Топ-10 найприбутковіших фільмів 2020 року (до виходу «Тенета»)

26 серпня 2020,  16:40 | Бокс-офіс | Автор: Елена Стрельбицкая

На цих вихідних відбудеться прем'єра науково-фантастичного трилера Крістофера Нолана «Тенет», який має всі шанси стати першим блокбастером після початку світової пандемії коронавірусу. А поки підбиваємо підсумки найприбутковіших фільмів першої половини 2020 року.

Минулий рік став для кінематографа найприбутковішим роком в історії кіно — 9 фільмів заробили в світовому прокаті більше 1 мільярда доларів, а один з них, маловідомий екшен «Месники: Завершення», і зовсім побив абсолютний рекорд, заробивши 2,798 мільярда доларів і змістивши «Аватара» з його коронного місця.

Але світова пандемія сильно вдарила по кіноіндустрії в 2020 році, і зараз не набереться 10 фільмів, яким вдалося заробити в світовому прокаті хоча б понад 100 мільйонів доларів. А на мільярд тягнуть збори тільки 4 найприбутковіших фільмів цього року.

Проте з поступовим відновленням роботи кінотеатрів в різних країнах бокс-офіс потихеньку прокидається. Наприклад, на минулих вихідних в десятку увірвався китайський військовий фільм «Вісім сотень» режисера Гуань Ху, який за свій прем'єрний вікенд зміг заробити в Піднебесній аж $116,0 млн.

Подивимося, на яке місце в даному рейтингу потрапить очікуваний «Тенет», який вже сьогодні виходить в прокат в деяких країнах, включаючи Україну.

10 найприбутковіших фільмів 2020 року (на 26 серпня):

7543 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: