Рецензія на мультфільм «Як приборкати дракона 3: Прихований світ»
Фінальна пригода Гикавки та Беззубика

24 лютого 2019,  02:03 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Для студії DreamWorks Animation фентезійна франшиза «Як приборкати дракона» стала однією з найбільш успішних та улюблених глядачами, адже перетворила знаменитих лиходіїв жанру на добрих домашніх вихованців, яких багато хто хотів би поселити у себе вдома. Бажаючи не затягувати цікавий сюжет, вони вирішили зняти три повнометражні мультфільми, щоб історія вікінга Гикавки і дракона Беззубика стала логічною трилогією і показала їхній шлях від юних і переляканих вигнанців до лідерів своїх видів. І теперь в «Як приборкати дракона 3: Прихований світ» на них чекає епічна подорож в той самий таємничий світ драконів, де вони знайдуть відповіді на багато питань і глянуть в обличчя своїй долі.

З нашого найпершого знайомства з маленьким Гикавкою у 2010 році було ясно, що він, незважаючи на те, що не схожий на інших жителів острова Тук, в майбутньому стане їхнім вождем. У другому мультфільмі загинув його батько, і номінально Гикавка тепер вождь вікінгів, але одного титулу ніколи не буває достатньо – правитель повинен довести людям, що він гідний бути їхнім лідером, за допомогою своїх діянь. І в плані інновацій Гикавка точно перевершив своїх предків, перетворивши Тук на утопію для людей і драконів. От тільки місця на острові стає все менше, а звільнених драконів все більше... Так що незабаром головному герою доводиться ламати голову над тим, як утримати острів на плаву. У буквальному сенсі.

Добре, що у Гикавки є велика команда підтримки в особі його дівчини Астрід, їхніх трохи божевільних, але вірних друзів, королеви-воїтельки Валки, яка також є матір'ю головного героя, та того веселого коваля, якого в третьому фільмі переслідують маленькі дивні дракони. Здалеку (як і зблизька) вони здаються ну дуже погано організованим загоном з порятунку драконів із рук мисливців, але на ділі ці хлопці й дівчата завжди готові йти до кінця. Дружба і любов скріплюють цю команду, роблячи вікінгів непереможними, адже вони ніколи не здадуться, якщо їхнім рідним та драконам загрожує небезпека.

Раніше франшиза не могла похвалитися гідними лиходіями (лиходіїв з першого і другого мультфільму ви можете і не згадати, хіба тільки переглянули їх сто разів), але в третьому з'являється Гріммель (українська локалізація його імені так і не запам'яталася), і він частково нагадує Снейпа з Поттеріани, а частково – Бабая з «Вартових легенд». Тобто Гріммель використовує розум, а не силу, вміє спритно маніпулювати своїм противником і володіє декількома небезпечними драконами, які плюються кислотою, що робить його вельми гідним фінальним ворогом для вікінгів та їхніх друзів-драконів. А розумний лиходій, як відомо, змушує героїв бути розумнішими, більше думати і прораховувати свої ходи, що сприятливо позначається на побудові усього сюжету, завдяки чому розповіді вдається захопити не тільки дітей, а й дорослих.

Останній мультфільм франшизи про вікінгів і драконів об'єднує в собі все те, за що глядачі полюбили цю історію: веселий гумор, захоплюючі пригоди, хорошу драму і, звичайно, драконів. В «Як приборкати дракона: Прихований світ» є маса чудових епізодів, як, наприклад, перше побачення Беззубика з Денною фурією, звільнення драконів (таких епізодів тут навіть кілька), флешбеки з маленьким Гикавкою, подорож у той самий прихований світ драконів (візуальна складова цих сцен точно перехопить ваш дух), сміховинний стенд-ап в полоні у виконанні Твердюх і прощання з героями (мало хто вийде з залу з сухими очима). Оплески мультиплікаторам за те, що подарували дітям і дорослим таку чудову трилогію, яка вже стала класикою.

Тому, якщо ви любите цю історію і драконів, то мультфільм «Як приборкати дракона: Прихований світ» дивитися обов'язково. Заключна глава пригод Гикавки та Беззубика вас точно не розчарує, а розвеселить і зворушить, причому настільки, що навіть може стати вашим найбільш улюбленим мультфільмом даної трилогії. Так що один з номінантів на премію «Оскар» у 2020 році нам вже відомий. Приємного вам польоту на улюбленому драконі.

Десь там, за краєм світу, існує таємний світ драконів, прихований від людських очей. І якщо вам пощастить там побувати, ви його вже ніколи не забудете і завжди будете мріяти про те, щоб туди повернутися.

11807 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: