Дж.К. Роулінг відповіла на давнє питання про Гаррі Поттера і Василіска

7 січня 2017,  20:48 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Письменниця Дж.К. Роулінг відповіла на питання про те, чому крестраж всередині Гаррі Поттера не був знищений після укусу Василіска.

Наприкінці вступного слова на своєму новому сайті JKRowling.com письменниця і сценаристка вирішила відповісти на кілька питань, які шанувальники задають їй найчастіше про спін-офф «Фантастичні звірі і де їх шукати», а також про хлопчика, який вижив. І серед них виявилося питання про крестража, що колись жив в ньому.

У «Гаррі Поттері і таємній кімнаті» Гаррі (Деніел Редкліфф), стикається з небезпечним ворогом — величезним змієм Василіском, якого на нього нацьковує примарний спогад юного Волдеморта (Крістіан Коулсон), намагається вибратися зі свого щоденника-крестража. У сутичці отруйний Василіск кусає Гаррі, але після хлопчика рятують цілющі сльози фенікса Фоукса.

Через кілька книг і фільмів ми дізнаємося, що отрута Василіска є одним з небагатьох речовин, здатних знищити крестражи. Чому тоді після укусу Василіска в Таємній кімнаті крестраж Волдеморта, який жив у Гаррі, не був знищений?

Роулінг пояснює:

Крестраж може бути знищений лише тоді, коли його вмістилище виявляється пошкодженим так сильно, що не може бути відновлено. Гаррі зцілив Фоукс. Якщо б він умер, тоді б крестраж був знищений.

Тому крестраж всередині Гаррі був ліквідований лише після чергової Авади Кедаври від Волдеморта (Рейф Файнс) в «Гаррі Поттері і Дари Смерті: Частина 2».

У грудні письменниця розкрила нову деталь про Северуса Снейпа (Алан Рікман) і про те, чим його вміння читати думки відрізняється від здібностей легилименця Квіні Голдштайн (Елісон Судол).

Повернутися в чарівний світ Роулінг можна буде у «Фантастичних звірях і де їх шукати 2», які вийдуть в український прокат 15 листопада 2018 року.

5870 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: