«Фелліні та духи»: в прокат вийде документальна стрічка про Федеріко Фелліні

27 жовтня 2020,  18:30 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На початку 2020 року світ святкував 100-річчя з дня народження видатного італійського кінорежисера Федеріко Фелліні, на честь чого на великі екрани виходить документальний фільм про його життя і творчість «Фелліні та духи».

«Фелліні та духи» — документальний фільм з раніше неопублікованих архівних матеріалів, він наблизить нас до прихованого світу італійського генія та його зв'язку з духовним і надприродним.

Фільмографію Фелліні можна розглядати як серіал, де кожен фільм — не окремий епізод, а частина великого геніального твору. Сам режисер колись зізнався, що все життя знімає один і той самий фільм, але в різних декораціях і з різними акторами. Але тут він відверто применшує свої досягнення — за чотири десятиліття роботи в кіно Фелліні став найвідомішим режисером Італії та одним з найвпливовіших — у світі.

Бачення світу, властиве маестро, було настільки унікальним і гіпнотичним, що породило для цього «карнавального» стилю у кінематографі спеціальне визначення «феллінівський». Фелліні показав новому поколінню, як експериментувати й балансувати між класичною кінорозповіддю та божевільним польотом фантазії.

За свою кар'єру Фелліні отримав 12 номінацій на премію «Оскар», ставши рекордсменом у категорії Найкращий іноземний фільм, а в 1993 році був удостоєний почесного «Оскара».

Українська прем'єра фільму «Фелліні та духи» відбудеться 12 листопада.

3985 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...