Рецензії, в яких згадується Сільвестр Сталлоне

Рецензія на фільм «Рембо: Остання кров»
Останній американський ковбой
20 вересня 2019,  03:03 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Голлівудський актор Сільвестр Сталлоне увійшов в історію кіно як один з найвеличніших героїв бойовиків і подарував кільком поколінням глядачів як мінімум двох видатних персонажів – Роккі та Рембо, кожен з яких став обличчям своєї успішної франшизи. Але, на жаль, рано чи пізно всі улюблені історії добігають кінця, і в 2019 році Сталлоне вирішив попрощатися одразу з обома героями. На початку року ми побачили, як Роккі йде на спочинок у фільмі «Крід 2», а тепер прийшов час для останньої пригоди Рембо в бойовику з символічною назвою «Рембо: Остання кров», над сценарієм якого Сталлоне працював особисто.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Форсаж: Гоббс та Шоу»
Як Двейн Джонсон і Джейсон Стейтем світ рятували
1 серпня 2019,  03:06 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Два роки тому дует непримиренних ворогів у виконанні Двейна Джонсона і Джейсона Стейтема практично врятував «Форсаж 8» і настільки підкорив глядачів, що незабаром ця парочка отримала свій власний фільм. Без Віна Дизеля та Мішель Родрігес, але під прапором франшизи «Форсаж». Тепер Люк Гоббс і Декард Шоу відправляються в своє сольне плавання по всьому світу, щоб врятувати людство від вірусу, який може знищити мільярди життів.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Крід ІІ: Спадок Роккі Бальбоа»
Поєдинок десятиліття, або Як стати легендою
22 січня 2019,  18:51 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2015 році Адоніс Джонсон вирішив піти по стопах свого батька, знаменитого боксера Аполло Кріда, обравши своєю долею бокс і ставши протеже самого Роккі Бальбоа. Тоді він завоював серця глядачів, а кілька років по тому Адоніс повертається у другому своєму фільмі «Крід 2», щоб стати справжнім чемпіоном світу і захистити цей почесний титул від Віктора Драго, сина Івана Драго, під час поєдинку з яким загинув його батько.

Читати далі...
16 січня 2016,  02:04 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Головний герой боксерської франшизи «Роккі» є справжньою легендою в своєму світі. Але також легендою був і його давній суперник і друг Аполло Крід, у якого Роккі виборов чемпіонство. І коли його запальний син Адоніс також вибирає шлях боксера, то вмовити Роккі повернутися в зал і стати своїм тренером – це лише одна з перешкод, які виникнуть на його шляху до боксерської слави. Адже тепер йому потрібно довести всьому світові, що він – істинний Крід.

Представити нового головного героя в кіновсесвіті легендарного Роккі Бальбоа випало режисерові Райану Куглеру, який успішно дебютував в 2013 році з напруженою драмою «Станція «Фрутвейл»». Після такого дебюту від нього не очікувалося чогось меншого, але взявшись за «Кріда», він вийшов на новий рівень, вдихнувши життя в давню франшизу і по-новому представивши жанр спортивної драми.

Відсутність у житті справжніх батьків, які залишили світ до того, як дитина навчилася ходити, залишає на людині серйозний відбиток, навіть якщо трохи пізніше його усиновляє заможна і турботлива пані, вдова його батька. Вся накопичена за дитячі роки злість і досада у Адоніса «Донні» Джонсона знаходить вихід у підпільних боях, але гени беруть верх, він бажає стати професіоналом, гідним носити ім'я свого батька. Залишилося лише умовити Роккі допомогти в тренуваннях, зустрітися на рингу з сильним суперником – самим собою, і вистояти. Адже одна з цінних порад його нового тренера говорить про те, що між чемпіонством і боксером, стоїть тільки сам боксер.

Якщо ви дивилися «Станцію «Фрутвейл»», то вже приблизно знаєте, чого очікувати від Майкла Б. Джордана, а якщо ні, то будете приємно здивовані. Це повністю його роль. Він став гідною молодою зміною на посаді основного боксера історії, що з киплячою кров'ю кидається за своєю мрією. Джордан настільки підкорює своєю харизматичністю і умінням показати простого і цілеспрямованого хлопця, якому легко співпереживати, що під час вирішального поєдинку переживаєш за його Адоніса, як за реального боксера, що веде бій, який вирішить всю його долю.

«- Один крок, один удар.»

Яким же став Роккі Бальбоа через чотири десятка після свого першого кроку до чемпіонства? Бурхлива молодість залишилася позаду, він втратив дружину і кращого друга і пішов на заслужену тиху пенсію, відкривши ресторан у рідній Філадельфії, що бачила його тріумф. В сьомий раз Сильвестр Сталлоне постає перед камерою в образі Роккі, і в «Кріді» він дійсно шикарний. Сказати, що він сильно вразив, – це нічого не сказати. В цьому році буде сорок років з виходу «Роккі», і це дійсно ціле життя. Але навіть не вийшовши на ринг, Роккі тут все той же хлопець, який увірвався в світ боксу і потом і кров'ю завоював титул. Його промова в роздягальні після похмурих вістей – один з кращих акторських моментів у кар'єрі Слая. Неможливо стримати сльози. У його словах відчувається вся та самотність і весь біль від втрати близьких, але в той же момент приходить усвідомлення того, що тепер він не один, нехай і розуміє він це великою ціною.

Щоб за головного героя вболівав не тільки Роккі і глядач, Донні знайомиться з чарівною і незвичайною співачкою Бьянкою у виконанні Теси Томпсон, яка останнім часом все частіше з'являється на великому екрані. Бачити помилки Донні і, найголовніше, його бій її очима – необхідна деталь, що дозволяє сповна відчути ці моменти. Як у Роккі була Едріан, так і нового кандидата в чемпіони потрібна любов, розуміння і підтримка, втілені в Б'янці. Так і всі їхні милі, романтичні або, навпаки, напружені моменти, створюють такий потрібний баланс з основною драмою.

Крім безпосередньої історії про хлопця, який сам хоче вийти на ринг без допомоги батькового імені, «Крід» розмірковує про бокс, як про життєвий шлях в цілому, показуючи цей жорсткий спорт з точки зору тих, хто зазнав його злети і падіння на собі. Весь шлях головного героя до першого справжнього боя є дуже надихаючим і мотивуючим, а та сцена тренування, коли Донні біжить з байкерами, одна з найяскравіших моментів франшизи. Тоді здається, що можливо все.

Талановитий режисер Райан Куглер і його команда сценаристів з великим трепетом і пошаною перед оригінальним «Роккі» підійшли до створення цієї поворотної кінокартини. Той же сірий тренувальний костюм, поклони в бік персонажів, які стали важливою частиною життя Бальбоа, той же Художній музей Філадельфії і 72 знакові сходинки, що ведуть до його входу... І разом з тим, це інша історія; тепер прийшла черга підійматися на вершину іншому хлопцю, який бажає стати гідним сином свого батька. «Крід» хочеться переглянути відразу ж після першого перегляду, настільки він вийшов хороший. У фільма є всі шанси стати класикою франшизи, як її перші дві кінокартини.

Маючи батька-чемпіона, зовсім не просто вийти на ринг, адже поразка буде нестерпною. Але коли поруч стоїть його друг і ще одна легенда боксу, то залишається лише взяти волю в кулак і бути справжнім Крідом.