10 цікавих фактів про новий історичний серіал від СТБ «І будуть люди»

29 липня 2020,  21:00 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Телеканал СТБ підігріває інтерес до свого історичного серіалу «І будуть люди», що обіцяє стати найгучнішою телепрем'єрою осені, розкриваючи деякі секрети про його створення. Основою серіалу став роман письменника Анатолія Дімарова.

Серіал «І будуть люди» буде епічною сагою, що охоплює 1901-1932 роки. Через призму життя звичайних українців він покаже найбільш турбулентні етапи 20 століття: Перша світова війна, революція, прихід радянської влади.

А ось 10 цікавих фактів про його створення:

1. Робота над проєктом почалася ще 2015 року, коли FILM.UA Group підписала угоду щодо екранізації роману з вдовою письменника Євдокією Дімаровою.

2. Режисер Аркадій Непиталюк після успіху кінофільмів «Кров’янка» і «Припутні» не планував братися за роботу в телесеріалах. Проте він настільки закохався у проєкт, що погодився стати його режисером.

3. У серіалі знялися понад 120 акторів зі всієї України.

4. Автор роману Анатолій Дімаров був очевидцем турбулентних подій початку XX сторіччя. Мати з маленьким Анатолієм та його братом мусила покинути рідне село й змінити прізвище, рятуючись від розкуркулення. Вона і є однією з героїнь книги та серіалу.

5. Музику для серіалу написав молодий і талановитий композитор Роман Черенов. А дві головні пісні, що стали лейтмотивом, створив українсько-німецький фольк-джаз гурт LELÉKA. Ці композиції є варіаціями української народної пісні «Зозуля».

6. Спеціально для проєкту побудували унікальну локацію «хутір Івасют». Для проїзду техніки навіть довелося прокласти туди дорогу і витратити на це 20 тонн щебеню.

7. Локація жила життям справжнього українського села на час зйомок там тримали коней, свиней, гусей, курей та собак. Також у серіалі знявся справжній віл.

8. Дно водойми, куди за сценарієм мали падати актори, задля безпеки попередньо вивчали водолази.

9. Упродовж знімального процесу було організовано три постановні пожежі. Одну з хат спеціально побудували лише для того, щоб ефектно її спалити. Зробили це у ніч на свято Гелловіну.

10. Костюмерний цех використав майже тисячу костюмів і понад 10 літрів фарби, щоб надати їм фактури.

Прем'єра історичної саги «І будуть люди» відбудеться восени на каналі СТБ.

2037 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: