Пішов з життя актор «Гаррі Поттера» Роберт Харді

8 серпня 2017,  17:25 | Новини зірок | Автор: Елена Стрельбицкая

Англійський актор Роберт Харді, що зіграв міністра магії Корнеліуса Фаджа в «Гаррі Поттері», помер у віці 91 років.

Харді помер в четвер, 3 серпня, про що його родина повідомила BBC.

Його рідні сказали, що він прожив «приголомшливе життя», і у нього була «величезна кар'єра в театрі, на телебаченні і в кіно, що охоплює майже 70 років».

Актор почав зніматися в 1950-х, його фільмографія налічує понад 130 ролей, але сучасні глядачі найбільше пам'ятають англійця завдяки ролі міністра магії, який не хотів вірити в повернення Волдеморта, в адаптації книг Дж.К. Роулінг.

Харді зіграв Фаджа в наступних фільмах Поттеріани: «Гаррі Поттер і таємна кімната», «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану», «Гаррі Поттер і Кубок вогню» і «Гаррі Поттер і Орден Фенікса».

Також актора можна побачити в оскароносному фільмі «Розум і почуття», в сімейній драмі «Лессі» і серіалах «Всі істоти, великі і малі» і «Десяте королівство».

Коронною роллю Харді була роль британського прем'єр-міністра Вінстона Черчілля. Актор примудрився втілити його на екрані цілих 6 разів, починаючи з міні-серіалу 1981 року «Вінстон Черчілль: Дикі роки», після в різних телефільмах і серіалах, включаючи «Міс Марпл Агати Крісті», і завершуючи телефільмом «Черчілль: 100 днів, які врятували Британію», який вийшов на екрани в 2015 році і став останньою повнометражним фільмом актора.

Крім Черчілля на рахунку Харді, двічі номінованого на телепремію BAFTA, тобто ролі і інших історичних особистостей, як Франклін Рузвельт, Понтій Пілат і Юлій Цезар.

1861 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: