Відгуки про (2014)

Руслан Ліщук

31 січня 2015, 04:51

Пані та панянки, ви хотіли б розуміти чоловіків?
Отримуйте деталізовану інструкцію!.. 
Фільм демонструє емоції та вчинки захопленого чоловіка в оголеному вигляді. Іншими словами, як реагував би пересічний чоловік, коли б його психіку не обсідали соціальні табу та умовності. Реакції хлопця паталогічно неприкриті та щирі, особливо на фоні дорослої нещирості вчительки. Саме тому, очевидно, і обігрується образ незрілого школяра як контраст по-дорослому логічної жінки. Вона очікує ідентичної своїй поведінки, а отримує шокуючі несподіванки. Так сприймала б звичайна жінка глибинні думки та переживання звичайного чоловіка, якби змогла їх прочитати. 
Події фільму - умовність. З самісінького початку не полишає думка про якусь їх нереальність. Нереальні і дієве нахабство молодика, і постійне жорстке загострення від Лопес, і всі кровопролиття. Тут треба дивитися між рядків. Саме так волів би поводитись кожен чоловік, але подібні підліткові стратегії надійно прибиті нашим раціональним розумом. 
Сценаристка - Барбара Керрі - роздягла перед нами саме емоції і саме чоловіка. Тому в оригіналі фільм і називається "The Boy Next Door". Пара режисер-сценарист видала чудову глибоку роботу - лише не сказала як її правильно розуміти, і тому буде купа невдоволених рецензій про "примітивний трилер" та "заїжджений сюжет". 
Але вдумливі пані матимуть відеоурок - як насправді він зреагував би на такі-то мої дії. 
Переконаний, для жінок фільм несе більше користі. 
Але й чоловіки не ображені: оператор-режисер вміють та люблять знімати красивих жінок і, очевидно, небайдужі до персони харизматичної Лопес - її відверто смакують. Тим паче, воно в канві фільму: ми починаємо прекрасно розуміти юнака та його бажання довбанути чимось солідарну подругу і, особливо, колишнього вчительки.
Жінки, які вчитались в "Лоліту", подивились "Монік" (2002) та "The Boy Next Door" не потребують додаткових знань про чоловічі нутрощі. 
1 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...