«Дитя погоди» Макото Сінкая можна буде подивитися в онлайн-кінотеатрах

29 травня 2020,  17:56 | Новини фільмів

Шоста повнометражна робота Макото Сінкая «Дитя погоди» з 1 червня з’явиться в Україні на легальних цифрових платформах, на кшталт Megogo та iTunes.

Реліз вже прославленої стрічки відбувся в Японії влітку 2019-го, також фільм був учасником кінофестивалю в Торонто у вересні, а українська прем’єра шедевру аніме відбулась 31 жовтня минулого року.

За сюжетом, старшокласник Ходака Морісіма переїжджає зі свого рідного острова в Токіо, де у хлопця відразу закінчуються гроші. Коли він влаштовується на підробіток в журналв якому пишуть про надприродне, погода псується і починаються нескінченні дощі. Одного разу Ходака знайомиться з дівчиною на ім'я Хіна Амано, яка володіє дивовижною здатністю розганяти хмари і зупиняти дощ.

«Дитя погоди» має 91% позитивних рецензій кінокритиків та 96% від аудиторії на агрегаторі Rotten Tomatoes. Стрічка обіймає 8-му позицію у ТОП-10 фільмів в загальному японському бокс-офісі і навіть була відправлена від Японії на розгляд Американської академії. В Україні стрічка також була тепло прийнята як фанатами жанру, так і критиками та широкою глядацькою аудиторією. І тепер еталонна японська анімація стане доступною для комфортного домашнього перегляду.

1592 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: