Кетрін Вінник — найяскравіші ролі зірки серіалу «Вікінги» та фільму «Захисник»

11 лютого 2021,  18:00 | Статті

Кетрін Вінник, зірка культового шоу «Вікінги» і одна з найуспішніших «українок в Голлівуді» вже з 11 лютого повертається на великі екрани в екшн-трилері «Захисник» в ролі федерального агента і, за сумісництвом, падчерки героя Ліама Нісона. На честь великої прем'єри для Катерини Анни Вінницької, ми вирішили згадати, з чого почався шлях талановитої красуні з українським корінням.

Катерина Анна Вінницька народилася в Канаді, в родині українських греко-католиків. До восьми років майбутня «Лагерта» навчалася в українській школі і аж до випускних класів відвідувала українську недільну школу, тому як і раніше непогано володіє рідною мовою. З 6 до 17 років Кетрін була активним членом української скаутської організації «Пласт». Уже в сім років майбутня зірка починає займатися бойовими мистецтвами і стає срібним призером чемпіонату Канади з тхеквондо. Зараз у Кетрін чорні пояси і з тхеквондо (3-й дан), і з карате (2-й дан). Крім того, актриса відкрила власну школу бойових мистецтв в Канаді.

Акторську освіту тоді ще Катерина Вінницька отримувала в престижній нью-йоркській школі Вільяма Аспера, і десь в той же час взяла творчий псевдонім, який було б простіше вимовляти і писати латиницею — тепер вона Кетрін Вінник.

Перші ролі Вінник отримувала в комедіях студії Paramount як «Кілери» з Кетрін Гайгл і Ештоном Кутчером, та епізодах популярних шоу рівня «Доктор Хаус». В 2010-му вона отримала постійну запрошену роль в серіалі «Кістки», де зіграла журналістку Ханну, яка зустрічалася з головним героєм у втіленні актора Девіда Бореаназа. На той момент Вінник вже обзавелася голлівудським агентом і почала зніматися в незалежних постановках.

У 2009-му році особливо виділяється картина Софі Бартез «Замерзлі душі» з Полом Джаматті. За цей фільм Кетрін вперше отримує номінацію на престижну премію для незалежного кінематографа — «Готем».

У 2012-му Кетрін отримує головну жіночу роль у фільмі Романа Копполи — «Запаморочливі фантазії Чарлі Свона-третього», прем'єра якого відбулася на Римському кінофестивалі. Це, мабуть, останній серйозний проект, головну роль в якому виконав скандально відомий, але дуже талановитий актор Чарлі Шин. Кетрін Вінник зіграла у ньому роль великого кохання головного героя і його головної мрії.

У 2013-му настає зоряний час Кетрін Вінник — на екрани виходить масштабний серіал «Вікінги», де актриса грає роль войовниці-королеви Лагерти. Ця культова роль принесла Кетрін фан-базу по всьому світу і відкрила її ім'я для багатьох любителів кіно. Не у кожної голлівудської актриси з номінаціями на престижні премії знайдеться більше 5 мільйонів підписників в Instagram. Ось вона, сила фанатської любові. Без сумнівів, щоб переконливо зіграти цю роль, Вінник знадобилися її знання не тільки в акторстві, а і в бойових мистецтвах.

У 2017-му році Кетрін грає одну з ролей в кінематографічній інтерпретації «Темної вежі» Стівена Кінга, де також знялися Ідріс Ельба і Меттью МакКонахі. Вінник зіграла Лорі Чемберс — маму Джейка, одного з головних героїв історії. На жаль, фільм зазнав касову невдачу, пов'язану з проблемним сценарієм, але вже точно не з грою акторів.

З 11 лютого в українських кінотеатрах стартує новий фільм з Кетрін Вінник — трилер «Захисник» з Ліамом Нісоном у головній ролі. Фільм розповідає про колишнього першокласного військового снайпера Джима, що живе на віддаленому ранчо в Арізоні на кордоні з Мексикою. Джим — вдівець, з близьких — тільки падчерка Сара, вічно зайнятий федеральний агент, і старий пес, який прикрашає сірі будні.

Сара попереджає вітчима, що він живе на небезпечній ділянці території, де могутній наркокартель знаходить способи переправляти наркотики, зброю і людей. Одного разу Джим і справді зауважує жінку з дитиною, за якими женуться бойовики картелю. Зав'язується перестрілка, після якої тільки Джим може допомогти дитині вижити. У солдата знову з'явиться місія.

Що з цього вийшло — можна дізнатися вже з 11 лютого у всіх кінотеатрах України. Квитки на фільм «Захисник» ви знайдете в нашій афіші.

3495 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: