Новини, в яких згадується Брем Стокер

5 травня 2023,  21:03 | Новини фільмів

Увага усім шанувальникам та шанувальницям творчості видатного письменника Брема Стокера. Влітку в українських кінотеатрах покажуть нову адаптації його знаменитого роману «Дракула», що отримала назву «Остання подорож Деметри».

Читати далі...
19 червня 2020,  21:20 | Статті

Згадуємо 5 найпопулярніших головних героїв, які підкорюють глядачів з великих та малих екранів у різних втіленнях найдовше — деякі навіть з 1899 року, тобто практично з самого винаходу кінематографа.

Читати далі...
17 грудня 2019,  18:11 | Новини серіалів

Кривава легенда Брема Стокера оживає в новому телесеріалі «Дракула» від BBC.

Творці знаменитого британського серіалу «Шерлок» Стівен Моффат і Марк Гейтісс представляють свою версію легендарного роману про трансільванського графа-вампіра на ім'я Дракула (Клас Банг). У пошуках нових жертв він подорожує до віктаріанської Англії, де зустрічає молоду пару закоханих Міну і Джона (Морфідд Кларк і Джон Геффернан). Дракула вирішує зробити Міну своєю нареченою, але на його шляху стають відважні люди під проводом професора Абрахама Ван Гельсінга.

Прем'єра серіалу «Дракула» переїхала на 1 січня.

13 грудня 2019,  18:19 | Новини серіалів

Готові до нових нічних кошмарів? Тоді сміливіше вмикайте свіжий тизер-трейлер міні-серіалу «Дракула» від творців популярного серіалу «Шерлок» Стівена Моффата і Марка Гейтісса.

Нова адаптація знаменитого роману Брема Стокера буде слідувати за кровожерливим графом Дракулою (Клас Банг), який не виносить сонячного світла і харчується людською кров'ю, щоб жити вічно. У пошуках свіжої їжі він відправляється в далеку подорож з Трансільванії до Лондону, де на його шляху стають відважні люди під проводом професора Абрахама Ван Гельсінга.

Прем'єра серіалу «Дракула» на Netflix відбудеться 4 січня.

30 жовтня 2019,  14:30 | Новини серіалів

Хочете полоскотати собі нерви? Тоді бігом вмикайте дебютний тизер-трейлер очікуваного міні-серіалу «Дракула», нової адаптації легендарного романа Брема Стокера від BBC.

Нова багатосерійна історія від творців хітового серіалу «Шерлок» Стівена Моффата і Марка Гейтісса розповість про кровожерного графа Дракулу (Клас Банг), який боїться сонячного світла і харчується людською кров'ю. У пошуках свіжої їжі він відправляється у подорож з Трансільванії до Лондону, де на його шляху стають відважні люди під проводом професора Абрахама Ван Гелсінга.

Прем'єра «Дракули» очікується на католицьке Різдво, 25 грудня.

11 липня 2019,  13:21 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Телеканал BBC One представив перші промо-кадри свого очікуваного серіалу «Дракула», які показують данського актора Класа Банга в образі легендарного вампіра.

Читати далі...
11 липня 2018,  18:54 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сотня років важкої роботи без відпустки перетворить будь-яку людину або вампіра на втомленого і ледве рухливого зомбі. Щоб цього не сталося з її батьком Дракулою, що цілодобово піклується про те, щоб всі постояльці трансільванського готелю були щасливі, турботлива Мевіс вирішує відправити його і всю родину з друзями-монстрами в незабутній круїз на розкішному лайнері, якому позаздрив би будь-який «all inclusive».

Читати далі...
21 червня 2018,  22:14 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

У мультфільмі «Монстри на канікулах 3» з'явиться легендарний мисливець на вампірів Абрахам Ван Хельсінг, якого озвучує американський комік Джим Гаффіган.

Читати далі...
4 серпня 2015,  10:32 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Класика жанру хоррор «Носферату, симфонія жаху» буде знову екранізована.

Рімейком займеться Роберт Еггерс, чиїм повнометражним дебютом став хоррор «Відьма», який вийшов в цьому році і отримав приз на кінофестивалі «Санденс».

Саму ідею повернути легендарного монстра на екрани приніс в Studio 8 Джон Сілк, який продюсував фільми «Термінатор: Нехай прийде спаситель» і «Мисливці на гангстерів».

Німий і монохромний «Носферату», знятий у 1922 році режисером Фрідріхом Вільгельмом Мурнау, є досить незвичайною екранізацією «Дракули» Брема Стокера і вважається одним з найстрашніших фільмів жахів усіх часів. Головну роль графа Орлака у ньому виконав Макс Шрек. Прославившись завдяки ролі вампіра, особистість актора виявилася оповитою моторошним ореолом і легендами. 

У 1978 році Вернер Херцог представив своє бачення зловісної історії в кінокартині «Носферату: Привид ночі» з Клаусом Кінскі.

Поки новий «Носферату» знаходиться в стадії розробки, можлива дата його виходу не оголошується.

24 жовтня 2014,  03:09 | Статті | Автор: Андрей Головешко

Все мы прекрасно знаем, кто такие вампиры и кто считается самым известным вампиром. Конечно же, это не кто иной, как граф Дракула – король страха и ужаса. Но откуда же появился этот персонаж, и что самое интересное, существовал ли Дракула на самом деле? Считается, что прообразом графа Дракулы является Влад III Цепеш, который был господарем княжества Валахия. Но множество историков отвергают тот факт, что Влад Цепеш был так называемым “вампиром” и что он имеет какое либо отношение к первым книгам и упоминаниям об известном вампире. 

Первая книга, к слову, вышла в 1897 году, автор Брэм Стокер, и, пожалуй, с этого момента образ Дракулы начал собирать вокруг себя армию фанатов. Десятки фильмов, игр, книг, мультфильмов, сотни упоминаний и всяческих отсылок. Дракула – это мировой бренд, который уже давно держится на вершине кинематографа. Возможно, сам граф последние годы не столь популярен, но множество других вампиров появляются в большинстве сериалов и фильмов ужасов. В первой части статьи предлагаю разобрать самые известные фильмы о Дракуле, начиная с далекого 1922 года:

Читати далі...