11 цікавих фактів про фільм «Гаррі Поттер і Напівкровний принц»

12 грудня 2020,  23:30 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

На цьому тижні на великі екрани повернулася шоста пригода Гаррі, Рона та Герміони «Гаррі Поттер і Напівкровний принц», при перегляді якої вам точно знадобляться носовички (ви самі знаєте чому). А поки вирушаємо за лаштунки цього фільму за допомогою нових цікавих фактів.

1. Актор Хіро Файнс-Тіффін, який зіграв 11-річного Тома Реддла/лорда Волдеморта у флешбеках Дамблдора, є племінником Рейфа Файнса, який грає дорослого Волдеморта. Так що вам не здалося, вони дійсно дуже схожі.

2. Під час зйомок у фільмі «Гаррі Поттер і Напівкровний принц» актриса Меггі Сміт, яка виконує в Поттеріані роль професорку Макґонеґел, проходила променеву терапію для лікування раку грудей.

3. Деніел Редкліфф вважає шостий фільм своєю найгіршою акторською роботою у франшизі. Під час інтерв'ю 2014 року актор зізнався, що в той час він боровся з алкогольною залежністю і знає, що під час зйомок деяких сцен був нетверезим.

4. На роль Лаванди Браун прослуховувалося більше 7 000 дівчат. Але в результаті Лаванду зіграла Джессі Кейв, яку на цю роль порекомендувала Емма Вотсон. Кейв є білою, тоді як у фільмі «Гаррі Поттер і Таємна кімната» Лаванду грала темношкіра актриса Kathleen McAuley, а в фільмі «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» Лаванду втілила інша темношкіра дівчина Дженніфер Сміт.

5. На початку фільму Смертежери знищують лондонський Міст Міленіум (або Міст Тисячоліття). Але цей міст був побудований в 1998 році, а відкритий 10 червня 2000 року, тоді як події шостих книги і фільму відбуваються в 1996-1997 роках.

6. Актор Джеймі Кемпбелл Бауер пробувався на роль 16-річного Тома Редлла, яка в результаті дісталася Френку Діллейну. Але ці проби згодом допомогли Бауеру зіграти юного Ґеллерта Ґріндельвальда у наступному фільмі франшизи «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1».

7. Незважаючи на те, що Гаррі і Дамблдор постійно говорять про Волдеморта і намагаються в шостій частині розгадати його головний секрет, сам Волдеморт (не Том Реддл) з'являється в цьому фільмі всього на декілька секунд у флешбеці.

8. Напівкровним принцем, на честь якого фільм отримав свою назву, є Северус Снейп, але сценаристи вирішили не вдаватися в деталі походження цього псевдоніма. Тим часом в книзі повідомляється, що Снейп узяв даний псевдонім на честь своєї покійної матері-чарівниці Ейлін Принц, від якої він і успадкував свою магію. А напівкровкою він є тому, що його батько Тобіас Снейп був маґлом.

9. Коли Дж.К. Роулінг прочитала сценарій, вона знайшла там фразу Дамблдора про те, що «в молодості він був закоханий в одну дівчину». Після цього письменниця розкрила продюсерам, що Дамблдор є геєм, і що єдині романтичні почуття в своєму житті він відчував до свого друга Ґріндельвальда, якого потім повинен був зупинити на дуелі.

10. «Гаррі Поттер і Напівкровний принц» є єдиним фільмом Поттеріани, який був номінований на «Оскар» в категорії Найкраща операторська робота. Його оператором став Брюно Дельбоннель, на рахунку якого є вже 5 номінацій на «Оскар».

11. Режисер Девід Єйтс розповів в одному інтерв'ю, що колірна гамма фільму та його тьмяне освітлення були натхненні творами відомого голландського художника Рембрандта.

Квитки на фільм «Гаррі Поттер і Напівкровний принц» ви знайдете в нашій афіші.

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

9397 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: