляху нема» можна чекати будь-чого.

У зв'язку з війною українська прем'єра блокбастера «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» переїхала з 5 травня на 16 червня. Віримо в нашу армію і з нетерпінням чекаємо, коли зможемо переглянути цю пригоду Стренджа на великому екрані.

1816 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: