Чому у Гаррі Поттера не з'явився обскурус?

17 січня 2017,  15:36 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Письменниця Дж.К. Роулінг відповіла на питання про те, чому Гаррі Поттер, маючи таке складне дитинство, не обзавівся власним обскурусом.

У «Фантастичних звірях і де їх шукати» Роулінг познайомила нас з новою істотою — могутньою енергією обскурус, що поглинає дітей, яких налаштовують проти магії.

Такий обскурус розвинувся у Креденса (Езра Міллер), якого виховували у притулку жорстокої фанатичкою Мері Лу Бербоун (Саманта Мортон), головою організації Другі Салемці, метою якої була боротьба з чарами і чарівниками в Америці.

Згадуючи складне дитинство Гаррі (Деніел Редкліфф) у Дурслів, багато шанувальників франшизи стали цікавитися, чому у Гаррі не розвинувся обскурус. Тому на своєму новому офіційному сайті Роулінг пояснила особливості зародження обскуруса:

Обскурус розвивається при дуже специфічних умовах: при травмі, пов'язаній з використанням магії, засвоєній ненависті до власної магії і свідомій спробі придушити її.

Письменниця продовжила на прикладі Гаррі і Дурслів:

Дурслі були занадто налякані магією, щоб взагалі визнавати її існування в присутності Гаррі. Хоча Вернон і Петунія тішили себе невиразною надією про те, що якщо вони будуть досить жорстокі до Гаррі, то його дивні здібності можуть зникнути, вони ніколи не вчили його соромитися або боятися магії. Навіть коли його лаяли за те, що «він робить так, що речі трапляються», він не намагався придушити свою справжню натуру, а також він не уявляв, що у нього є сили це зробити.

То ж спасибі Дурслям за те, що вони боялися навіть вимовляти слово «магія».

На тому ж сайті Роулінг пояснила, чому крестраж всередині Гаррі Поттера не був знищений після укусу Василіска.

4091 

1 коментар

Анастасия Лаврова

23 січня 2017, 20:31

В фильме переводится как Обскури. Где ошибка?
4294967295 / 1 
Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: