Рецензія на серіал «Загублені»

18 квітня 2006,  15:25 | Рецензії | Автор: brabus

Два рази підряд не пошкодував часу подивитися серіал «Lost», що в російському варіанті йменується як «Залишитися в живих». Дивився два рази тому, що перший раз був наодинці, а в другий нас - глядачів було трохи. От за компанію й подивився. Другий раз було теж цікаво, тому що із самого початку впізнаєш всіх героїв в обличчя й по імені. Це допомагає дорозуміти те, на що не звертаєш увагу при першому перегляді. Серіалом залишився вкрай задоволений. Авторитетно заявляю - «Не народись вродлива» на тлі «Lost» зі чмоканням відсмоктує

Кіно починається з того, що мужик (Джек) у фраку з подряпаним обличчям прокидається серед бамбукових заростей. Виходить до берега океану, і бачить літак, що розбився, купки трупів, і майже 50 чоловік що намагаються відкопати з піску поранених пасажирів. На щастя інших - Джек виявився досвідченим хірургом, і на правах найкориснішого із присутніх займає почесне негласне звання командира. Перед врятувавшимися поступово з'являються різні труднощі - де дістати їжу, прісну воду, медикаменти, як послати сигнал допомоги. Їхній літак відхилився від курсу неподалік від Австралії, а тому рятувальники їх будуть шукати не там, де потрібно. А це вже привід, щоб почати панікувати. При тому, біда не приходить одна. Так само, на острові живуть дикі кабани, білі ведмеді й незрозумілі тварини, що виривають із коріннями дерева, що жеруть усіх кого можна й у перервах грізно ричачи.

У першому сезоні основних діючих осіб з врятувавшихся - чоловік п'ятнадцять. З них я впізнав Гарольда Перрино, якого я до цього бачив в «Матриці» у ролі мега компутерщика Лінка. Ще мене винятково порадував персонаж мр. Лока в ролі Террі О`Куінна. Його я бачив в «Секретних матеріалах: боротьба за майбутнє» і в «Срібній кулі» Кінга. О`Куінн, так вже вийшло, звичайно грає негативних героїв - садистів і лиходіїв, а тут він такий собі твердий добрячок вийшов. Відразу в нас і Домінік Монахнн зігравший одного з хоббитів в «Володарі перснів». Ну й останній мною впізнаний - Іен Зомерхальдер - його я бачив в «Правилах сексу» (це фільм такий). Там він грав юного гомика, який відхватував по шарах, за те що намагався прилаштуватися не до тих до кого треба. У цьому фільмі аномалій з його орієнтацією не траплялося. Радує, так. В епізодах був заслужений «рідкий термінатор» Роберт Патрік і Мішель Родрігес (її буде чутно більше в другому сезоні).

Продовжу про фільм: по ходу всіх подій, кіно буяє флешбеками, у яких розповідаються якісь моменти з минулого героїв, про те, як вони потрапили на борт цього літака, і те, ким вони були в колишньому житті. На острові в них почалося нове життя – врятовані виявляють у себе різні досі не властиві їм якості, вчаться уживатися й виживати. А виживати вдається не кожному - острів удосталь кишить підступними сюрпризами й таємницями. Як виявляється, на острові вони не одні. Є ще, так звані, «інші». А що за «інші» - чого вони хочуть, і чим вони небезпечні - мені толком по першому сезону зрозуміти не вдалося

Загалом, серіал перевантажений проблемами й таємницями, але... тому що це серіал - йому це цілком пробачно. Так навіть цікавіше.… Чи то красуня Катя, що протягом ста серій намагається зрозуміти - любить вона свого шефа, або не дуже. Окремо хочеться сказати про картинку - дивився я все це задоволення в DVD якості, по цьому від душі намилувалася красами Гаваїів (там велися всі зйомки). Знято все чинно, цікаво й барвисто. У загалі-то крім як в DVD варіанті мені фільм на очі не попадався.... Того думаю всі бажаючі подивитися це диво кінематографа - уперед в Інтернет магазини, тамтешня якість теж не засмутить. Там саме продають обидва сезони відразу. А це - 4 DVD диски. Я й сам подумував не пошкодувати 85грн - замовити обидві частини, але мені вже пообіцяли 2й сезон найближчим часом підігнати. Та й не хочеться платити за перший - він-то в мене й так є. Тому з нетерпінням чекаю.

1445