«Пітер Пен і Аліса в Країні чудес»: що потрібно знати про казкове фентезі з Анджеліною Джолі

26 листопада 2020,  15:30 | Статті

Чергова зміна виходу новинок в український прокат на цей раз відбилася на новому фільмі Анджеліни Джолі «Пітер Пен і Аліса в Країні чудес» не вийде на великі екрани в цей четвер, 26 листопада. Але для нас це не привід не розповісти вам докладніше про гучний фентезі-фільмі, в якому творці сміливо об'єднали одразу двох неймовірно популярних казкових персонажів Пітера Пена і Алісу.

Про сюжет

Основою для пригодницького фентезі стали дві найпопулярніші казки, що вийшли з-під пера Льюїса Керролла і Джеймса Баррі. Сценарій не тільки запозичив характери основних персонажів Аліси і Пітера, а й частину сюжетної канви історії улюблених героїв, а також другорядних дійових осіб та лиходіїв. Згідно з синопсисом, перш ніж Аліса вирушила до Країни чудес, а Пітер став Пеном, вони були братом і сестрою. Їхні легендарні пригоди почалися завдяки силі уяви, успадкованої від люблячої матері і фантазера-батька. З якими б випробуваннями не стикалася їхня родина, вони ніколи не забували мріяти. Божевільний Капелюшник і Червона Королева, фея Дінь-Дінь і капітан Крюк диво чекає за кожним кутом, потрібно тільки вміти його бачити...

Про творця

«Пітер Пен і Аліса в Країні чудес» став дебютом в ігровому кіно для Бренди Чепмен володарки премії «Оскар» і однієї з головних фігур у сфері анімації. Чепмен починала як художник-ілюстратор для студії Disney, але її здатність не тільки вміти зобразити сцену графічно, а й внести в неї цікаві елементи привели її до нового щабля написання сценаріїв. Вся справа була в декількох неймовірно успішних розкадровках «Русалочки» 1989 року, які і стали вирішальним фактором згодом Бренду Чепмен залучили до сценаріїв «Красуні і Чудовиська» та «Короля Лева». У 90-х саме Чепмен стала першою жінкою-режисером високобюджетного мультфільму ним став «Принц Єгипту», знятий для студії DreamWorks. А в 21-му столітті талановитий аніматор нарешті отримує заслужений «Оскар» «Хоробра серцем» Бренди Чепман і Марка Ендрюса стає кращим анімаційним фільмом року на ювілейній, 85-ій церемонії нагородження Американської кіноакадемії. І ось, після творчої перерви, режисер повертається у світ великого кіно з новою, нетривіальною казкою.

Про кастинг

Головні ролі у фільмі «Пітер Пен і Аліса в Країні чудес» виконали милі дебютанти Джордан Неш і Кіра Чанса, оточені по-справжньому зірковим акторським складом. Лауреатка премії «Оскар» Анджеліна Джолі зіграла маму головних персонажів, а також просто прекрасну вікторіанську леді Роуз Літтелтон, яка навіть в якийсь момент приміряє на себе образи як Королеви Сердець, так і доброї Білої Королеви. Крім того, в фентезі зіграли Девід Ойєлоуо, Анна Ченселлор, Гугу Мбата-Роу і сер Майкл Кейн.

Загальні теми казок, які опинилися в одному кінопросторі

Мабуть не варто навіть зупинятися на тому, чому творці зважилися на таке інтригуюче поєднання двох казок, адже оригінальні тексти Керролла і Баррі будучи абсолютно різними в своєму підході говорять про найбільш вічні теми дорослішання, відносин з дорослим світом, силу уяви і «магії». На кінофестивалі «Санденс» Бренда Чепмен, не втомлюючись розповідати про красу сценарію, таким чином дала характеристику своєму новому фільму: «Це історія з фентезійної категорії «Що якби?» що як ми побачимо становлення легендарних персонажів, що як Аліса і Пітер були б братом і сестрою, що якби їхні казкові стежки переплелися? Я дуже люблю анімацію і ніколи не планувала робити ігровий повнометражний фільм, але коли мені презентували цей сценарій я зрозуміла, що якщо й зніму live-action фільм, то це буде саме "Пітер Пен і Аліса в Країні чудес"».

Українська прем'єра казкового фентезі «Пітер Пен і Аліса в Країні чудес» була перенесена на 10 грудня, так що чекати його залишилося всього 2 тижні!

1441 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: