Зірка «Знедолених» зіграла головну роль у фільмі про український Голодомор

25 листопада 2016,  18:45 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Зірка «Знедолених» і відома бродвейська актриса Саманта Баркс втілила головну героїню в кінокартині «Гірки жнива», яка розповість про український Голодомор 1932-33 років.

На прес-конференції, що відбулася сьогодні в київському кінотеатрі «Оскар», режисер «Гірких жнив» Джордж Менделюк, чия мати в дитинстві пережила Голодомор, повідав про те, наскільки для нього було важливо вибрати правильну актрису на головну жіночу роль у своєму історичному фільмі:

На роль Наталки я вибрав Саманту Баркс, яка грала в «Знедолених», оскільки мені потрібна була актриса, яка не боїться своїх емоцій. Мені потрібна була актриса, яка б представляла велику силу, любов і чуттєвість українських жінок.

Вокальний талант Баркс також зіграв у виборі режисера важливу роль. І сцена, в якій актриса заспівала, є для нього особливою:

Мені потрібна була актриса, яка б співала, як моя мати. Я ніколи не забуду «Місяць на небі» в емоційному виконанні Саманти. Вона сиділа на вікні будинку, її голос здригався, і вона дивилася на місяць, сподіваючись, що її коханий Юрій живий і так само про неї згадує. Цю пісню моя мама співала мені в дитинстві.

У «Гірких жнивах» Наталка є героїнею, яка веде за собою повстання жінок, які бунтують у часи Голодомору проти радянського гніту. Менделюк розповідає про ключову роль цієї молодої жінки в цій історії і про значення цієї героїні у сучасному контексті:

Люди хочуть говорити про хоробрість козаків у контексті української історії. А як щодо жінок, які ризикували своїм життям, щоб нагодувати своїх дітей? Навіть ворожі їм радянські солдати були приголомшені їх відвагою. Для мене Наталка є втіленням сили і незалежності сучасних жінок у нинішній боротьбі за рівноправність.

Разом з Баркс у фільмі зіграли висхідні британські актори Макс Айронс і Анейрін Барнард, а також Беррі Пеппер, якого ви напевно пам'ятаєте за ролями в «Зеленій милі» і «Врятувати рядового Райана», і легенда світового кінематографа Теренс Стемп.

Для Менделюка Айронс є «ідеальним поєднанням чуттєвого художника з силою воїна, який чекає своєї години і розкривається у змінюючих життя подіях». Режисер говорить про його героя наступне:

Я обрав Макса на роль Юрія, оскільки він міг зіграти надихаючого молодого чоловіка, який бореться стати своєю власною людиною в традиційній козацькій родині.

Під час роботи над сценарієм, який переписувався 12 разів, режисер намагався знайти яскравий драматичний момент, який акторам не потрібно було б вимовляти, а зіграти емоціями. І такою стала сцена за участю оскарівського номінанта Теренса Стемпа:

Однією з моїх улюблених сцен є, напевно, сцена похорону батька Юрія Ярослава, якого зіграв Беррі Пеппер. В ній легендарний Теренс Стемп кидає на свого онука Юрія презирливий погляд, в якому застигла ледь помітна, але невимовна біль.

Сподіваємося, що ці актори зможуть приїхати в Україну на прем'єру даної кінокартини.

Побачити «Гірки жнива» в українських кінотеатрах буде можливо з 23 лютого 2017 року.

1639 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: