«Логан» хоче перетендувати на «Оскар»

16 вересня 2017,  15:50 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Супергеройський фільм «Логан: Росомаха» відправили на розгляд членам Американської кіноакадемії.

«Його час прийшов.»

«Логан» Джеймса Менголда став першим DVD, який був відправлений членам Американської кіноакадемії в рамках гонки «Оскар-2018», повідомляє Deadline.

Так що поки студії 20th Century Fox вдалося обігнати інших, першою відправивши свого претендента «For Your Consideration» («На ваш розгляд»). Подивимося, як оцінять кінокартину Менголда кіноакадеміки.

«Логан», що розповідає про фінальну пригоду легендарного мутанта Росомахи у втіленні Г'ю Джекмана, є дуже несхожими на звичайні супергеройські екшени. Незважаючи на присутність суперздібностей, у Менголда вийшла хороша драма з елементами нуара і вестерну.

Для супергеройських фільмів номінації на «Оскар» не рідкість, правда, в основному в категорії Найкращі спецефекти. Але на всі фільми франшизи «Люди Ікс», включаючи сольники про Росомаху, є всього 1 номінація на «Оскар» — «Людей Ікс: Дні минулого майбутнього». Зрозуміло, за візуальні ефекти. Тоді їх обійшов «Інтерстеллар».

Чи є шанси в «Логана»? Критики високо оцінили дану кінокартину — її рейтинг на Rotten Tomatoes становить 93% позитивних відгуків. А в списку кращих фільмів усіх часів на сайті IMDb «Логан» займає 176-е місце.

Але оскільки акцент у фільмі був зміщений зі спецефектів в бік самої історії і стосунків персонажів, то очікувати номінацію за використання на екрані суперсил не варто. Інша справа, наприклад, сценарій і гра акторів — тут не тільки Джекман і Патрік Стюарт показали все, на що здатні, а і юна Дафні Кін, яка відмінно впоралася зі складною роллю, відігравши без слів, лише гострими емоціями практично 75% фільму.

А як ви вважаєте? Чи гідний «Логан» номінацій на «Оскар»? Залишайте свої думки з цього приводу в коментарях.

Номінанти на «Оскар-2018» стануть відомі наступного року, десь за місяць до самої церемонії, яка пройде 4 березня 2018 року.

1213 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: