Перший тизер фільму «Безславні кріпосні» про Тараса Шевченка – самурая

13 березня 2020,  15:34 | Новини фільмів

Що спільного між поетом Тарасом Шевченком, наркодилером і торгівцем людьми? Творці пригодницького екшну «Безславні кріпаки» розкривають секрети у тизері!

Творці фільму «Безславні кріпаки», що донедавна був заявлений як «Тарас Шевченко: перший самурай», опублікували перший тизер стрічки, а також тизер постер. Хоч нова назва тепер дає зрозуміти, що «у справі» одразу декілька борців за волю, Шевченко постане перед глядачем у найнезвичнішому амплуа за всю історію. За допомогою пари пістолів й меча, Тарас каратиме поганців, рятуватиме чарівну красуню, а в перервах від смертельних сутичок, почитає вам свої вірші у хасидських лахах.

Продюсер «самурайського» проекту Юрій Мінзянов вважає, що «Безславні кріпаки» — атракціон, жвава, захоплююча й надзвичайно іронічна стрічка, орієнтована на молодого глядача, який регулярно ходить до кінотеатрів.

Ідея невимушено подати канонічний образ кобзаря належить режисерові картини Роману Перфіл’єву. На його думку, самурайська культура добре римується з українською, з її споконвічною волею до свободи й перемоги.

Виконавець головної ролі Роман Луцький зізнається, що із всіх амплуа Шевченка, образ Тараса-самурая йому подобається найбільше.

Чому американці можуть знімати іронічне кіно про своїх геніїв, а ми ні? Наш Тарас – з потребами та проблемами звичайного смертного, хоча, звісно, не кожного з нас хоче вбити найвпливовіший в окрузі заможний пан-наркодилер…

Це кіно про внутрішню трансформацію героя. Тарас хотів втекти закордон, адже був кріпаком, який не бачив сенсу боротися за свободу. Та він змінюється, стає справжнім самураєм і приймає, можливо, найважливіше у своєму житті рішення.

поділився режисер стрічки Роман Перфільєв

Роль самурая Акайо, наставника Шевченко, по праву дісталася Сергію Стрельникову, який зауважує:

В моєму персонажі немає нічого складного, окрім того, щоб стати супергероєм за декілька тижнів. Тож переважно я просто бігаю по Україні, відрубую людям руки та кручу сальто. А якщо серйозно, то я завжди цікавився японською культурою. Готуючись до картини, дивився азіатські фільми, слухав мелодику мови, копіював поставу. І заразом згадував все те, чому колись навчався в школі карате.

Роль найбільшого поганця, Харімото, виконав японський актор Ген Сето:

У цій історії мій персонаж занадто поганий, але мені це навіть подобається. Є певний конфлікт, що створює напругу. Він займається продажем людей, а я – ненавиджу проституцію. У мені є хороша і погана сторони, але для цього персонажа я умисно вибудовую свою темну сторону.

Спеціально для тизера фільму «Безславні кріпаки» співачка Аліна Паш зробила трек, в якому є суміш фолку, хіп-хопу та пострілів рушниці.

Мене надихнула історія пригод Шевченка і самурайська естетика стрічки. Герой рухатиметься до своєї мети й попри всі негаразди залишатиметься сміливим. Певно, мені й самій близька ця позиція, адже вона перегукується з філософією моєї творчості. Герой фільму фігачить, щоб досягти успіху й б’є в усі двері і вони відкриваються. Ну як відкриваються – випадають після пари влучних пострілів.

коментує Аліна Паш

Зйомки фільму проходили в Києві, Чигирині, Пирогові та завершилися у вересні 2019 року.

Виробництвом картини займалася компанія Kristi films, за підтримки Star Media, Уряду України та Міністерства культури, молоді та спорту України

Проект фільму «Безславні кріпаки», робоча назва якого була «Тарас Шевченко: Перший самурай», посів перше місце серед повнометражних ігрових картин на конкурсі патріотичного кіно у 2018 році. Його бюджет склав 27 070 000 гривень, з яких фінансування від Міністерства культури, молоді та спорту України 19 600 000 гривень.

1305 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: