Рецензії, в яких згадується Кіану Рівз

Рецензія на мультфільм «DC Ліга СуперУлюбленців»
Супергеройська пародія на «Секрети домашніх тварин»
2 вересня 2022,  03:25 | Рецензії | Автор: Олена Стрельбицька

Коли запуск «Ліги справедливості» провалився, і її сиквел було скасовано, студія Warner Bros. продовжила шукати інші шляхи заробити на супергероях з коміксів DC. І вихід було знайдено анімація. Адже це можливість залучити до кінотеатрів навіть найменших глядачів, які не знають, звідки прибув Супермен, як працюють його супергеройські сили, та й взагалі, що таке ця Ліга справедливості. Зате найменші глядачі просто обожнюють милих песиків та інших домашніх тваринок, тому в мультфільмі «DC Ліга СуперУлюбленців» саме вони стають головними героями, які мають врятувати світ від планів підступного суперлиходія.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Матриця: Воскресіння» («Матриця 4»)
Кіану Рівз та його втеча з комп'ютерної гри
29 грудня 2021,  02:50 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Пам'ятаєте ту легендарну історію, яка почалася з того, що Лоренс Фішберн запропонував Кіану Рівзу вибрати між синьою та червоною пігулками? А пам'ятаєте, як за цим слідувала трилогія, що змінила світ наукової фантастики та кіно загалом? Понад двадцять років тому сестри Вачовські зняли три фільми, про які тоді говорили всі і всі намагалися розшифрувати той глибокий філософський зміст, який вклали у них творці. Вони відправили нас у світ «Матриці», і мало хто залишився таким самим після подорожі туди разом з Нео та Трініті. Трилогія здавалася завершеним шедевром, як декілька років тому Лана Вачовські, цього разу вже без сестри Ліллі, вирішила зробити свій «стрибок віри» і воскресити улюблену історію на великому екрані, що отримала дуже відповідну назву «Матриця: Воскресіння». Але чи варто в цьому випадку займатися некромантією? Зараз розберемося.

Читати далі...
20 серпня 2020,  01:45 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Весілля молодшої сестри може бути серйозним стресом. Особливо, якщо твій шлюб недавно розпався, і з тих пір у тебе проблеми з алкоголем. Але, принаймні, це всього лише один день, а завтра можна буде поїхати від своєї неспокійної родини подалі, думала Сара. Вона з нетерпінням чекала, коли закінчиться весільна вечірка, як раптом до неї підійшов хлопець в гавайській сорочці на ім'я Найлс. Вони вирішили усамітнитися в пустелі, де його підстрелили з лука, а потім, пішовши за Найлсом в дивну печеру, Сара прокинулася на початку того самого дня весілля. І цей божевільний день почався заново...

Читати далі...
Рецензія на мультфільм «Історія іграшок 4»
Тріумфальне повернення Вуді та його друзів
20 червня 2019,  03:11 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 1995 році талановиті мультиплікатори студії Pixar створили приголомшливу історію, на якій виросло ціле покоління глядачів. Вони розкрили нам, що всі іграшки насправді є живими істотами зі своїми почуттями і дивацтвами, а їхня головна мета – турбота про свою дитину. І незважаючи на свій маленький зріст та візуальну крихкість, вони готові заради щастя дітей буквально на все, навіть ризикувати своїм життям.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Джон Уік»
Возвращение бывшего киллера
10 грудня 2014,  11:17 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Професійному вбивці дуже рідко вдається вийти на пенсію. Хіба що він зустрів кохання всього свого життя і готовий почати все заново. Але як йому бути, коли він втрачає цю саму любов? Спершу залізти в кут і поридати, а потім взяти в руки стару зброю і знайти собі нове завдання.

Роль режисера на себе приміряють найчастіше актори і сценаристи, тепер же в режисери вирішують податися також каскадери і постановники трюків, як Чад Стахелскі. Зрозуміло, що вибрав він для дебюту рідний для себе жанр бойовика, от тільки сценарій знатно підкачав.

