Ед Скрейн покинув «Хелбоя», оскільки його персонаж повинен бути азіатом

1 вересня 2017,  04:01 | Кастінг | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка «Дедпула» Ед Скрейн відмовився від ролі у перезапуску «Хелбоя», вирішивши, що не може грати персонажа з азіатським корінням.

Через тиждень після оголошення про те, що Скрейн зіграє в новому «Хелбої» майора Бена Дайміо, що викликало хвилю обурення і звинувачення творців кінокартини в «відбілюванні» персонажа, він опублікував у Twitter відкритий лист, в якому заявив, що покинув проект, щоб на цю роль взяли більш відповідного актора.

Скрейн пише, що залишив «Хелбоя», оскільки вважає це правильним вчинком у такій ситуації:

Я погодився на роль, не знаючи, що в оригінальних коміксах у персонажа азіатське коріння. З моменту оголошення виникла напружена розмова і зрозуміле невдоволення, тому я повинен зробити те, що правильно.

Актор, який народився в Лондоні і у якого є англійське та єврейсько-австрійське коріння, підкреслює:

Очевидно, що подання цього персонажа згідно з його походженням є важливим для людей, і ігнорування цієї відповідальності продовжить тривожну тенденцію приховувати історії етнічної меншини і їх голосів у мистецтві. Я вважаю, що важливо шанувати і поважати це.

І на завершення Скрейн додає:

Мені сумно покидати «Хелбоя», але якщо це рішення зробить нас ближчими до дня [рівноправного представлення різних культур в кіно], то воно того варте. Сподіваюся, це щось змінить.

Минулого року подібний скандал вибухнув навколо «Доктора Стренджа», де персонажа Стародавнього, що в коміксах є азіатом, втілила Тільда Свінтон. Але тоді пом'якшило ситуацію те, що Стародавнього не просто «вибілили», а також зробили жінкою, та й сама гра Свінтон могла компенсувати все що завгодно.

Навесні на екрани вийшов «Привид у броні», де героїню японської манги зіграла Скарлетт Йоханссон, що також обернулося скандалом.

А що ви думаєте з цього приводу? Залишайте свої думки в коментарях.

Прем'єра «Хелбоя» очікується у 2018 році.

5292 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: