Про що може бути 5 сезон «Шерлока»?

16 січня 2017,  15:40 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Творці «Шерлока» Стівен Моффат і Марк Гейтісс повідомили, що пригоди Шерлока і Джона ще не закінчилися.

Якщо ви не дивилися фінальну серію 4 сезону «Шерлока», далі читайте на свій ризик, оскільки тут присутні СПОЙЛЕРИ.

В кінці серії «Фінальна проблема» під слова зі зворушливого прощального відео від Мері Ватсон (Аманда Аббінгтон) нам показують, що Шерлок (Бенедикт Камбербетч) і Джон (Мартін Фріман) зробили на Бейкер-стріт 221б необхідний після останніх подій ремонт і знову разом займаються розслідуваннями.

Останній кадр 4 сезону демонструє, як головні герої вибігають з будівлі під назвою «Ретбоун плейс» — данину акторові Безілу Ретбоуну, що грав Шерлока Холмса в 1930-40-х роках. І в інтерв'ю для RadioTimes Моффат і Гейтісс розкрили, що цей фінал може виявитися початком нової глави пригод Шерлока і Джона.

Гейтісс сказав:

Нашим початковим наміром було, щоб серіал повернувся до початку, а ми побачили їх молодими людьми і відновили все до заводських параметрів. Але думаю, що насправді ми зняли історію про те, як ті Шерлок Холмс і доктор Ватсон, яких ми завжди знали, стали цими самими людьми. Це насправді передісторія.

Сценарист і виконавець ролі Майкрофта Холмса додав:

Причина того, що ми завершили [сезон] у «Ретбоун плейс», полягає в тому, що, якщо ми повернемося — а ми б із задоволенням повернулися — ми б з легкістю почали зі стуку в двері, коли Шерлок б сказав Джону: «Не хочеш вийти пограти?».

Моффат зробив акцент на тому, що в наступних серіях вони будуть продовжувати досліджувати людяність Шерлока:

Мабуть, все полягає в тому, що Шерлок тепер розуміє, що він по-своєму сильніший і розумніший за Майкрофта. Але не через те, що він дійсно розумніший — він не такий розумний — але через те, що його емоції, його зв'язки з іншими людьми, мудрість, яку він отримав завдяки цим своїм зв'язкам у світі, роблять його сильнішим.

Чи буде 5 сезон? На це Моффат відповідає наступне:

Якби це був останній раз — ми це не плануємо, але це можливо — ми можемо на цьому закінчити. Ми не могли завершити серіал не на одному з попередніх сезонів, оскільки вони завжди закінчувалися колосальними кліфгенгерами.

Так що, з огляду на бажання акторів та творців серіалу, цілком ймовірно, що рочки через два-три ми знову побачимо, як Шерлок і Джон розслідують найзаплутаніші справи.

Серії 4 сезону ви можете переглядати в українському дубляжі і в оригіналі з субтитрами на офіційному сайті каналу 1+1, який тепер у будні дні буде повторювати всі серії «Шерлока», починаючи з «Етюду у рожевих тонах».

1587 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: