Рецензія на фільм «Зависнути у Палм-Спрінгз»
Коли Найлс знову зустрів Сару

20 серпня 2020,  01:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Весілля молодшої сестри може бути серйозним стресом. Особливо, якщо твій шлюб недавно розпався, і з тих пір у тебе проблеми з алкоголем. Але, принаймні, це всього лише один день, а завтра можна буде поїхати від своєї неспокійної родини подалі, думала Сара. Вона з нетерпінням чекала, коли закінчиться весільна вечірка, як раптом до неї підійшов хлопець в гавайській сорочці на ім'я Найлс. Вони вирішили усамітнитися в пустелі, де його підстрелили з лука, а потім, пішовши за Найлсом в дивну печеру, Сара прокинулася на початку того самого дня весілля. І цей божевільний день почався заново...

Прийом часової петлі з культового фільму 90-х «День бабака», де один і той же день проживав бідолашний Білл Мюррей, здатний неодноразово поліпшити навіть найбільш банальний сюжет, і в цьому році він зробив справжнім хітом романтичну комедію Макса Барбакова «Зависнути у Палм-Спрінгз». Її головні герої Сара та Найлс після невдалого сексу на одну ніч змушені проживати один і той же день в межах готельного комплексу, де відбувається весілля молодшої сестри Сари, та в невеликому прилеглому до нього містечку, що розташоване поруч з каліфорнійською пустелею. До речі, Найлс потрапив на це злощасне весілля не холостяком, а в якості хлопця однієї з подружок нареченої, так що їхня з Сарою лав-сторі буде наповнена безліччю божевільних моментів, які тільки можуть і не можуть відбутися в романтичній комедії.

У чому ж секрет приголомшливого успіху «Зависнути у Палм-Спрінгз»? Знаєте, є пари з романтичних фільмів, а є Сара та Найлс, і це зовсім інша категорія. Оскільки акторів Енді Семберга та Крістін Міліоті, відомих завдяки хітовим серіалам «Бруклін 9-9» і «Як я зустрів вашу маму», взяли на ці ролі не просто так, як це часто робиться в конвеєрних мелодрамах Голлівуду, а тому що у них просто відмінна хімія, і в кожній сцені між цими харизматичними й чарівними акторами летять навіть не іскри, а цілі феєрверки. Так, їхны герої далекі від ідеалів, обидва наробили в житті купу помилок, яких не повернути, але вони вчаться рости над своїми помилками, бачити й цінувати одне одного такими, якими вони є. Оскільки як би класно не було ні про що не турбуватися, як спершу думає Найлс, набагато крутіше, коли поруч є хтось, про кого хочеться піклуватися і з ким хочеться розділити всі свої божевільні пригоди. І Сара виявляється для нього просто ідеальним спільником для різноманітних витівок.

Ще ви напевно не забудете в «Зависнути у Палм-Спрінгз» Роя у втіленні лауреата премії «Оскар» Дж.К. Сіммонса, який теж знаходиться у цій часовій петлі. Цей актор робить будь-який фільм своєю присутністю кращим, і сцени з ним у цій комедії вас напевно шокують і одночасно розвеселять. Адже в одну мить він може змусити вас сміятися на повний голос, а в іншу – налякати не на жарт своєю темною стороною серійного вбивці, адже в Сіммонсі живе безліч колоритних особистостей. А після перегляду «Зависнути у Палм-Спрінгз» вам напевно теж захочеться подивитися ще який-небудь хороший фільм разом з цим чудовим актором.

Для Барбакова ром-ком «Зависнути у Палм-Спрінгз» став повнометражним дебютом, але тут все так продумано до дрібниць і стильно розставлено в кадрі, ніби його знімав не режисер-початківець, а справжній професіонал. Історія Сари та Найлса не випадково підірвала в цьому році кінофестиваль «Санденс», підкоривши серця усіх кінокритиків без винятку, оскільки ця парочка вміє відриватися на повну навіть в обмежених умовах одного дня. Вони ніби теж застрягли на карантині одне з одним, як ми в умовах пандемії коронавірусу, і то люблять, то ненавидять одне одного, оскільки, коли один і той же день повторюється знову і знову, дуже важко не зійти з розуму. І що тільки Найлс та Сара не вигадуюють, щоб скрасити одноманітність свого дня бабака! Але не буду спойлерити (а тут багато чого можна проспойлерити), оскільки Барбаков та сценарист Енді С'яра приготували для глядачів чимало приємних сюрпризів. І я не здивуюся, якщо в майбутньому сезоні С'яру номінують за цей чудовий та іскрометний сценарій на «Оскар».

Так що «Зависнути у Палм-Спрінгз» – просто ідеальний фільм для цього божевільного літа, що ми зараз усі проживаємо на карантині. Якщо почати його аналізувати, то по суті він не представляє нічого прям революційно нового і нагадує дитину фільму «День бабака» та позаторішньої романтичної комедії «Екзотичне весілля» з Кіану Рівзом і Вайноной Райдер, чиї персонажі за характером навіть трохи схожі на Найлса і Сару, але цей симбіоз виявився настільки яскравим, запальним і харизматичним, що він безперечно вартий вашого часу та грошей. Тому швидше хапайте за руку свою другу половинку і біжіть у кіно на «Зависнути у Палм-Спрінгз», щоб хоч на півтори години вирватися зі свого особистого карантинного дня бабака.

Якщо до вас раптом почне підкочувати на весіллі сестри хлопець в гавайській сорочці і потягне вас у пустелю... Біжіть щодуху, оскільки в реальному житті вас навряд чи очікує історія в дусі комедії з Сембергом та Міліоті.

4805