Спершу Джон Уїк аж ніяк не нагадує великого кілера у відставці, але й сім'янином його назвати можна з натяжкою. А от коли сюжет доводить його до повернення до старих звичок, Джон Уїк виявляється не в такій уже й поганий формі. Або просто інші найманці йому підіграють?..

Це вже другий фільм жанру екшен з Кіану Рівзом в головній ролі, що вийшов на екрани цього року. І в образі Джона Уіка він виглядає не дуже гарно. Спершу він начебто грає драму, але потім все зводиться лише до того, що його персонаж вбиває всіх без розбору з кам'яним обличчям. Навіть Джеймс Бонд більш перебірливий і емоційний, коли стріляє в людей. Якщо пропустити перші десять хвилин фільму, то можна подумати, що перед нами не людина, а безжалісний робот-вбивця. Здавалося б, що той хлопець сам нарвався, але більше схоже, що Джону Уіку просто потрібен був привід зірватися з ланцюга. Сумно спостерігати, як він швидко перекреслює останні щасливі п'ять років свого життя. Дивлюся на Кіану Рівза в цьому образі і з тугою згадую, яким же крутим він був у своїх фільмах років десять тому.

Як не дивно, російського мафіозі у цій історії грає швед Мікаел Нюквіст. Шведська мафія звучить не так грізно, як російська, чи не так? Його Вігго міг би стати відмінним антагоністом, зовнішність у нього підходяща, але сам персонаж прописаний так, що нагадує простого боягуза, що ховає себе і свого сина за спинами десятків найманців. Хоча й не помітно за ним особливих батьківських почуттів до цьому маленькому негідникові. Він ніби і захистити його намагається тільки тому, що так зробив би хороший батько. А який з нього хороший батько, якщо виховав такого жорстокого покидька? Навіть страшно уявити, що було б, опинившись бізнес Вігго в руках його неадекватної сина.

Зате сподобався кілер у виконанні Віллема Дефо; актор виглядає незвично, але таким простим без своєї коронної зловісної аури. Та й непоганий екшен показала тут актриса Едріанн Паліки, яка відчуває себе все більш впевнено в цьому жанрі з кожним новим подібним фільмом.

Дебютна кінокартина Чаду Стахелскі, весь час з усіх сил намагається виїхати за рахунок своїх трюків, але мабуть, зайнявшись режисурою, за трюками він не додивився, і деякі з них були поставлені так безглуздо, що виникає бажання, щоб головний герой скоріше вже прикінчив чергового бідолагу. І це незважаючи на те, що знімати йому допомагав інший постановник трюків Девід Лейтч. Зате трохи відволікає музика, яку написали і підібрали зі смаком. «Killing Strangers» Меріліна Менсона відмінно підходить до відеоряду, коли Уїк продовжує йти по трупах до своєї головної мети.

Так, в бойовиках має бути достатньо бійок, погонь, вибухів і інших невід'ємних елементів жанру. Тільки, як в мюзиклах фрази служать лише переходом від однієї пісні до іншої, так і в «Джоні Уіку» мізерні діалоги, схожі більше на не зовсім вдалі імпровізації акторів, намагаються пов'язати між собою розбірки головного героя і видати це все за цілісний сюжет.

Часом стиль оповіді і велика кількість неону в кадрі змушує посумувати про те, наскільки хороший був «Тільки Бог простить» Ніколаса Віндінга Рефна. А та остання сцена з героїнею Перкінс і зовсім нагадує якусь чорнову сцену з «Міста гріхів». Зробити б її монохромною і додати графіки, виглядало б шикарно. Чи було все це калькування або просто збіг, сказати складно. Більшість фраз героїв, особливо ті, які вимовляються з усією серйозністю, викликають лише сміх своєю абсурдністю. Під кінець фільм розгойдується, і фінал цілком логічно завершує помсту Джона Уіка, яка, вийшла з-під контролю, але він не поєднується з надто драматичним початком. Хоча, може, для колишніх кілерів це така психологічна терапія - після серйозної втрати повернутися в бізнес і випустити пар на всіх, хто під руку попадеться.

Краще не чіпати єдиного друга того, хто колись був непереможним найманим вбивцею. Він радше відкопає свій старий арсенал і пуститься в усі тяжкі.