«Ґрінч» обігнав в американському прокаті «Венома» і «Соло»

14 грудня 2018,  15:42 | Бокс-офіс | Автор: Елена Стрельбицкая

Підступний лиходій Ґрінч користується в Америці більшою популярністю, ніж антигерой Веном і контрабандист Хан Соло зі світу «Зоряних воєн», показують результати річного бокс-офісу.

Поки жителі України все ще чекають релізу мультфільму «Ґрінч», жителі США, Канади та багатьох інших країн вже дивляться його протягом цілого місяця. І за цей місяць зелений лиходій заробив у світі $330,1 млн, з яких $226,7 млн (68,7%) йому принесли американці.

Це робить нову анімаційну картину студії Illumination Entertainment 6-м найуспішнішим фільмом американського прокату у 2018 році.

Мультфільму «Ґрінч», головного героя якого в оригіналі озвучує Бенедикт Камбербетч, вдалося обійти анигеройский екшен «Веном» ($212,8 млн), фантастику «Соло: Зоряні війни. Історія» ($213,8 млн) та марвелівський фільм «Людина-мураха та Оса» ($216,6 млн). Непогано для анімаційного героя, чи не так?

Зауважте, що в рейтингу прокату США 2018 року на 1-му місці розташувався супергеройський екшен «Чорна пантера» з $700,1 млн, а на 2-му — «Месники: Війна нескінченності» з $678,8 млн, хоча у світовому бокс-офісі найприбутковішим фільмом року є саме останні «Месники».

3-ю сходинку в списку займає літній хіт «Суперсімейка 2» з $608,6 млн, так що «Ґрінч» є другим і останнім мультфільмом в даній десятці.

Далі найближчою анімацією в рейтингу виступає комедійне фентезі «Монстри на канікулах 3», чиї американські збори в $167,5 млн поставили його на 15-е місце.

Українська прем'єра мультфільму «Ґрінч», де головного героя дублює відомий співак Сергій Бабкін, відбудеться в наступний четвер, 20 грудня.

3130 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: