«Вбивство Ніколь Браун-Сімпсон»: ще одна версія відомого злочину в кіно з 4 березня

16 лютого 2021,  15:32 | Статті

Незабаром в український кінопрокат вийде фільм «Вбивство Ніколь Браун-Сімпсон» – заснований на реальних подіях трилер пов'язаний з найскандальнішою справою про вбивство Америки 90-х років.

Це не перший фільм, створений за матеріалами процесу над О.Джеєм Сімпсоном, популярним спортсменом і актором, якого звинувачували в подвійному вбивстві – колишньої дружини Ніколь та її молодого коханця. З 2016 був випущений телесеріал «Американська історія злочинів», стартовий сезон якого присвячений цій резонансній справі.

*Фото Николь и О. Джей Симпсон

Сімпсон був відомим актором і зіркою футболу на момент знайомства з білявою офіціанткою Ніколь. Їх роман і сімейне життя проходили бурхливо та пристрасно - вони постійно сварилися, билися і знову мирилися. Після розлучення пара не поставила крапку у стосунках: О. Джей продовжував стежити за особистим життям колишньої дружини, до того ж, їх пов'язували спільні діти.

*Фото Николь Браун-Симпсон

Тож не дивно, що криваве вбивство і правосуддя, перетворене на шоу, привернули увагу кінематографістів. Свого часу ЗМІ наввипередки публікували брудні факти з біографій зіркових учасників процесу, провідні американські телеканали віддавали прайм-тайм висвітленню подій із залу суду, а мільйони американців завмирали перед екранами телевізорів.

Як наслідок, суспільство було розколоте навпіл: більшість темношкірого населення вважали підсудного невинним, тоді як більше половини білих американців були впевнені в зворотньому. Адже обидві жертви обвинуваченого були білими, а О. Джей Сімпсон був загальним улюбленцем і чорношкірим self-made man. Лінія захисту була побудована на тому, що американське правосуддя завжди на стороні «білих», а злочинців робить тільки з «чорних». Розслідування цієї справи переросло в величезний расистський скандал.

*Фото О. Джей Симпсон в зале суда

Незважаючи на велику кількість прямих доказів, які свідчили проти О.Джея, від відсутності належного алібі до закривавлених рукавичок, одну з яких знайшли на місці злочину, а другу в будинку Сімпсона, - його виправдали.

Фільм «Вбивство Ніколь Браун-Сімпсон» розповідає про події з життя жертви вбивства – Ніколь Браун - напередодні жахливої трагедії. Фільм пропонує версію того, що саме відбувалося з жінкою, яка славилася бурхливими романами і була матір'ю двох маленьких дітей.

*Кадр из фильма Вбивство Ніколь Браун-Сімпсон»

Подивитися трилер «Вбивство Ніколь Браун-Сімпсон» в кінотеатрах можна буде з 4-го березня.

2796 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: